Mi a véleményetek Ferenc pápáról? Tényleg nem szereti sok katolikus ezt a pápát?
egy katolikus teológus nyílt levele a pópához:
részletek:
Hitünk akár egyetlen tanítását is lehetetlen megváltoztatni, elutasítani vagy fellazítani. Ahogy már egy másik cikkemben tárgyaltam, az Egyház tanítása szerint még egy pápa is eretnekségbe esik, ha a hit akár egyetlen doktrínájának megvallását is visszautasítja és ebben az esetben de facto érvényteleníti pápaságát. Van
akár egyetlen hittétel is, amelyet Ön elutasít? Vagy megpróbál megváltoztatni? Vagy nemsokára meg fog változtatni?
Szerintem a katolikusok többsége szereti, elég sok katolikust ismerek személyesen, még egyiket sem hallottam úgy vélekedni, hogy nem szereti.
Ami pedig még sokkal jobb, hogy nem csak katolikusok szeretik, így pedig meg tud szólítani sokakat, még többen hallhatják meg általa az Evangéliumot.
"A pápa állást foglal a migráció kérdésében, állast foglal arról hogy szabad-e óvszert húzni aktushoz (nem viccelek, ellenzi), de arról egy árva szót nem szól soha, hogy a közel-keleti keresztényeket üldözik."
Vagy hazudsz, vagy soha nem hallottad még beszélni. Számtalan alkalommal emelt már szót az üldözött keresztényekért, ezen felül Vatikán számos diplomatája dolgozik azon, hogy ezek az üldözések enyhüljenek, megszűnjenek. Melyik szekta tesz hasonlót?
Ezt nézd meg és megérted kik a jezsuiták
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!