Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Biblia miért van szétszabdal...

A Biblia miért van szétszabdalva? Miért nem egységes, miért nem lehet megvenni a teljeset?

Figyelt kérdés
Nekem van egy, de a tartalmat elolvasva látom, hogy ki vannak hagyva belőle dolgok. Pl. Mózes második könyve után Mózes ötödik könyve jön. De miért? Ki dönti ezt el, hogy mit hagynak ki belőle? Mi van, ha én azt is el akarom olvasni? Miért nem olyan a kiadás, hogy minden benne van?
2020. aug. 1. 21:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nekem a Vizsolyi Biblia hasonmás kiadása van meg és abban minden benne van. Egy olyat szerezz be, ha a Vizsolyi Bibliát akarod olvasni. Ha nem ragaszkodsz az 1590-es íráshoz és nyelvezethez, akkor bármely könyvesboltban találsz teljes Bibliát. És ahogy írták, a szentiras.hu-n 6 féle Biblia van fent. Az 1908-as Revideált Károli és a 2014-es Új Revideált Károli is. Ez két teljes protestáns Biblia. Ha a Katolikus kánon érdekel, akkor a Káldi-Neovulgáta és a Szent István Társulati Biblia szintén két teljes Biblia.
2020. aug. 3. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!