Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért "képződnek" mindig és...

Miért "képződnek" mindig és mindig újra a "semmiből" az ilyen vakmerő emberek, akik Jézus nevével csábítják be valami egyházba az embereket, de az egész mondanivaló az emberi egóról szól? Lásd a részleteket alább.

Figyelt kérdés

Egy magát kereszténynek nevező egyház (nem nevezném meg melyik, mert nem ez a lényeg) kiplakátolt hirdetésében egy "Találkozás Jézussal" c. előadássorozat előadásainak címe az alábbi volt:

1. Hogyan kezeljem a bűntudatot?

2. Miért vagyok itt?

3. Hogyan lehetek együttérzőbb és összeszedettebb?

4. Miért akarnám az üdvösséget?

5. Életem nagy álmai

Az előadások címei (mind az öt alanya az "én") tanúskodnak arról, hogy az egész előadásssorozat központja az ember egója, az Isten Igéjét egy önfejlesztő módszerré lealacsonytó törekvés, nem Jézusról szól, bár az előadássorozat megtévesztő főcíme ezt sugallja. Az egó fejlesztéséhez egyáltalán nem kell Jézus, akkor már érdemesebb elmenni agykontrollra, nem? és nem ingerelni még nagyobb haragra Istent azzal, hogy visszaélnek a Fia nevével.

2019. júl. 7. 20:28
1 2
 11/14 szp72 ***** válasza:

Szerintem minden ember magából indul ki, mert másból nem is tud. Én legalábbis mindent azért csinálok, Istenben is azért hiszek, hogy nekem jó legyen. Magamnak én vagyok a legfontosabb a világon. Azért szeretem Istent, mert meggyőződésem, hogy Isten akarja leginkább az én javamat. Aki azt állítja, hogy jobban szereti Istent, mint saját magát szerintem nem őszinte, vagy legalábbis téved.

Annál nagyobb szeretete senkinek sem lehet, hogy életét adja valakiért (Jn 15,3). Akiért az életünket adjuk, azt azért tesszük, mert annyira szeretjük, mint saját magunkat, hiszen nekünk magunknak lenne rossz, ha nélküle kéne élnünk.

Én a saját jól felfogott érdekem és hasznom miatt vagyok hívő. Ki az a bolond aki eladja mindenét, ha nem kap cserébe többet? Lásd a földbe rejtett kincs példabeszédét (Mt 13,44). Ugye az élet nehézségei elbizonytalaníthatják a hívőt: biztos, hogy megéri? De, aki kitart az azért teszi, mert továbbra is hiszi, hogy megéri. Hogy tényleg megéri-e? Nos az majd kiderül.

2019. júl. 8. 08:54
 12/14 anonim ***** válasza:

Látom, kérdező, neked a kötekedés, a más vallásúak leszólása teljesen jónak és követendőnek számít.

Nézz inkább magadba! Sok sikert!

2019. júl. 8. 11:11
 13/14 Alex Fly ***** válasza:

Oké, ezek a címek. És az előadás miről szólt?

Mert az biztos, hogy az emberek nagy részét olyan hangzatos címekkel lehet megfogni, amelyek tele vannak ígéretekkel -aztán ha elmegy az előadásra, akkor már lehet hirdetni az Üzenetet. Nyugaton senki nem ütközik meg azonb hogy az egyházak is alkalmazzák a modern marketingstratégiákat...

2019. júl. 8. 16:02
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok,

Érintett vagyok a témában, mert ez a mi egyházunk tábora.

Ez a tábor már évek óta nagy sikerrel és óriási érdeklődés mellett zajlik egy csodálatos helyen: ( [link]

Itt a résztvevőktől is lehet olvasni véleményeket.

Ezeket a címeket megmondom őszintén nem tudom, hogy honnan szedted...

Üdv. Péter

2019. júl. 9. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!