Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az hogy Isten...

Miért van az hogy Isten valakit meghallgat valakit pedig nem?

Figyelt kérdés
2019. máj. 23. 23:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
#9 Igen, most én kértem, hogy hideg legyen a nyár. Eddig minden jó, csak így tovább. Nincs most allergiám, hogy permetező esők is vannak. Bocs én kértem még márciusban, de gondolom egy tőlem jobb ember majd kéri, hogy nyaraljon 40 fokban a családjával és akkor annak teljesül az álma.
2019. máj. 24. 09:56
 12/14 KZitus ***** válasza:
100%

Szia

Kötelezni, kényszeríteni nem lehet Istent arra, hogy meghallgassa vagy sem az imáinkat. De Ő elmondja mi kell ahhoz, hogy eljusson a kérésünk hozzá. Pl. „Hit nélkül . . . lehetetlen Istennek tetszeni; mert a ki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, a kik őt keresik” Zsidók 11:6

vagy: „Ó, ima Meghallgatója, hozzád jön minden ember” (ZSOLTÁROK 65:3,

Efézus 3:20

"Isten pedig a bennünk munkálkodó erejének köszönhetően sokkal, de sokkal többet tud megtenni annál, mint amit kérünk vagy elképzelünk."

ez csak néhány utalás...

2019. máj. 24. 20:53
 13/14 A kérdező kommentje:
És olyan létezik hogy tudod hogy van és létezik,tudod,nem hiszed hanem tudod. De nem segìt?érzed amikor hallgat és érzed amikor nem. Tudod hogy létezik és nem segít. És továbbra is tudod hogy van de csalodsz és elfordulsz tőle. Akkor ez milyen kapcsolat? Legközelebb segíteni fog?
2019. máj. 25. 19:51
 14/14 anonim válasza:
# 13 Hát, az a szitu, hogy az Isten most hogy is magyarázzam.. ő most nem avatkozik bele a világ ügyeibe és alakulásaiba. Mivel az ember lefordult Istentől, kvázi megkérdőjelezték az Isten uralkodási jogát, e világ felett. Megsértették. Ezért ő segít, de nem abban a formában ahogy azt te várnád, vagy gondolnád. Illetve, ezen felül, meg vannak a keretek amin belül még segíthet, de bizonyos szint felett már nem. A világot most a Sátán és démonai uralják teljes mértékben, és hogy Isten kinek hogyan, és mennyit segíthet és persze milyen formában, ilyen felállások mellett, azt ő tudja eldönteni. A Sátán fel tudja erősíteni a gyűlöletet az emberek szívében- már akikben amúgy is bennük van. Az Isten pedig, fel tudja erősíteni a reményt és a hitet az emberek szívében, ennyit még megtehet értünk. És ha azt látja, hogy kitartóan keresed őt, akkor közelebb enged magához, és hagyja hogy jobban megértsd őt, tehát ebben is segíthet. Ja, és amúgy Jézus Krisztus által kell imádkozni, különben érvénytelen az ima. Ha nem ismered el Jézust mint megváltódat, és egyfajta közvetítődet az Istenhez akkor szintén érvénytelen az imádkozásod. Legalábbis én így tudom.
2019. máj. 25. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!