Vannak-e néger zsidók?
pl. Etiópiában volt/van egy nagyobbacska zsidó közösség, ebből 84ben majd 91ben az izraeli hadsereg összesen 3 "hadműveletben" több, mint 20ezer etióp zsidót telepített át légihídon Izraelbe, ma olyan 80-85ezer etióp zsidó él Izraelben.
Bár nem pont négerek, de Iránból és Marokkóból is sok izraeli zsidó származik.
Én Brooklynban lakom és itt van egy jóóóó nagy orthodox zsidóközösség v. kettő...
Mindegy is...ültem a buszon pár éve egy szombati napon a Brooklyn College felé tartva és akkor láttam életem első nagyon fekete bőrű családot talpig sábeszre öltözve. Apuka fején a nagy szőrme (traktorgumi) vállán az abrosz...Én szemtanú vagyok...
Íme a bizonyíték:
3 ember utazik a vonaton. Ketten megállás nélkül zsidó vicceket mesélnek. A harmadik egy fél óra után megszólal:
- Uraim, ezt nagyon gyorsan abbahagyják, mert lecsukatom magukat.
A másik kettő megszeppen, csönd lesz. Úgy negyed óra múlva egyikük megkérdezi a sértődékeny utastárstól:
- Elnézést uram, néger viccet szabad mesélni?
- Azt szabad.
- Két néger találkozik. Egyik így szól: "Te Kohn..."
----------
Nagy nyomorban élt New York szegénynegyedében a fiatal Kohn, éppen csak a legszükségesebbekre futotta csekélyke keresetéből. Sok hónapos önmegtartóztatás után nagyon vágyott már egy nőre, de a zsebében mindössze nyolcvan cent árválkodott, viszont a legolcsóbb néger prostituált is legalább egy dollárba került volna. Végül is csúnyácska szállásadónője szánta meg, s teljesítette nyolcvan centért a kívánságát.
Teltek az évek, közben Kohnnak feljött a szerencsecsillaga, meggazdagodott. Üldögélt éppen hatalmas bankházának igazgatói irodájában, amikor jelentették neki, hogy egy idősebb hölgy és egy fiatalember keresi őt magánügyben.
A hölgy az irodába lépve szerényen köszönt:
- Jó napot, Kohn úr. Nem tudom, emlékszik-e még rám, én vagyok az ön egykori szállásadónője. Elhoztam
bemutatni a fiúnkat. Na Ted, fiacskám, köszönj szépen a papádnak! .
A fiú megvetően mérte végig Kohnt, s utálattal mondta az anyjának:
- De mama, hiszen ez zsidó!
Kohn dühösen ugrott fel a székből:
- Na szép! Hát tudd meg, gazember kölyke, hogy ha nekem akkor húsz centtel több lett volna a zsebemben, akkor te még néger is lennél!
Persze, vannak néger zsidók.
Valaki már írta épp az etióp zsidókat.Sokáig azt hitték, Etiópiában van valahol a Frigyláda is pl.
Egyébként egy új paradoxon:Egyre több mandulaszemű hölgy is zsidóvá varázsolódik Izraelben...sajna vannak furcsa korjelenségek.
A zsidók nem csak a néger zsidókat fogadják be nehezen.Alijázni, kitelepülni a fehér teljes zsidóknak sem könnyű dolog.A mischlingeket sem fogadják szívesen.De ezek csak általánosságok.
Nagyon-nagyon sok kedves, okos ember él Izraelben, akik hihetetlen emberszeretők és liberálisak...már ha ez az utóbbi szó még pozitívan hangzik itt Magyarországon...
Igen vannak (már az ősi időktől fogva).
"Mózes Kús(i) aasszonyt vett feleségül.
Kús volt Etiópia... nevezik béta-Izraelnek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!