Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az hogy az első...

Mit jelent az hogy az első emberpár tökéletes volt? Hogy lehet tökéletes aki bűnbe esik?

Figyelt kérdés
2019. jún. 6. 12:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

Milliárdszor volt már kérdezve. Tökéletesek voltak abban a szempontban, hogy nem ismerték a bűnt. De senki sem lehet filozófiailag maximálisan tökéletes, csak Isten.

Ádámék esete nem olyan klasszikus bűneset, mint mondjuk egy gyilkosság. Nevezzük törvényszegésnek. Nem ismerték a klasszikus bűnt, de volt szabad akaratuk, volt választási lehetőségük. Döntöttek. Tehát mondhatjuk azt is hogy ebben az értelemben nem voltak 100%-osan tökéletesek. Ha azok lettek volna, akkor nem lett volna szabad akaratuk. Biorobotok lettek volna. Kb. olyan lett volna ez, mintha felprogramozod a számítógéped, hogy állandóan dicshimnuszokat zengjen, de te tudod, hogy a számítógéped nem szeret, csak egy felprogramozott szerep

2019. jún. 6. 12:28
 2/11 A kérdező kommentje:

"Milliárdszor volt már kérdezve. Tökéletesek voltak abban a szempontban, hogy nem ismerték a bűnt"

Ha ez így lenne, akkor mindenki tökéletes, aki nem ismeri a Bibliát, és ezáltal a kereszténység szerinti bűnöket?

"Ha azok lettek volna, akkor nem lett volna szabad akaratuk"

Már miért ne lehetett volna szabad akaratuk? Ha Isten mindenható, akkor megoldhatta volna úgy is, hogy szimplán minden amit teremt, az jó, vagyis megmarad a szabad akarat, egyszerűen rossz vagy bűn nem létezne, hiszen minden választási lehetőség csak jó lehet.

2019. jún. 6. 12:36
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

"Ha ez így lenne, akkor mindenki tökéletes, aki nem ismeri a Bibliát, és ezáltal a kereszténység szerinti bűnöket?"

Jesszusom, ekkora marhaság a kalendáriumban sincs, amit most kérdeztél:) Ezt hogy hoztad össze a fentiekből. Vezesd le kérlek!

De igen, mindenki tökéletes, akiben nincs bűn. Azaz egy ember, az Úr Jézus

"Már miért ne lehetett volna szabad akaratuk? Ha Isten mindenható, akkor megoldhatta volna úgy is, hogy szimplán minden amit teremt, az jó, vagyis megmarad a szabad akarat, egyszerűen rossz vagy bűn nem létezne, hiszen minden választási lehetőség csak jó lehet."

És ha én a rosszat akarom választani? Nem tehetem meg, mert nincs szabad akarat. Te nem tudod, mit jelent a szabad akarat, csak okoskodsz. Vagy nem fogod fel a saját kérdésedet sem.

És a nagyszerű abban, hogy hívő emberek milliói ma és régebben szabad akarattal választják Jézust, és szabad akarattal gyűlölik meg a bűnt. Ugye milyen nagyszerű Isten terve? Ráadásul a megtérők már nem ádámi emberek, hanem jézusiak, azaz Isten családjába tartoznak. Óriási, mi? Ezt csinálja valaki Isten után!

2019. jún. 6. 13:02
 4/11 A kérdező kommentje:

"Ezt hogy hoztad össze a fentiekből. Vezesd le kérlek!"

Te írtad hogy abban voltak tökéletesek hogy nem ismerték a bűnt.

Akkor mindenki tökéletes aki nem ismeri azt.

"És ha én a rosszat akarom választani? Nem tehetem meg, mert nincs szabad akarat"

Akkor most sincs szabad akarat, mert nem tehetem meg, hogy szárnyakat növesztek és elrepülök a Marsra.

Vagy ha ez szabad akarat, annak ellenére hogy nyilvánvalóan nem tehetek meg akármit, mert a világunk törvényei korlátoznak, akkor ugyanott vagyunk amit az előbb is írtam. Egy mindenható Isten teremthetett volna olyan korlátokat hogy egyszerűen nem létezik semmi rossz, mint opció. Szabad akaratod ettől még ugyanúgy lett volna, csak épp minden amit választasz, az szüksegszerűen valami jó.

"Óriási, mi? Ezt csinálja valaki Isten után!"

Egy jó isten simán lepipálná, lásd az előbbi bekezdésem!

2019. jún. 6. 13:09
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

"Te írtad hogy abban voltak tökéletesek hogy nem ismerték a bűnt. Akkor mindenki tökéletes aki nem ismeri azt."

Igen, de ebben már egyetértettünk: Ez az úr Jézus volt. Minek írtad le megint?

"Akkor most sincs szabad akarat, mert nem tehetem meg, hogy szárnyakat növesztek és elrepülök a Marsra."

Ez a szabad cselekvés. Tényleg nem tudod, h mit jelent a szabad akarat. Most is szabadon akartad, hogy a Marsra repülj, csak nem tudod megtenni, tehát van szabad akaratod

"Egy jó isten simán lepipálná, lásd az előbbi bekezdésem!"

Szerintem meg nem, lsd. előbbi bekezdésem

2019. jún. 6. 13:28
 6/11 anonim ***** válasza:
Ádám volt tökéletes, aztán megcsonkították és abból a csonkból lett a nő. Nem csoda, hogy onnantól lejtmenet van az emberiségnek.
2019. jún. 6. 13:41
 7/11 A kérdező kommentje:

"Igen, de ebben már egyetértettünk: Ez az úr Jézus volt"

Ez elég nagy marhaság. Jézus a keresztenység szerint az emberré lett Isten. Azaz Jézus pont hogy mindenkinél jobban ismert minden bűnt.

Ellenben valami elszigetelt törzsi közössegben élő ember nem ismeri a bűnt, vagyis a logikád alapján ő a tökéletes.

"Ez a szabad cselekvés. Tényleg nem tudod, h mit jelent a szabad akarat"

Én tudom. Te nem.

A túlzó példámmal pont arra mutattam rá, hogy mennyire alaptalan, hogy szerinted ha nem tudnál rosszat tenni, az azt jelentené hogy nem létezik szabad akarat.

"Szerintem meg nem, lsd. előbbi bekezdésem"

Ha valaki kapásból jót teremt, az messze lekörözte a keresztény Istent aki azóta is csak ígergeti hogy majd egyszer nyom egy resetet és másodjára majd olyat teremt amiben már nem lesz hiba...

2019. jún. 6. 13:43
 8/11 anonim ***** válasza:

"Most is szabadon akartad, hogy a Marsra repülj"

Már írtam: Néró akarhatott magának atomerőművet?

NEM!

Tehát akkor nem volt teljesen szabad az akarata.

De ez semmiben sem különbözik attól, mintha nem létezne bűn, így nem is akarhatnád!

2019. jún. 6. 18:38
 9/11 anonim ***** válasza:

A keresztény emberektől ne várj logikus válaszokat, mert az Ő vallásuk nem a logikusságról vagy ésszerűségről szól.

Én akármikor ésszerű dolgokra próbáltam ismerősömet rávezetni, kitalált valami új értelmetlen baromságot, hogy nehogy rájöjjön, hogy tényleg nincs értelme annak amit hablatyol.

A bibliát az emberek pár százaléka volt képes értelmezni.

A biblia régen íródott, JELKÉPRENDSZEREKBEN, és BAROMSÁG szószerint venni. De sajnos a sok tudatlan ezt csinálja, maga az egyház is.

Ádám és Éva a tudatot és a tudatalattit jelenti.

A bűn céltévesztést jelent -> Ha nem jó dolgot teszel, célt tévesztesz, mert a szeret és a jóság a cél.

Olyan bűn amit a sok babonás keresztény hisz és ostorozza magát miatta, nem létezik. Mindenki tökéletes, nem csak Jézus.

Bár nem tudom érdemes e ezt leírni, a sok bamba úgyis nyáladzani fog továbbra is a hazugságok iránt mert imádnak szenvedni és bűnösnek érezni magukat.

Van egy könyvem, amikben a biblia valódi fordításai vannak, és értelmezései, aki akarja annak leírok belőle párat. Annak jóval több értelme van, és segít az életben, nem úgy mint a babonások zagyvaságai.

Namaste.

2019. jún. 7. 00:47
 10/11 anonim ***** válasza:

Ezzel az a helyzet, Ádám, hogy nem kunszt MOST értelmes dolgokat írni a Bibliáról.

Tehát nem érdekelnek azok a könyveid, amelyek MOST magyarázzák a Bibliát. Elhiszem, hogy valamit kifacsartak belőle, amit MA MÉG nem lehet megcáfolni - de holnap már talán igen. Ha meg nem, akkor annyira általános, hogy semmi értelme nincs.

De 2000 évvel ezelőtt az volt a legértelmesebb, amire az akkori halászok és adószedők képesek voltak.

A tudósokat meg már akkor se kérdezték meg.

2019. jún. 7. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!