Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van élet halál után?

Van élet halál után?

Figyelt kérdés
Sziasztok 19 éves vagyok, református hívő! Szerintetek van élet a halál után!?? Tudom a biblia beszél a menny és a pokolról! És hogy Jézust kell követni mindenbe hogy a mennybe jussunk! Na de azért nem mondhatunk le mindenről az életben! Szerintem elég annyi ha valaki hűséges a hazastársához, szeretetben, békességben él, dolgozik, nem iszik, se drog, se cigi! De élni is kell! A bibliàt is évtizedeken át írták az emberek! Szerintem annyi elég ha tisztán élsz, van hited Mennyei Atyánkba és Fia Jézus Krisztusba, és pozitívan élsz! Várom a válaszokat! Üdvözlettel; Tamás! De kérem a Jehova Tanúi ne írjanak mindenki katolikus vagy bárki válaszát meg hallgatom de a Jehova tanúi kíméljenek! Köszönöm!!
2020. szept. 5. 21:32
1 2
 1/14 anonim válasza:
7%

Miért is ne lenne!

A test meghal, de a lélek tovább él.

[link]

2020. szept. 5. 21:34
 2/14 A kérdező kommentje:
igen! Egyet értek! De szerinted hova kerül a lelkünk? Menny vagy pokolba?
2020. szept. 5. 21:36
 3/14 anonim ***** válasza:
36%
Mi a lélek? A Test nélküli tudatod. Vannak emlékei? Te vagy az? A lélek felelős a földi test által elkövetett erőssen irányított bűnökért...?
2020. szept. 5. 22:03
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

Menny, pokol tisztítótűz?

Nagy vonalakban én is úgy látom, ahogy te. Tartsd be Jézus tanítását a szeretetről, és már itt a földi életed során üdvözülsz. Halálod után pedig, a hited szerinti, megérdemelt helyre kerülsz.

2020. szept. 5. 22:05
 5/14 anonim ***** válasza:

Menny, pokol, tisztítótűz? Csak ez a 3db van? Biblia kiköti, hogy nem is lehet több?

A pokolban nincs jelen az Isten (istent ki lehet zárni a saját világából), vagy az ő engedélyével működik a hivatal?

2020. szept. 5. 22:14
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
#5, Ne törődj ezekkel a lényegtelen apróságokkal! Ha a szeretet vezérel, jó helyre mész!
2020. szept. 5. 22:28
 7/14 A kérdező kommentje:
#6 én is ezt mondom! Ha valaki nem hívő de jó ember azaz erkölcsösen él jó lelkű hihetetlen lenne ha az Úr azt a pokolba küldené
2020. szept. 5. 22:52
 8/14 Mansour ***** válasza:
55%
Úgy gondolom, hogy élet nincs, mivel az élet a fizikai testhez kötődik, de lét az van a halál után is.
2020. szept. 6. 08:55
 9/14 anonim ***** válasza:

Én spirituális beállítottságú vagyok, az ismert és ismeretlen vallások közül az összeset képviselem.

Szerintem a menyország a lelkekből áll. Nem egy hely, hanem az az állapot, amiben a végtelen számú tudat egyesülést él meg időn kívül.

Szerintem nincs pokol, csak ha az ember negatív tapasztalást teremt magának.

Szerintem halálunk után egy kis ideig szellemként létegünk itt, pl megnézzük ki higy reagál a halálunkra, ami fontos tapasztalás. Utána hazatérünk emberi elmeként a végtelen szeretetben úszva, tiszta tudatállapottal levonjuk a végső következtetéseket az életünkből. Utána átlényegülünk szellemi önvalónkba, amiben az egézs addigi létezésünk eredményeként, isten egy szikrájának definiáljuk magunkat, amely állapotban megtervezzük magunknak a következő inkarnációt. Ez addig megy itt a harmadik dimenzióban, míg le nem diplomázunk belőle. Kell hozzá bizonyos mérséklésű negatív oldal, bizonyos mértékű bölcsesség és miegymás. Utána járjuk a dimenzoókat egyikről a másikra, míg végül a szellemünk lélekké fejlődik és újra egyesülünk istennel, isten/menyország szerves részébe lényegülünk vissza, kilépve a fejlődés játékából.

2020. szept. 6. 11:04
 10/14 anonim ***** válasza:
89%

Jól mondod kérdező! Szerinted... - vagyis egy vélemény, amiből annyi,ahányan mondják. De a vélemény nem valóság, nem igazság.

A vallás tanai a hit kategóriájába tartoznak. Jogod van bármit hinni. Elkárhozást, mennyet és poklot, vagy ezek nemlétét. Aszerint élsz, amit a világról gondolsz. De hogy az igaz-e, a hitből soha nem tudhatod meg. Csak gondolhatod, gondolatod erejét a hited ereje adja, semmi más. Élhetsz ellentétesen is. Minkét esetben élhetsz tisztességen és bűnösen. Akár úgy bűnösen, ahogy a vallás gondolkodik róla, vagy ahogy az állam.

A végén úgyis az számít, boldog voltál-e, azaz elégedett mindazzal, ami veled történt.

2020. szept. 6. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!