Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szakdolgozathoz kérnék infót...

Szakdolgozathoz kérnék infót a Jehova Tanui szervezetről,segitenétek?

Figyelt kérdés
Alapitó,tanitások,stb,a fő témája a téves,hamis,biblia aszinkron tanok lennének,köszi.
2020. aug. 15. 15:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha csak simán az oldalukat használod, már azzal lehet ellentmondásokat találni, csak kitartóan és okosan kell keresni.
2020. aug. 15. 21:28
 12/16 anonim ***** válasza:
51%

Jehova Tanúi Keresztények, mivel egyetlen személyt ismernek el vezetőjüknek, és Ő Jézus Krisztus.

Akkor Kezdjük:

"Alapitó": Isten soha nem alapitott, vagy hozott létre vallást, vagy vallásokat. Vallásokat emberek alapitanak, ami ellenkezik az Isten által egységesen lefektetett erkölcsi irányadó mértékekkel. Jézus sem alapitott vallást. az Istennek járó imádatot állitotta helyre, amit a valamikori népe, az Izraeliták elhagytak, és megszegték az esküjüket, és a szövetséget is amit Isten kötött velük.

Isten a kezdetektől felállitott, egy mindenkire egységesen vonatkozó "törvényt". Az első ember sajnos ezt figyelmen kivül hagyta, igy az addig "egy vallásból" kettő lett. Az egyik amit Isten mondott, a másik amit az Ember Gondolt. Ez az idők folyamán ezért is lett sokféle.

Isten szava alpján, Próféciák szólnak arról, hogy lesz egy időszak, amikor Isten nem választ Földi képviseletet, a Bibliában ezt a "pogányok meghatározott idejének" nevezi. Ez nem a legjobb kifejezés, ugyan is szinte majd minden ember hisz valamiben, ezért nem lehet hitetlen, vagy pogány. Az eredeti helyes Forditás szerint: "nemzetek meghatározott ideje". Isten hagyta a nemzeteket, azon belül az embereket a maguk utján Járni. Amig el nem jön "Siló", és neki adja Dávid Trónját.

Siló jelentése: "az akié a jog"

Isten, az utolsó választott király, Sedékiás után nem választott senkit.

Ez isz.e 607-ben kezdődött. S akkor is tartott, amikor Jézus eljött, hogy a megváltásról szóló próféciát beteljesitse. Ugyanakkor felhivja az emberek figyelmét, hogy a magukat Isten választottainak nevezők, Tévednek.

Isten Őt küldte, mint a szövetség követét, hogy béküljenek meg Istennel, és térjenek vissza hozzá. Elsősorban az Izraelitákhoz jött, hogy adjon nekik egy utolsó esélyt. De mivel megölték a szövetség követét, Isten szakitott mint néppel az Izraelitákkal, és más nemzetbeli emberekhez fordult, hogy közülük válasszon népet az Ő nevének.

A Rövid szolgálat alatt, nem sokan válaszoltak Jézus meghivására, és a Tanitványai is tudták, hogy a kis ideig tartó imádat helyreállitása véget ér, mert a Nemzetek ideje zajlik. Ezért nyilván leirták, hogy hitehagyás fog hamarosan bekövetkezni. ami egyezik azzal, amit Isten mondott, hogy a Fia lesz a legközelebbi választott.

Amikor ez az időszak lejárt, Jézus megkapta a kinevezését, és ekkor a királyságát, ami nem Földi, nem e világból való, megtisztitotta Sátántól és a démonoktól, és levetette a Földre.

Ekkor járt le a nemzetek, vagy "pogányok" meghatározott ideje. Jézus igéretéhez hűen kiválasztotta azokat, akik hűségesen igyekeztek kutatva az irásokat, helyesen élni a keresztény életüket.

Őket elkülönitette egy célra azzal, hogy az Istennek járó imádat ne legyen mindenféle tanitással tele. "Megtisztitotta" Őket, hogy igazságban vigyednek Istennek "felajánlást". Fokozatosen elhagyták a felismerés alapján azokat a szokásokat, amik nem Bibliai eredetüek. Elkezdték folytatni azt a feladatot, amivel Jézus megbizta a követőit, és sajnos ez a pogányok ideje alatt abba maradt.

Új lendületet kapott az Isten királyságának jó hire, és annak prédikálása, amit elkezdtek egyre szélesebb körben, és más országokban is végezni.

Amihez a Tanitványképző munka is járul, hogy emberek ismerjék meg a Biblia igazságait, és Isten eredeti szándékát.

Akik helyesen viszonyultak ehhez, Biblia alaptanitásait kapták egységesen, és aki ezzel egyetértett, az megkeresztelkedett, és Ezek a személyek is folytatták ezt a feladatot. Biblia kutatóknak nevezték Őket egészen addig, amig a Biblia prófécia alapján, felismerték, hogy Isten a Tanúinak nevezi a népét, akit a nevéről neveztet.

(Ézsaiás 43:10–12) 10 „Ti vagytok az én tanúim – jelenti ki Jehova –, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy megismerjetek, és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem nem volt Isten, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.” 12 „Én kihirdettem, megmentésről gondoskodtam, és ezt nyilvánosságra hoztam, amikor nem volt idegen isten köztetek. Így hát ti vagytok az én tanúim – jelenti ki Jehova –, és én Isten vagyok.

(Cselekedetek 15:14) 14 Simeon részletezte, hogy Isten hogyan fordította először a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének. . .

Jehova Tanúinak a Biblia az irányadó, és azok az erkölcsi értékek, amiket Jézus is lefektetett az újszövetség alapján. A Tanúk sem tökéletes emberek, ahány ember annyiféle tökéletlenséggel küzdenek, ami nem véletlen:

(Jakab 3:2) Mert mindnyájan sokképpen vétkezünk.

Ahogy az első században Jézus tanitványai sem tudtak és ismertek előre minden próféciát, a Tanúk sem. Az első tanitványoknak is volt Téves elképzelésük próféciákkal kapcsolatban, pl amikor azt gondolták, hogy Jézus ott és azonnal állitja fel a Királyságot.

Próféciát egyébként is akkor lehet helyesen értelmezni, megérteni, amikor beteljesedik, vagy teljesedőben van.

Ezeket pedig idővel Isten a felszinre hozza, hogy ne maradjon semmi helytelenül.

A Tanúk a Biblia alapján hiszik, hogy Isten királysága a Földre is érvényes lesz, amire Több irás is utal. Az embereket azért teremtette a Földre, mert nekik ez a rendeltetésük, életközegük.

Az angyaloknak pedig más az életformájuk, és nincs átmenet.

Egyetlen ember mondhatja el, hogy az égből jött, és Ő megváltó királyunk Jézus volt. ezért vissza is mehetett oda.

(János 8:22, 23) . . .” 23 Így folytatta: „Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.

Ha van még kérdésed, akkor irj.

2020. aug. 15. 21:42
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem találtam hitelesnek.- A felkészületlenséged predesztinál arra, hogy a hiteles-nem hiteles kérdésben csak laikus kijelentéseket tehetsz. Ami azt jelenti, hogy ami hiteles, hiteltelennek ítélheted és fordítva. És meg is teszed!
2020. aug. 16. 19:55
 14/16 anonim ***** válasza:
Szóval hadd összegezzem! Teológiára jársz és ahelyett, hogy elolvasnád a hivatalos tanításaikat az oldalukon és elolvasnád a kiadványaikat és azokat elemeznéd, hogy legalább valami képet kapj a csoportról, inkább itt kérdezgetsz olyan emberektől, akik gyakorlatilag akárkik lehetnek és lehet gőzük sincs az egész témáról? Az ugye megvan, hogy itt akár egy 10 éves is írogathat? A gyakoris kérdezők válaszaiból akarod megírni a szakdolgozatod? Nem semmi... ez aztán az alapos felkészülés! Legalább olyanok könyveit olvasnád, vagy előadásait hallgatnád, akik tudják is, hogy miről beszélnek, nem névtelenül írogatnak. Hogyan ellenőrzöd, hogy igaz amit az illető ír, ha fogalmad sincs a Tanúkról? Rengeteg anyagot lehet találni róluk, még egy wikipedia is nagyobb segítség, mint ez az oldal.
2020. aug. 16. 20:17
 15/16 A kérdező kommentje:
14es már alakul az anyag,de itt annyi visszásság van hogy az valami förtelem.A weboldaluk önmagukat nagyitó magasztalóként van beállitva,magukat makulátlannak,igy nehéz egy anyagot csinálni,most a hivatalos oldal hallgat dolgokról,az internet meg sok infóval főleg rájuk nézve tartogat,de itt belebotlottam egy belső törvénykönyvként titulált vének könyvébe,ez nem érdekel,nem az anyag része.Azt kéne eldöntenem hogy rövid uncsi anyagot készitek vagy egy mindent átfogó anyagot,mert akkor a neten sok infó van,a hivatalos honlappal ellentétben.
2020. aug. 16. 21:40
 16/16 A kérdező kommentje:

'''Nem találtam hitelesnek.- A felkészületlenséged predesztinál arra, hogy a hiteles-nem hiteles kérdésben csak laikus kijelentéseket tehetsz. Ami azt jelenti, hogy ami hiteles, hiteltelennek ítélheted és fordítva. És meg is teszed!'''

Attól függ mit veszünk iránynak,a szent irást ami vele szembe megy az hamis,tehát a kiindulási pont mindig a lényeg,nem? Itt olvastam hamis beteljesületlen armageddon jóslatokról,a biblia szerint hamis profécia,emberileg azt lehet mondani tévedés volt. A hamis proféta az a biblia szerint tévedő proféta is lehet, nevezhetjük igyis ugyis. Mindig az irány a lényeg szerintem,a biblia szerint ez a korán szerint amaz,attol függ honnan nézzük.

2020. aug. 16. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!