Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mièrt volt szüksèg a megváltás...

Mièrt volt szüksèg a megváltásèrt Isten fiára?

Figyelt kérdés
Mièrt,volt szüksèg egy,a világegyetem második szemèlyère a megváltásra, ugyanis ember bünözött nem pedig egy magasrangú szellemi lèny.

#ember #Mièrt? Isten #tèvedett
2019. máj. 16. 07:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
62%

10."gyanúsan Jhovásnak tűnik"

Nem èrtem a megjegyzèsedet.

Most vallásszerint döntünk el egy bejegyzèst,kèrdèst,vagy biblia szerint?

2019. máj. 19. 20:51
 12/21 anonim ***** válasza:
26%

Nah,jön a másik jehovás,aki gyanítom maga a kérdező. Egyrészt nem vagyok vallásos,tehát miért is kellene a Biblia szerint válaszolnom? Illetve elmagyaráznád,hogy eleve egy hívőnek miért a Biblia szerint kell válaszolnia? Ha igen,akkor te a mostani kommented miért nem aszerint írtad? Beidézhettél volna valami hitetleneket elítélő verset,ha már ennyire biblikus vagy.

Másrészt a kérdés szempontjából igen jelentős,hogy ki minek gondolja a megváltót,vagy nem értesz egyet? Nem vagyok hívő,de vak sem,tudok olvasni és az általad agyonsztárolt Biblia sem ír Jézusra olyat,hogy "magasrangú szellemi lény". Ha igen,idézd nekem,te a Biblia ismerője.

2019. máj. 19. 21:49
 13/21 anonim ***** válasza:
43%
Jézus elsődleges célja nem a megváltás, hanem a tanítás. Jézus egész élete tanítás, így a halála is. A megváltás különben sem az élőkre vonatkozik, hanem a pokolban lévő lelkekre.
2019. máj. 20. 11:18
 14/21 anonim ***** válasza:
30%
12.Azèrt mert a vallással kapcsolatos oldalon vagy.
2020. febr. 28. 19:52
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
És a valláskritika kategória meg tele van vallásossal. Szerintem egálban vagyunk.
2020. febr. 28. 20:58
 16/21 anonim ***** válasza:
30%
Igen 1-1 a nyertes javára.
2020. febr. 28. 21:05
 17/21 anonim ***** válasza:
30%
15.Mondd el mire kaptad a 70%,èn is szeretnèm gyarapítani a talentomomat?
2020. febr. 29. 21:13
 18/21 anonim ***** válasza:
45%

Ez most mi már megint?

Már nem volt mibe belekötni? Hát például én nem kérdezek ekkora marhaságokat,és nem kötök bele még egy fűszálba is,talán ez lehet az egyik oka.

2020. febr. 29. 23:41
 19/21 anonim ***** válasza:
30%
Kösz, ezentúl èn is szebben beszèlek.
2020. márc. 1. 08:06
 20/21 pelgrim ***** válasza:

Ahogy a második válaszoló (# 2/) írta:

„Ez egy borzalmas félre értelmezése Jézus Krisztus áldozathozatalának.”

Nagyon eltorzult magyarázat az, hogy az Atya küldte vona egyszülött fiát az emberek közé véres martalékul, méghozzá saját kiengesztelődésére.

Jézus, aki a népek, az emberek (ön-)tudatának felemelését látta feladatának, értünk halt meg és valóban megváltotta azokat, akik tanítását komolyan veszik. De nem a bűneiktől, sem azok következményeitől, hanem a tudat szánalmas állapotából. Képzeld csak el tanítványai lelkiállapotát mikor az első alkalommal találkoztak vele azon emlékezetes nap után, mikor a kereszten látták meghalni! Tudatuk akkor a magasba szökkent egy ember lehetőségeinek láttára, aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre. Tudatuk akkor a 'magasba szökkent'.

2020. ápr. 19. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!