Mi van ha az Isten az Ördög, és az Isten (aki az Ördög valójában) csak azért óv a "rossztól"mert nem akarja, hogy az Isten útját járjuk?
"16:36 az alapján gondolhatnánk, hogy a jó és a rossz relatív fogalmak. és lehet,hogy a bibliában Isten szavaként leírtak valójában az Ördög szavai,mert ugye az Ördög félre is tud vezetni embereket."
Tévedés. Intelem és törvény nélkül nem létezik bűn. Isten Ádámnak és Évának intette, hogy ne csinálják azt, amit, mert az rossz. Isten nem enged minket viszonyítás nélkül dönteni.
"tehát pl.az Ördög szerint a paráznaság nem bűn,de az Isten szerint az.erre az Isten aki valójában az Ördög,azt mondja a paráznaság bűn,de ez a kijelentése megtévesztő szándékú,mert az Isten valójában a kísértő Ördög,aki azt akarja ne álljunk ellen a kísértésnek mert az Isten majd ugyis megbocsájt. és persze meg is bocsájt de az Ördög ezzel elérte a célját.
amugy nekem van egy olyan sanda gyanúm,hogy a két figura összejátszik:-)"
Óh, ez már e''picit a fantázia témakörbe tartozik. ;-)
Helló. :)
A valós helyzet a következő.
Istenhez tartozik elemzés szinten az Ördög is. S Isten célja az Ördög "segítségével", hogy észrevedd a tiszta szeretet, amit valójában Isten képvisel eszme szempontjából. Lesarkítva pedig, a reláció végett van jelen a "rossz", hiszen ha nem tudunk viszonyítani, ugyan honnan tudnánk mi az a jó. A cél tehát a felismertetés, azaz hogy mi felismerjük a jót, az önzetlen szeretetet, ami az összetartó erő az egész univerzumban. Hogy ne legyen félreértés, senki sem hal meg igazából, az elméje az embereknek biztosan nem, és erre tudományos bizonyíték is van. Csak a test halálozik el, ami a bűnre hajlamos. :P
ui.: Ördög és Isten tehát nem két elkülönült személy, hanem csak Isten az egyetlen létező, és benne látszik létezni minden más. Isten egy Elme, egy személytelen tudatosság. A végső való, az Önvaló. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
akkor az van hogy senki se ért semmit xD
de amúgy ajánlom olvasmánynak Böszörményi Gyula Rémálom Könyvek-könyvsorozatát...a végén akár még meg is világosodhatsz ez ügyben xD
a könyvajánló vagyok még mindig:)
szerintem pontosan kényszerházasság, rátapintottál a lényegre :) ha elolvasod a könyvsorozatot ( 3 könyv nem túl vastagok A/5-ös méretűek szal hamar kivégzed ha érdekel ) majd érdekesnek találod a végét...
kösz a tippet utánanézek a könyvnek.
igen senki nem tud semmit de ezt is csak az Ördög mondatja velünk,hogy zavarodjunk össze és ne hallgassunk az Istenre,aki ugye az Ördög:-) :-O
A kérdésre a választ a Sátánizmus (mint elfogadott, és hivatalos vallás) adja meg.
Azaz, nagyából:
Nézz szét a világban. Rengeteg rosz vesz körül minket. Minket, európai embereket is, azokat akik nem olyan életkörülmények közt laknak, mint pl Etiopiában.
Betegségek, járványok, háborúk, és sorolhatnám.
Ez arra enged következtetni, hogy a föld valódi uralma a gonosz kezében van.
A Biblia szerint, Isten az uralkodó (hiszen legyőzte a sátánt, és a pokolra száműzte), akkor ezek szerint Ő a gonosz, és a jó (azaz a Sátán) el van nyomva.
Nem tanulmányoztam a Sátánizmust, mindössze futólagosan utánanéztem. Jómagam, hiszek egyfajta módon, egy magasabb rendű lényben (aki nem feltétlen teremtő) aki vezeti a sorsunkat. Azaz, inkább esélyt ad, és választást. Mi döntünk, élünk-e az esélyel vagy sem. Még akkor is, ha a választásunk következményeit nem látva előre.
Én sors-nak nevezném. Isten, és a Sátán az emberi szívekben van. A halál nem megváltás, és nem átalakulás. Mindössze az élet része, vége. Egy pillanatnyi része az univerzumnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!