A zsidók állítják csak magukról, hogy ők a kiválasztott nép, vagy van utalás is erről a Bibliában?
# 7, # 9 vagyok
# 6:
" "egy nép különlegesebbnek és felsőbbrendűnek mondja magát."
Ez mindenkire igaz egyénileg és közösségi szinten is. Minden nép különlegesnek és felsőbbrendűnek mondja magát, mint ahogy minden ember is szereti magát különlegesebbnek gondolni a többieknél. "
Remélem, # 7-bõl világos, hogy a zsidó nép választottsága nem errõl szól, szó sincs felsőbbrendűségrõl. (Az übermensch nem héber szó :))
Izrael választottsága szolgálatot jelent, I-ten szolgálatát, ahogy 7-ben is írtam.
Azért meg kell jegyezni, a zsidókban annyira nincs semmi különleges, hogy azért akadhat közöttük is, aki nem ismeri a Bibliát és ezért esetleg tényleg úgy gondolja, ahogy Kérdezõ és 6 írta.
Mindenesetre valószínû, hogy kb 2800 évvel ezelõtt is akadtak ilyenek, nekik mondta az Örökkévaló Ámosz próféta szájával, hogy:
"Avagy nem hasonlók vagytoké én elöttem a' Szeretseneknek fiaikhoz, óh Izraelnek fiai? ezt mondja az UR: Avagy nem én hoztamé ki Izraelt az Egyiptom földéböl, mint a' Filistéusokat Káftorból, és a' Siriabélieket Kirböl?" - Ámosz próféta könyve, 9. fejezet, 7. vers ( "Aranyos Biblia", Károli Gáspár fordítása 1586 )
("Nemde mint a Kúsbeliek fiai, olyanok vagytok ti nekem, Izraél fiai, úgymond az Örökkévaló; nemde Izraélt felvezettem Egyiptom országából és a filiszteusokat Kaftórból, és Arámot Kírból!" - az IMIT fordításában. A tartalom ugyanaz, csak Szeretsenek helyett Kúsbeliek, Siriabéliek helyett Arám, akkoriban a mai Szíria helyén Arám volt.)
Tehát az ÚR maga jelentette ki, hogy Elõtte minden nép, minden ember egyenlõ.
(Ha valakire ezt "ráerõltetni" kell, hááát, az elég szomorú.)
12.
Most akkor menjünk bele a "mondá az úr X profétának, irtsd ki mindegyszálig XY népet" részekbe is? Vagy szerinted normális, ha valakinek ezeket a részeket rögtön benyeli a gyomra?
Egy Tóra szakasz a Sinai hegyen történt szövetségről Mózessel:.... megtartjátok szövetségemet, akkor értékes kincs lesztek számomra az összes népek közül, mert enyém az egész föld. És ti lesztek számomra papok birodalma és megszentelt nép! Ezek azok a szavak, amelyeket el kell mondanod Izrael fiainak!«”
Papi nép ma is. A büntetést is kiszabta Isten, ha eltérnének a szövetségétől, a parancsolatoktó idegen népeket állít oldalába nekik, ha akkor sem tartják be, fogságba ejtés, ha akkor sem tér meg a nyakas nép megszüntetés. Gondolj Babilonra, Dachaura.
De Dachau is azért volt, hogy Izrael népe megtanítsa a világot a más népek szeretetére, a másság tiszteletére. Így bár Hitler kipusztitotta a zsidókat, de a zsidók kipusztitották a Hitler fajelméletét, a felsőbbrendűséget, mely ellentétbe állította a primitív népeket. így azért felzárkoztak a keresztényekhez, akik már minden népnél terjesztették Krisztusnak a szeretet vallását.Érzed Isten hatalmas művét?
Igen Isten papi népe, de nem a klasszikus papságra kell gondolnunk.
"De Dachau is azért volt, hogy Izrael népe megtanítsa a világot a más népek szeretetére, a másság tiszteletére."
Aha, persze. Látjuk mennyire szereti Izrael népe a palesztinokat. A zsidók ugyanazt teszik a palesztinokkal mint amit a nácik tettek a zsidókkal.
16
"mennyire szereti Izrael népe a palesztinokat."
Azt nem tudom, de tény, hogy Izrael arab nemzetiségû állampolgárainak KÉTHARMADA mondja, hogy skkal szívesebben él Izraelben, mint bármelyik arab államban. (Reprezentatív közvéleménykutatás)
"A zsidók ugyanazt teszik a palesztinokkal mint amit a nácik tettek a zsidókkal."
Azért ez így (tapintatosan fogalmazva) túlzás:
A nácik megfosztották a zsidókat minden joguktól, fegyveres orizet alatt szállítottak õket a megsemmisítõtáborokba (vernichtungslager), elpusztították az akkori európai zsidóság kb felét nagyrészüket ipari módszerekkel. És azok közül a zsidók közül senki soha nnem fogott fegyvert (leszámítva a hazájuk honvédségében teljesített szo+lgálatot9.
Az arab-izraeli konfliktus eddigi összes arab áldozatainak száma nem éri el az Izrael+Gáza+Nyugati Part területen élõ arabok számának 40-ed részét és ezek több, mint negyede fegyverrel a kezében, harc közben esett el, vagy öngyilkos merénylõ volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!