Isten azért nem írta le a bibliában, hogy hogyan gyógyíts meg bizonyos betegségeket mert büntetni akart?
Szia
A Biblia nem orvosi kézikönyv. Amikor emberek gyógyulásáról olvasol benne, azt MINDIG Isten tette, hajtotta végre. Krisztus is amikor gyógyított, vagy feltámasztott, az Atyjának köszönte meg a Tőle kapott gyógyítás erejét. csak egy példa:
János 11:38-42 "Ezután Jézus ismét sóhajtott magában, és a sírhoz ment. Ez valójában egy barlang volt, és egy kő volt nekitámasztva. Így szólt Jézus: „Vegyétek el a követ!” Márta, a halottnak a testvére ezt mondta neki: „Uram, most már biztosan szaga van, hiszen ez már a negyedik nap.” Jézus így válaszolt neki: „Nem mondtam neked, hogy ha hiszel, látni fogod az Isten dicsőségét?” Elvették hát a követ. Jézus pedig felnézett az égre, és ezt mondta: „Atyám, hálát adok neked, hogy meghallgattál! Igaz, tudom, hogy mindig meghallgatsz. Ezt csak az itt álló sokaság miatt mondtam, hogy elhiggyék, hogy te küldtél engem.”
Figyeld meg kérlek, hogy Atyjának ad hálát amiért képessé tette őt feltámasztani Lázárt. Abban is bizonyos volt, hogy MINDIG meghallgatja. nem a maga dicsőségére tette amit tett, inkább azért, hogy az őt körülvevő emberek felismerjék benne a Messiást, és azt, hogy az Atyja küldte. (Hiszen végül is később ismét meghalt Lázár.)
A gyógyításra és a feltámasztásra az erőt, a tanítványai is megkapták Istentől később, miután a szent szellem pünkösdkor kitöltetett rájuk. Azért kaptak ilyen képesséket is, hogy az emberek elhigyjék, ők Krisztus követői, és a krisztusi munkát viszik tovább. Tehát tanítottak, gyógyítottak, és segítettek a rászorulókon, mint Krisztus. Ezt jól bemutatja az Apostolok Cselekedetei könyv.
Na de mi szükség, vagy milyen célból adjon ilyen képességet valakinek ma?
Isten megígérte, és ez biztosabb a halálnál, hogy megszünteti a földön nem csak a betegséget, de az öregséget, és a halált is, pl. a Jelenések 24:3-5 versei IS ír erről. Még a földön volt Krisztus, amikor elmondta(Máté 28:18.19) a tanítványainak, hogy minden hatalmat megkapott az égen és a földön. Tehát jó kezekben van a jövőbeni kilátásaink.
Hidd el egy olyan képességgel, amiről kérdeztél az ember csak visszaélne, és beláthatatlan következményei lennének...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!