Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » JHVH (Jehova) valójában egy...

JHVH (Jehova) valójában egy szuperintelligens földönkivüli akinek akkora ereje vagy technikája van hogy minket is képes volt megteremteni?

Figyelt kérdés
Tegyük fel,hogy évezredekkel vagy sokkal több éve fejlődött ki,és ekkora hatalomra tett szert,vagy csak annyira fejlett a technikájuk,hogy létrehozzon az emberhez hasonló fajt,és járja az univerzumot,a galaxisokat,és mindenhol elhinti az élet magvait. Vajon lehetséges ez?
2020. márc. 3. 16:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%

jól mondja a 10-es!

AZ ÓSZÖVETSÉG ISTENE NEM A TEREMTŐ !

semmi de semmi köze hozzá !

ha valaki vallásos annak még csak az tenne be,

hogy JÉZUS APJA egy ilyen GYILKOLÓGÉP LENNE , a fia meg a szeretet.

FEKETÉBŐL SOHA DE SOHA NEM SZÁRMAZIK FEHÉR MÉG AZ EGÉSZ VILÁGEGYETEMBEN SEM vallásos,nem vallásos ettől ez nem függ!

ÉBREDJETEK FEL ETTŐL A HATALMAS IDIÓTASÁGTÓL !

mert ha ez igaz lenne AKKOR MINDENKINEK ÖRÖKRE EL KELL FELEJTENI A BIBLIÁT MERT CSAK EGY HATALMAS MESEKÖNYV lenne ahol igaz és rettenetes nagy marhaság történetek tömkelegével van keverve!

teljesen mindegy hogy valaki vallásos vagy nem vallásos,

mert a VALLÁSOKNAK SEMMI DE SEMMI KÖZE A VILÁG TEREMTŐJÉHEZ !

sajnos vagy nem sajnos de a NASA is az AMERIKAI LAKOSSÁG DNS vizsgálatok alapján tudja hogy az ember DNS is CSAK 30% ban emberi, a többit meg képzeljétek el hogy még mikre jutottak hogy miből vagyunk még ÖSSZERAKVA.

ez van.

2020. márc. 11. 06:49
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

előzökhöz:

nagyobb szar van, keveredés van itt Mo-on politikailag és vallásilag is és a vVILÁGON is mint ahogy az ember gondolná.

sem politikai sem vallási sem végleges atomháború megoldás sincs én szerintem ,

csak EGY TALÁN ?! HA mÁs idegen lények /akiket isteneknek hittünk/ megjelennének és az kitakaritaná a vallások marhaságait mert

csak ESETLEG EZEN ESET hozná össze az emberiséget EGYKÉNT FELÁLLVA,

mert MÁS SOHA !

én ezt látom csak ezen MEGOLDHATATLAN ESET melyet a vallások, hit által okozott szarokból az emberiséget folyamatosan nyomorítva hatnak! :

youtube.com/watch?v=RP9e42j80Rg

2020. márc. 11. 09:06
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon jó kérdés, nagyon sokat gondolkodok én is ezen a dolgon. Nekem is hasonló a véleményem az előző két hozzászólóhoz. Szerintem sem ő a végső, abszolút mindenható isten.

Van, aki szerint az egy viszonylag kisebb hatalmú szellemi lény, aki mindenhatónak hiszi magát. Aztán vannak, akik szerint egy reptilián, ez megmagyarázná az áldozatokat is. Aztán van, aki szerint ő az egyik anunnaki volt azok közül, akik az embert létrehozták genetikai keresztezéssel.

És olyat is olvastam, hogy ő egy káros elmeprogram, elmevírus, valamiféle mesterséges intelligencia.

A Bibliában szerintem keveredve szerepelnek a dolgok, nem ugyanazok a lények vannak istenként feltüntetve. Akit Jézus mondott istennek, az már valószínűleg a mindenható, valódi isten lehet.

Vannak olyanok is, akik azzal magyarázzák ezt az ellentmondást, hogy az emberek annyira rosszá váltak annak idején, hogy isten is csak ilyen erőszakos, durva módon tudta őket megszólítani, úgy, mint amikor a szülők megverik a rossz gyerekeket végső esetben és jobb híján.

Igen, én ezt értem, de nekem ez valahogy nem kielégítő magyarázat. Az áldozatokat ez sem magyarázza meg, meg akárhogyan is nézzük, sok más dolgot sem. Ráadásul Jézus idején sem voltak jobbak az emberek, sőt még ma sem igazán. Valami tehát tényleg nem stimmel ebben az egészben.

2020. márc. 15. 10:34
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

kedves előttem író.

nem szabad még azon sem gondolkodni, hogy ki az a JHVH , már én szerintem mert csak ha valóban megjelenik fizikailag mindenkinek a földön valószinü csak is akkor fog kiderülni.

de a világegyetem máshogy működik persze ez is CSAK Én szerintem :

pl. jehova szektások felejtsétek el örökre a MEGVÁLTÁST IS ÉS A FELTÁMADÁST IS !

/ mert ennél milliárdszor jobb a valóság és ez mindenkire vonatkozik /

jézus azt tanította, hogy mindenre lehetőségünk van, ami azt jelenti gyakorlatilag hogy istenek vagyunk!!!

vagy ha ezt nem hisszük el akkor a saját tudati szintünket SAJÁT MAGUNK zárjuk

egy nagyon kicsi dobozba és akkor az történik amit mi magunknak parancsoltunk hogy amit hiszünk hogy nem vagyunk!

tehát mármelyik embernek lehetséges bárhol akár 3 testet IS vagy többet öltenie ha az benne van a saját magasabb fejlődési szintjében.

igy egy lélek mikor nevezhető embernek ez is igen tág fogalom hiszen mert mi a sűrü testet értjük csak ember alatt ?! mivel mit jelentt a sűrű ?! láthatóság ?! stb.

mindenkinek van egy rezgése mert energia rezgés vagyunk mint ahogy MINDEN AZ A VILÁGEGYETEMBEN!

csak az a kérdés pl hogy a földre sürü tesben megyünk vagy test nélkül vagy mindkettőben ?!

és ezt mi döntjük el ! semmi hatalom sem isten sem ebbe nem dönt el semmit!

az emberi lélek az tudatszint fuggő bármelyik pillanatban bármire alkalmas lehet,akár fába,kutyába,vasba,..ha akar bekerülhet ha akar.

nincs semmi bölcs aki ezt megszabja vagy korlátozza sehol tehát isten sem!

NINCS SEMMI MEGVÁLTÁS semmire sem, igazi tanító ilyet nem mondott! JEZUS NEM BESZÉLT MEGVÁLTÁSRÓL !

jézus is azt mondta,

hogy 1 másodperc az ember ujjászületése és ezt DNS szinten gondolta ,

tehát nincs feltételhez kötve semmi,

tehát

nincs sem megváltó program

SEM

nem megváltó program.

nem kell elérni semmi kritikus szintet, minden léleknek teljes szabadsága van bármelyik pillanatban

átalakulni megváltozni ujjászületni átirni a SAJÁT dns-t. nincs semmi korlátozás!

ISTENI FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETETBEN NINCS FELTÉTELHEZ KÖTVE SEMMI!

EZ AZ ALAP !!! A FELTÉTEL NÉLKÜLI AZ FELTÉTEL NÉLKÜLI EZEN NINCS MIT MEGMAGYARÁZNI-KIMAGYARÁZNI SEMMIT !

HA LENNE AZ MÁR MEGINT EGY "EVOLUCIÓS PROGRAM" LENNE !

milyen feltételeknek kellene megfelelni ha bármikor bármiről is álmodhatsz, értelmetlen minden feltételekhez kötés!

nincs semmi féle megváltás meg ilyen vallási marhaság!

jézus soha de soha sem beszélt róla, pont az ellenkezőjéről beszélt!

Isten véletlenül sem rohan le hogy megmentsen embereket vagy a földet! SEM SENKIT ES SEMMIT !

nem rohangált soha az elmúlt évmilliárdok alatt es NEM IS FOG A KÖVETKEZŐ ÉVMILLIÁRDOK ALATT.

jó reggelt ébredj fel , igen elmulik a test mert ez egy halandó forma. vagy elpusztul a bolygó is és akkor mi van ?!

a végtelen és minden lehetséges univerzumban bármi eltud e pusztulni???

miért nem remegnek sem angyalok sem istenek ???

MINDEN UJRA ÉPÜL fogjátok mer fel !

állandóan ujra épül, porból lettünk porrá leszünk és aztán megint örökkön örökké!

élő élettelen ez teljesen mindegy mert mindegyik UGYANAZON LEGKISEBB KÖZÖS ELEMEKBŐL ÁLLUNK.

ezért pont az EGYHÁZI DUMA VALLÁSOS GONDOLKODÁS IS EZ 100% OS MATERIALISTA BESZÜKÜLT GONDOLKODÁS!

a világegyetemben TELJESEN MÁSKÉP VAN MINDEN ! a világegyetemben bármikor bármi teljesen mássá tud alakulni!

ami az embernek nem tunik normálisnak az olyan mikor a hangya élőlénynek nem normális az elefánt élőlény.

el kell felejteni minden MARHASÁG VALLÁSOS GONDOLKODÁST mert amig emberi testben van a tudat addig bekorlátoltan tud csak gondolkodni,

ahogy vége akkor pedig a tudat SEMMIT DE SEMMI BEKORLÁTOLT GONDOLKODÁST NEM VISZ MAGÁVAL MAGASABB ENERGIA SZINTEKRE MERT oda nem is lehet! igy nincs móka kacagás sem meg büntetések meg ilyen marhaságok a " menyországban"

csak az emberi dimenziunkat teljesen elvesztve tudunk teljesen mássá alakulva tovább lépni.

betáncolni énekelve vidáman nem lehet egy más dimenzióba. embertestben lévő tudatnak teljesen 100% ban itt kell hagyni mindent emberi kitalált marhaságot!

a csoda a megszabadulás amire vágyunk csak ugy megy mint ahogy az űrbe menő rakétáról leválik fellövés után az a sok " emberi hordozó".

a hatalom érdekében írták sok értelmŰ marhaságok tömkelegével tele a bibliát hogy lehessen irányítani a tömegeket !

JEHOVÁK , felejtsétek el azt a rengeteg TITEKET bekorlátozó buta marhaság tanítást örökre mert TELJESEN MÁSHOGY MŰKÖDIK AZ ÖRÖK VILÁGEGYETEM!

MINT AHOGY AZ ELMÚLT SOK ÉVMILLIÓK ALATT IS SOKSZOR JÁRTAK NÁLUNK XXX-SZER FEJLETTEBB LÉNYEK A FÖLDÖN ,

AMIKNEK ITT VANNAK FOLYAMATOSAN A MINDENKI SZAMÁRA ÁLLANDÓAN MEGTEKINTHETŐ NYOMAIK.

és valószinübb hogy ezek teremtményei vagyunk , a tudomány az lassan már erre hajlik.

2020. márc. 15. 16:42
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

a bárki által megtekinthető állandó NEM eltünő bizonyíték itt van arra , hogy sajnos a bibliai teremtés AMI A BIBLIA ALAPJA !!!

AZ TELJESEN KI VAN LŐVE VÉGLEGESEN !!!

ezért ami erre épül az ebből következik hogy ..., mert :

BÁRKI ÁLTAL BÁRMIKOR MEGFOGHATÓ LÁTHATÓ TÉNYEK MIATT :

MILLIÁRD ÉVEKBEN kell mérni mindent mert ez a valóság!

a földtörténet 4,5 milliárd éves időszakában több civilizáció létezett a Földön, mint a mennyit a tudomány ma ismer.

A geológusok, régészek csak egy kis részét tárták fel ennek a felfoghatatlanul hosszú időszaknak az utólsó 2-300 millió évéből,

és akkor hol van még a további 4,2 - 4,3 milliárd év ami eddig volt ?

ÉS AZ ELKÖVETKEZŐ RENGETEG ... MILLIÁRD ÉV MÉG ELŐTTÜNK ÁLL! a

jehovák által annyira várt vég az uralkodással lehet év milliárdokat kell várni?!

másold be a google -ba :

costadelsolmagazin.com/content/millio-eves-emberi-civilizacio-nyomait-talaltak-foldkozi-tenger-korzeteben

a google keresőben kattints az összes helyett a KÉPEK megjelítésre. baalbek megalitok

PL :

google.com/search?biw=1280&bih=892&tbm=isch&sa=1&ei=DI2HXdTWKIfewAKww6-oCg&q=baalbek+megalitok&oq=baalbek+megalitok&gs_l=img.3...60759.63065..64247...0.0..0.76.568.8......0....1..gws-wiz-img.TECe5o77uA8&ved=0ahUKEwjUjPq_2eTkAhUHL1AKHbDhC6UQ4dUDCAc&uact=5

és ez CSAK PIRINYÓ FÖLD ÉS NEM AZ EGÉSZ VILÁGMINDENSÉG!

nem szabad elfelejteni, hogy ezek ITT TÉNYEK hiszen SZABAD SZEMMEL BÁRKI MEGTEKINTHETI MEGFOGHATJA !

ezek itt nem kitalált jehova vallási sima beszélgetések róla mert LÁTHATÓK és azok is maradtak, MEGFOGHATÓK !

a biblia elődei még kitalálva sem voltak mikor ezen lények már vígan ITT VOLTAK A FÖLDÖN!

és rájuk még viccből sem vonatkozik semmi sem , sem teremtés sem megváltás sem semmi.

2020. márc. 15. 17:23
 16/18 anonim ***** válasza:
74%
Igen, ezek döbbenetes dolgok, ki tudja, hogy már milyen régóta él ember a Földön. Sok ezer éves térképet találnak, a legendák tele vannak égből érkezett istenekkel, ősi háborúkkal, a piramisokra sincsen elfogadható magyarázat. Sok ezer éves víz alatti romokat találtak, és az emberek talán dinoszauruszokkal együtt éltek, legalábbis egy lelet tanulsága szerint. És kristálykoponyákat is találtak az őserdő mélyén. Az Antarktisz is zöldellő vidék volt annak idején, és a legendák is letűnt ősi birodalmakról szólnak. Az ufo-jelenségeket meg még nem is említettem. Tehát szinte minden egybevág. Ezek a dolgok mind arra utalnak, hogy teljesen más az emberiség történelme, mint amit tanítanak.
2020. márc. 23. 09:07
 17/18 anonim ***** válasza:
74%

kedves 16 os.

sajnos valóban döbbenetes dolgok.

SAJNOS MÉG A BIBLIA IS EGY NAGY ..., A HATALOM ÉRDEKÉBEN!

BIBLIA-ban azt kell megnézni mi igaz belőle! mert AKKORA HAZUGSÁG AZ EGÉSZ!

mert kevesebb benne az ami igaz.

még Ádám és Éva is egy nagy KAMU AZ ELSŐ TESTVÉRPÁR !

és Jézus is a Feltámadás dumával mert azt is egy DÚSGAZDAG HATALOM TALÁLTA KI ÉS ÍRTA BELE UTÓLAG !

akkor a vallások melyek ezen stabil alapra épültek akkor ezek után micsodák ?!

ezek után normális embernek aki nem agybeteg és ezen IGAZ INFÓKAT TUDJA,

annak van értelme egyáltalán időt=élet pocsékolni az életben arra, bármit is gondolkodni,

azon hogy mi az a jhvh vagy jehova szekta ?!

TUDOMÁNY AZ ITT TART :

A Biblia titkai S01E01

A Biblia titkai S01E02

A Biblia titkai S01E03

A Biblia titkai S01E04

13 DB magyar film .. S01E13 keresd meg a neten őket.

A Biblia titkai S01E01

videa.hu/videok/tudomany-technika/a-biblia-titkai-s01e01-1080i-rRaMVitmgHfdqUYH

SAJNOS csak a benne lévő hasznos tanácsokat szabad csak kimazsolázni belőle,

ezért felbecsülhetetlen érték az emberiség számára!

2020. márc. 24. 07:57
 18/18 anonim ***** válasza:
Isten nem létezik. Ha létezne, akkor mindenki tudna róla, mert volna annyi esze, hogy a konkrét jelet adja mindenkinek ezzel kapcsolatosan. Tehát nincs értelme a kerdesednek sem. Ugyanakkor a vallásos embernek könnyebb az élete a hitük miatt. Azért irígylem őket. Gyerekkoromban próbáltam kitalálni egy felsőbb hatalmat, mert a hagyományos értelemben vett istenben már akkor sem hittem. De valahogy sosem sikerült semmilyen módon vallásossá válni. A tudomány előbb-utóbb mindenre választ ad. Imádom.
2023. febr. 23. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!