ISTEN mindeneknek URA ! Így az időnek is . Minden teremtményének URA . Az idő is teremtmény , de egyszerűbb hogy ISTENEN kívül minden és mindenki teremtmény , és hogy megismételjem , mindeneknek URA ! Senki nem tehet semmit amit Ő nem akar , vagy nem enged meg ! Aki pedig valóban szívből hisz Ő benne , és imádja ŐT , annak mindent a javára fordít !!! A legnagyobb borzalmakat is ! Na persze van hogy nehéz ebbe megkapaszkodni , de így van ! De ISTEN megpróbál minket sokszor , az a lényeg hogy ne menj ellene , ne vádold , meg ilyenek ... nézd meg Jóbot ! Azért az nem gyenge amit kiállt ! Ő sem volt tökéletes de azért tanulhatunk tőle is . És ez jó ! Az idő ... hhhh ... nagy misztikum hogy ISTEN az idő felett áll ! Akár csak a Szent Háromság misztikuma ! Megjegyzem az erről lejegyzett történet , a Szent Ágoston féle jól rámutat a lényegre . Nem lehet ezeket a titkokat megfejteni , megérteni , felfogni amíg itt a földön élünk , mert egész egyszerűen nem adatott meg hogy meg hogy befogadjuk ezeket . Ja ! Nem beszélve a Mennyországról , és a pokolról . Az egyik felfoghatatlanul borzasztó ! Amásik felfoghatatlanul tökéletesen jó és csodálatos ! És egyiknek sem lesz vége soha , kivéve az időnek , ezért térjünk meg mindjobban ISTENHEZ amíg van idő rá , ameddig nyitva van résnyire a kapu , ( ahogy az evangéliumban olvassuk ) mert ha az ÚR felkel és bezárja , akkor ennyi volt ! Eljön az idő , hogy lenyomja a "stoppert" JÉZUS , szóval húzzunk bele ! De senki NE FÉLJEN , csak lépje át a remény küszöbét , és HIGGYEN és haláláig kérje a gyarapodást ebben ! És akkor minden csodálatos lesz !!! Egyébként ebben az igében gyönyörűen nyomon érhető hogy ISTEN az idő felett áll : János 8 , 58 : " Bizony bizony mondom nektek , mielőtt Ábrahám lett volna én vagyok ! " És nagyon szomorú vagyok és egy kicsit dühít is megvallom , hogy rosszul vannak a misekönyvek fordítva vagy értelmezve , mert azt mondják : " ÉN voltam " ez nagyon nagy hiba !!!!!!!!!!!! Ennek nem szabadna megtörténnie ! Aki nem érti miről van szó az így tudja be ezt az igét ! De ha megüti a fölét hogy mit mondott , ÉN VAGYOK ??? Akkor elmélkedésre , imára indítja az embert , hogy ez a mondta így hogy értelmes ? Tehetné fel a kérdést . Mielőtt Ábrahám lett volna ÉN VAGYOK ? És eszébe juthat amikor az égő csipkebokornál Mózessel beszélget ISTEN , és rávezeti a SZENTLÉLEK hogy ISTEN az idő felett áll , Ő a folyamatos jelen ( nem összekeveredő az angol igeidővel :) ) csak vicceltem ! Szóval ennél az igénél , tetten érhető ahogy JÉZUSBÓL a FIÚ ISTEN szól és tesz tanúságot ! Ahogy a Getsemáni kertben például meg az ember volta szól JÉZUSBÓL hogy vegye el a kelyhet ... de lehetne sorolni . Aztán ott a Teremtés 1 , 1 ---Kezdetben ( elindult az idő stopper ) Teremtette az eget és a földet ( mindent ) Tehát Idő tér és anyag ! minden meg van . Mert kellett a tér hogy belehelyezze az anyagot , és ehhez kellet ugye az idő is , mert itt a földön van idő , mert így látta jónak ISTEN ! És ez jó ! De mindezt tette úgy hogy Ő maga az időn téren és anygon felül , illetve kívül maradt , ugyanakkor pedig mindeneket betölt !!! Na ezért marad ez misztikum , ... naaagy titok ! De lehet a Mennyországon , a Szentháromságon , az időn felüli ISTENRŐL elmélkedni , és egyéb titkain , csaképpen ezen 3 nagy titkon nem tudunk dűlőre jutni , de én azt mondom hogy bátran forgassuk szívünk értelmében ezeket a titkokat , mert imára serkent !!!!!!!!! ÉÉÉS ez megint csak jó !!! Megérteni úgy sem fogjuk ebben a földi életben . És ha már a titkoknál tartunk , a Biblia , és egyébként sok sok a SZENTLÉLEKTŐL ihletett olvasmány , vagy éppen kinyilatkoztatás , vagy idea , telis tele van paradoxonokkal ! És a paradoxonok ISTEN titkai ! Érdemes nem úgy tekinteni a Szentírásra hogy vannak benne ellentmondások , mert ezzel már megtagadtad JÉZUST ! A Bibliában nincsenek ellentmondások ! Akárki akármit is mond ( legyen az teológus vagy szakrtő , bárki ) inkább térjen meg az ilyen ! Hogy lásson ! Ha valami , akkor a Biblia a szín igazság ! És az igazságban nincsenek ellentmondások ! Paradoxonok annál inkább , és ezek titkok ! Imádkozni kell hogy ISTEN adjon választ rá ! Hasonló dolgokról beszél Jean Vanier ( Zsán Ványié fonetikusan ) amikor arra biztat hogy "birkózz " a kérdésekkel ! Igen izgalmas és imádságra tanító dolgok ezek ! Keressük a paradoxonokat és a SZENTLÉLEK megmagyarázza majd ! egy egyszerű példa csak a szemléltetéshez : JÉZUS azt hirdeti ne félj csak higgy , de a getsemáni kertben Ő is félt . Mikor ara jutottam hogy az biztos hogy JÉZUS igazat mondott , hogy ne félj csak higgy , és az is biztos hogy JÉZUS félt akkor ott a kertben , abból indultam ki hogy ha ISTEN MINDENHATÓ , már pedig az , akkor ugyan már fent tudta tartani azt hogy ennyi idő óta , és amíg lesz idő nem nyúlkálhatnak bele a Szentírásba ( a reformációt most hagyjuk , azzal nekik kell majd elszámolni ) de a Káldi neovulgáta példa képpen amiből én imádkozom , az korrekt ilyen szempomtból is . Szóval abból indultam ki hogy a Biblia is igaz akár csak JÉZUS ! (nyilván ) És ha JÉZUS félt és azt hirdette hogy ne félj , akkor ez egy paradoxon , mivel két igazság nem ütheti ki egymást , mivel az igazság egy , csak meg kell találni az összeköttetés magyarázatát rá . És mag is kaptam JÉZUSTÓL hogy az emberi volta félt és ezért is imádkozta ezt hogy vegye le a kelyhet DE ne az ő akarata legyen meg hanem az ATYÁÉ ! Ezen kívül van Szent félelem ( ez is egy magyarázat erre ) ami kezdettől van az emberben , ez nem egy hitetlen félelem vagy rettegés , ami torz , hanem ott volt Ádámban és Évában , akkor még teljesen tisztán , amit ISTEN azért "épített" az ember szívébe hogy megóvja őt az esetleges balesettől , példa ha Ádám egy meredek szikla szirten járt , akkor ne menjen a szélére mert ha omladozik akkor , nem szerencsés a szélére menni nehogy lezuhanjon , vagy ha feltör egy diót vigyázzon a kezére nehogy a kővel lesújtson az ujjára ... tehát az ember testi épségére vonatkozik ez a Szent félelem , és ezt érzet e JÉZUS is mert tudta hogy közel a Kereszt ! De természetesen ezért imádkozta azt hogy ne az én akaratom legyen meg . Na most miután az ősbűn bejött a világba , a Szent félelem kiterjedt , és például aki nem hallja ISTEN hangját intenzíven , annak is van egy hatalmas kegyelme , mint mindenkinek , amit úgy hívunk hogy lelkiismeret , és ha ez a hang megszólal , akkor te mindig dönthetsz hogy a tüzet vagy a vizet választod , a jót vagy a rosszat , az örök életet vagy az örök halált választod . És a Szent félelem megmutatja az utat , az a kérdés hogy kire hallgatsz , ISTENRE , és a jóra törekszel , vagy elnyomod magadban ezt a hangot és az ördög szerint cselekszel . Ezért nem lesz mnetsége senkinek , nem vádolhatja majd ISTENT amikor oda áll ki ki elébe az ítéletre , mert ha komolyabb kapcsolata nem is volt vele , ott élt benne ISTEN homályos hangja , a Lelki ismeret , ahogy Pál fejtegeti a Római levél elején , meg lesz ítélve mindenki aki törvény nélkül és aki a törvény alatt van az is ! Ne feledjétek a ISTEN szavában amit kijelentett a Szentírásban és amit Ő mond ma is , nincs ellentmondás ! ! ! Keressétek a paradoxonokra a válaszokat türelemmel , hittel , alázattal , és szeretettel , mert a paradoxonok ISTEN szavában , az Ő titkai ! De tartsátok be a szabályt : NAGY türelemmel , hittel , alázattal , Szeretettel , mert ha ezeket nem tartjátok be , akkor tév útra terelhet benneteket a kísértő , és a hívő "miértetek" ami egy alázatos, hittel teli , valódi érdeklődésből fakadó szeretetteljes "miért" , hamar egy sátáni , "miértre" változik , ami egy hitetlen , számonkérő , egy helyben toporgó , vádló "miért " , ez utóbbira biztos nem kapsz választ , mert nem áll majd szóba veled ISTEN ha a sátánnak adsz teret , de a benned lévő SZENTLÉLEK miértjére kapsz választ , hogy mikor , ez egy újabb titok !!! Lehet hogy csak a Mennybe , lehet hogy 5 perc múlva , vagy 5 hét vagy hónap vagy év , vagy akár évtized ! DE választ kapsz ez tuti ! És míg "kitolod" ezen kérdéseid kereteit , széplassan ezernyi más titokra vezet el a SZENTLÉLEK , amiket nem is gondoltál ! Bizony , szóval Áldott imaelmélkedést kívánok mindenkinek ! Ámen .