Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Péter miért nem kapott bűnteté...

Péter miért nem kapott bűntetést, a testi sértésért?

Figyelt kérdés
"Simon Péternél volt egy kard. Kirántotta, a főpap szolgájára sújtott, s levágta a jobb fülét. A szolgát Malkusnak hívták. 11Jézus rászólt Péterre: „Tedd hüvelyedbe kardodat! Ne ürítsem ki a kelyhet, amelyet az Atya adott nekem?”

2019. szept. 26. 19:04
 1/6 anonim ***** válasza:
31%
Mert Jézus megérintette és a szolga füle meggyógyult.
2019. szept. 26. 19:20
 2/6 anonim ***** válasza:
22%
A negrendezett jelenetben Júdás elárulja Jézust és ez alapján a katonák elhúrcolják majd megfeszítik. Valójában Júdás az egyik szolgájára mutatt rá, hogy ő Jézus. A másik szolga jelezni akarta a csalást, Péter ezért vágta meg a kardjával.
2019. szept. 26. 20:34
 3/6 anonim ***** válasza:
67%
Péter megkapta bűntetését. A sátán irányította tett, a pokolra küldte lelkét.
2019. szept. 27. 07:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Jézus megfeddte:(Máté 26:52) . . .„Tedd vissza kardodat a helyére, mert mindazok, akik kardot fognak, kard által vesznek el. Az előtte zajló történéseket olvasva, Jézus mondta a Tanitványainak, hogy kössenek kardot. Jól tudta, hogy még megkell tanitania nekik egy dolgot.

Jézus nem tartotta nemes cselekedetnek, hogy megakarta védeni Péter Őt, ami emberi szemszögből, helyesnek tünt volna. Valamint ahogy valaki irta is, Jézus a kárt rendbehozta, vagy is meggyógyitotta a Főpap szolgáját.

10 Az első századi keresztények később emlékezetükbe idézhették Jézus buzgó imáját, amelyben azt mondta tanítványairól: „Ők nem része a világnak, amiként én sem vagyok része a világnak.” Emlékezhettek a Poncius Pilátusnak adott magyarázó feleletére: „Az én királyságom nem része e világnak. Ha az én királyságom része lenne e világnak, az én kísérőim harcolnának, hogy ne legyek kiszolgáltatva a zsidóknak, de az én királyságom nem ebből a forrásból való”

2019. szept. 27. 09:05
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

4#

Hülyeséget beszélsz! Ennyi erővel manapság is minden erőszaktevőt ki kellene engedni a börtönből, mert áldozataik Isten segedelmével meggyógyultak. Attól a bűntett még megtörtént!!!

2019. szept. 27. 22:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Felteszem a sértett nem vádolta meg, bizonyára Jézus közbenjárására, hogy meggyógyította.
2019. okt. 1. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!