Jehova tanúi mit szólnak ahhoz, hogy a h. n. adventistákat is megjósolta a Biblia?
A h.n. adventisták is meg tudják azt csinálni, hogy bibliai igehelyekkel támasztják alá, hogy a Szentírás megjövendölte a felekezetüket, mint Isten utolsó napi egyházát.
Mit szólnak ehhez?
Hogy Jézus mikor született,azt senki nem tudja pontosan.Miért ne lehetne karácsonykor tartani?
Sok minden van ami Bibliaellenes,a ti szektátokban is kedves Mutti.
"Egyébként pedig a karácsonyt mint Jézus születés napját tartják, ami Biblia ellenes."
Idéznéd, hogy hol tiltja a Biblia Jézus születésének ünneplését? A valódi keresztények számára öröm, hogy a Messiás eljött, ha ti ezt valami rossz dolognak tartjátok, amit nem ünnepelhet meg az ember, akkor nálatok van gond.
Ha pedig nincs ilyen tiltás, akkor az adventisták ugyanúgy lehetnek a megjövendölt felekezet, mint ti állítjátok magatokról.
Ha valaki egy földi szervezetet olvas ki a Jelenések 12.6-ból és társaiból, az sztem nem ismeri a Bibliát (hadd legyek jóhiszemű). Az apostolok világosan megírták, hogy az egyház az összes újjászületett hívő testének összessége. Tehát a Jelenések a hét gyülekezetről beszél, amit az apostolok alapítottak, főleg Pál. Érdekes, hogy a Jelenések könyve így is kezdi, hogy a hét gyülekezetnek ír...
Tehát a Bibliában nincs megjövendölt egyház. Szerintem
"Egyébként pedig a karácsonyt mint Jézus születés napját tartják, ami Biblia ellenes."
Az adventisták nem tartják a karácsonyt Jézus születésnapjának. Hacsak mostanság nem változott a teológiájuk
Szia,
Szerintem semmit. Egyszerűen csak másképp értik az adott szakaszt.
Üdv. Péter
Ornella Mutti!
Ha sok vallás érvel ezzel, (szerintem azért nem sok, de van egy pár) akkor magad is beláthatod, hogy semmi különleges nincs abban, hogy azt hiszed, hogy a vallásodat megjósolta a Biblia. Ennél fogva nem értem, miért akarod elfogadtatni az emberekkel egzakt módon azt, hogy titekez jósolt meg a Biblia, amikor ezt bárki meg tudja csinálni.
Rosszul tudod egyébként, mert a h.n. adventisták megosztottak ebben a kérdésében - mármint Jézus születésének a megünneplésében. Noha akik nem ünneplik, azok azért nem viszonyulnak olyan ellenségesen a karácsonyhoz azért, mint ti. Jézus születésének a megünneplése egyébként nem Biblia ellenes, hiszen a Biblia SEHOL sem tiltja azt.
Amikor ilyen merész kijelentéseket teszel, akkor MINDIG magad leplezed le, hogy téged nem a Szentírás tanítása érdekel, hanem a szervezeted értelmezése. Ha ugyanis nem a szervezetre figyelnél, hanem a Bibliára pl. ebben a kérdésben, akkor tudnád, hogy amit mondtál, az nem helyénvaló.
" Jézus születésének a megünneplése egyébként nem Biblia ellenes, hiszen a Biblia SEHOL sem tiltja azt."
Attól függ, hogy milyen okból ünneplik. Könnyedén lehet bálványt is csinálni ebből.
Az adventista teológia egyértelműen azt tanítja, h Jézus születésének dátumát pontosan nem tudjuk. Ha valamelyik adventista karácsonyozik, akkor azt nem Jézus születése miatt teszi.
Sok értelme nincs megünnepelni, hisz a Biblia SEHOL nem írja elő. Ráadásul nem ószövetség van, nincsenek ceremóniák. Egyedül az agapé, az isteni szeretet épít. A gyakorló, más felé mutató szeretet. Ennek pontos gyakorlati lépéseit pedig pontosan leírják az apostolok
" Sok vallás érvel ezzel. 2
Ja,például ti is. Nem tudom,mitől érzitek különbnek magatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!