Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vannak-e néger zsidók?

Vannak-e néger zsidók?

Figyelt kérdés
2010. júl. 22. 19:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Vannak zsidó vallású négerek. A zsidók legalább annyira megvetik őket, mint a többi gójt. Van egy Magyarországon született ismerősöm, aki néger is és zsidó is. Volt izraelben pár hónapot, azt hitte, hogy ott jobb lesz neki. Viszonylag gyorsan hazajött Magyarországra a "szentföldön" tomboló kirekesztés és rasszizmus miatt.
2010. júl. 25. 12:48
 12/25 anonim ***** válasza:

pl. Etiópiában volt/van egy nagyobbacska zsidó közösség, ebből 84ben majd 91ben az izraeli hadsereg összesen 3 "hadműveletben" több, mint 20ezer etióp zsidót telepített át légihídon Izraelbe, ma olyan 80-85ezer etióp zsidó él Izraelben.

Bár nem pont négerek, de Iránból és Marokkóból is sok izraeli zsidó származik.

2010. júl. 25. 17:02
 13/25 anonim ***** válasza:

Én Brooklynban lakom és itt van egy jóóóó nagy orthodox zsidóközösség v. kettő...

Mindegy is...ültem a buszon pár éve egy szombati napon a Brooklyn College felé tartva és akkor láttam életem első nagyon fekete bőrű családot talpig sábeszre öltözve. Apuka fején a nagy szőrme (traktorgumi) vállán az abrosz...Én szemtanú vagyok...

2010. júl. 25. 17:20
 14/25 anonim ***** válasza:
Herodes idején és után, a keresztény vallás terjedésének megelőzésére Júdeából számos rabbi ment a környező országokba téríteni. Az így megtért nem született zsidókat hívjuk prozelitáknak. Ezek között számos színesbőrű népcsoport él, főleg Etiópia területén.
2010. júl. 26. 13:27
 15/25 anonim ***** válasza:
Természetesen vannak az írják a neten, hogy a Judaizmus befogad és egyben "zsidóvá" teszi őket.
2010. júl. 28. 16:20
 16/25 anonim válasza:
100%

Íme a bizonyíték:

3 ember utazik a vonaton. Ketten megállás nélkül zsidó vicceket mesélnek. A harmadik egy fél óra után megszólal:

- Uraim, ezt nagyon gyorsan abbahagyják, mert lecsukatom magukat.

A másik kettő megszeppen, csönd lesz. Úgy negyed óra múlva egyikük megkérdezi a sértődékeny utastárstól:

- Elnézést uram, néger viccet szabad mesélni?

- Azt szabad.

- Két néger találkozik. Egyik így szól: "Te Kohn..."

----------

Nagy nyomorban élt New York szegénynegyedében a fiatal Kohn, éppen csak a legszükségesebbekre futotta csekélyke keresetéből. Sok hónapos önmegtartóztatás után nagyon vágyott már egy nőre, de a zsebében mindössze nyolcvan cent árválkodott, viszont a legolcsóbb néger prostituált is legalább egy dollárba került volna. Végül is csúnyácska szállásadónője szánta meg, s teljesítette nyolcvan centért a kívánságát.

Teltek az évek, közben Kohnnak feljött a szerencsecsillaga, meggazdagodott. Üldögélt éppen hatalmas bankházának igazgatói irodájában, amikor jelentették neki, hogy egy idősebb hölgy és egy fiatalember keresi őt magánügyben.

A hölgy az irodába lépve szerényen köszönt:

- Jó napot, Kohn úr. Nem tudom, emlékszik-e még rám, én vagyok az ön egykori szállásadónője. Elhoztam

bemutatni a fiúnkat. Na Ted, fiacskám, köszönj szépen a papádnak! .

A fiú megvetően mérte végig Kohnt, s utálattal mondta az anyjának:

- De mama, hiszen ez zsidó!

Kohn dühösen ugrott fel a székből:

- Na szép! Hát tudd meg, gazember kölyke, hogy ha nekem akkor húsz centtel több lett volna a zsebemben, akkor te még néger is lennél!

2010. júl. 29. 09:54
 17/25 anonim válasza:
Ja. Lenny Kravitz. Istenem, de hülye kérdés.
2010. júl. 29. 17:58
 18/25 anonim válasza:

Persze, vannak néger zsidók.

Valaki már írta épp az etióp zsidókat.Sokáig azt hitték, Etiópiában van valahol a Frigyláda is pl.

Egyébként egy új paradoxon:Egyre több mandulaszemű hölgy is zsidóvá varázsolódik Izraelben...sajna vannak furcsa korjelenségek.

A zsidók nem csak a néger zsidókat fogadják be nehezen.Alijázni, kitelepülni a fehér teljes zsidóknak sem könnyű dolog.A mischlingeket sem fogadják szívesen.De ezek csak általánosságok.

Nagyon-nagyon sok kedves, okos ember él Izraelben, akik hihetetlen emberszeretők és liberálisak...már ha ez az utóbbi szó még pozitívan hangzik itt Magyarországon...

2010. júl. 29. 22:41
 19/25 hathyla válasza:
60%
olyan K urva okos itt mindenki
2010. júl. 30. 03:44
 20/25 anonim ***** válasza:

Igen vannak (már az ősi időktől fogva).

"Mózes Kús(i) aasszonyt vett feleségül.

Kús volt Etiópia... nevezik béta-Izraelnek is.

2011. szept. 19. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!