Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha biztosan tudnátok, hogy...

Ha biztosan tudnátok, hogy létezik a mennyország vagy csak mese az egész, akkor miben változna meg az életetek?

Figyelt kérdés
És ugyanez a pokol oldaláról tekintve?

2019. máj. 11. 11:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A pokol oldaláról eddig is tudtam, és tudom, hogy nem létezik. Szerető Istenünk, nem alkalmaz ilyen büntetést, egy büntetést szabott ki, AZ érvényes minden bűn, és alapelv sértésre. Amikor régen ezt megtudtam, hatalmas megelégedettséget és hálát adtam, hogy Isten még sem olyan kegyetlen egy bűnössel szemben. Ettől függetlenül nem éreztem, hogy mindent megtehetek, ami helytelen, mert a halál a büntetés.

Mivel Isten és az angyalai az égben élnek, ezért ebben az értelemben létezik a "mennyország".

Ha mese volna, akkor is kell valamilyen alapelv, erkölcsi érték egy embernek, akit a szeretet motivál.S így az emberi társadalom erre kellene hogy épüljön, ha boldog és harmonikus életet legyen. A törvény ilyenformán, szabadságot biztosít mindenkinek, a boldog békés élethez.

2019. máj. 11. 16:24
 12/18 anonim ***** válasza:
61%

semmivel sem változna mivel nem befolyásolja az életemet vannak céljaim álmaim van hogy meg rekedek vagy elesek

az hogy most tényleg tudnám hogy van vagy nincs semmivel sem változtatná meg az életemet nem érdekel hogy most hova kerülők nem érdekel a menny (pedig egy ponton hiszek istenben) az érdekel hogy itt legyek boldog itt tapasztaljam meg azokat a dolgokat amiket meg akarok mert lebegő szellemként már nem fogom tudni azt amit akarok akivel akarom...........

2019. máj. 11. 18:12
 13/18 A kérdező kommentje:
Igazából ezt a kérdést azt motíválta, hogy olvastam egy olyan megállapítást, mely szerint Jézus cselekedete jelentéktelen, hiszen úgyis tudta, hogy a mennyországba kerül. (bár szerintem meg volt rá a lehetősége, hogy a pokolba jusson, hiszen szabad akarata volt).
2019. máj. 11. 19:16
 14/18 anonim ***** válasza:

bármi más cselekedett lehet jelentéktelen csak nem jézusé még ha nincs is semmi de ő akkor is alapjaival változtatta meg a világot! a miatt a cselekedett miatt tudott a kereszténység terjezkedni és mára már világon a legtöbben keresztények!

a miatt a cselekedett miatt épültek több ezer templomok varrtak ruhákat készitettek tárgyakat (gyertya tartó, kereszt, színes üveg, oltárok, könyvek) irodtak dalok-versek, művészi elemek készültek (festmények, freskok, rajzok!)

a miatt a cselekedetek törtek ki háborúk boszorkányüldözések, spanyol inkivizió! na meg magyarország állama amiatt tudott létre jönni

jézus az egyik de szinte a legnagyobb alak aki a világot elemeiben vátoztatta meg!

2019. máj. 11. 20:27
 15/18 KZitus ***** válasza:

13-

"Igazából ezt a kérdést azt motíválta, hogy olvastam egy olyan megállapítást, mely szerint Jézus cselekedete jelentéktelen, hiszen úgyis tudta, hogy a mennyországba kerül. (bár szerintem meg volt rá a lehetősége, hogy a pokolba jusson, hiszen szabad akarata volt)."

Az, hogy olvastál arról, hogy "...Jézus cselekedete jelentéktelen,..". az egy dolog(én is olvasom tőled)!

De TE SZEMÉLYESEN gondolkodtál azon, ez mit jelentett, mivel járt Krisztus számára? Az írásod alapján fogalmad sincsen!:

1. Mit jelentett számára elhagyni az égi dicsőségét, rangját, és vállalta, hogy emberként megszülessen a földre?

2. Tökéletlen szülei felügyelete alatt, tökéletes gondolkodásal(születésétől fogva) engedelmeskedni a szüleinek, ezzel betartva a mózesi rá vonatkozó törvényt? ...........ha ezeken elgondolkodol, talán nincsen szükség a további kérdésekre, de ha kívánod, még írhatok a további elmélkedésre. Talán, felismered, azt a hatalmas tettet, amit Krisztus érted is megtett, hogy kiváltson az ádámi halálból.

Krisztusnak a földrejövelete előtt az egek volt a lakhelye, ahol Isten és a többi angyalok is élnek... ez teljesen bizonyos, mert a Biblia számos helyen ír róla. Mióta ezt tudom, tényleg megváltozott az életem - jobb irányba.

2019. máj. 12. 18:55
 16/18 anonim ***** válasza:
A Biblia egyértelműen rámutat, hogy nincs egyik se.
2019. máj. 15. 02:26
 17/18 anonim ***** válasza:

Akkor a Hiszekegyben miért van benne, hogy "alászállt a poklokra" "fölment a Mennybe, ott ül az Atyaisten jobbján" Bocs, én katolikus vagyok és nem hagyom hogy hiábavalónak nevezd amit a misén mondunk.

2019. máj. 15. 17:06
 18/18 anonim ***** válasza:
A hiszekegy az egy betanult szöveg, nem a bibliabol van. A biblia rámutat, hogy senki nem fog a mennybe kerülni. A Károli Biblia(református) szerint a Zsoltárok 37:29-ben az áll, hogy :,, Az igazak öröklik * a földet, és mindvégig rajta lakoznak." a katolikus biblia szerint (Szent István társulati biblia fordítás),, Ám az igazak birtokolják a földet, és ott laknak mindörökre" vagy a Zsoltárok 37:11 is :,, Ám a szelídek öröklik a földet, és örömmel tölti el őket, hogy mindvégig határtalan békében élhetnek. "
2019. máj. 22. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!