Valaki útba igazítana ebben a témában?
"feltesz egy kérdést az iszlámról, mindjárt megy a gyalázkodás"-írod
Ha ismertetjük a vallásalapító Mohammed életének egyes részleteit, az gyalázkodás? Persze értem én, hogy gyalázatos dolgokat tett, de ezt ne nekünk ródd fel!
Ezen az oldalon le tudod tölteni a Korán egyik legjobb magyar fordítását. A szerző évtizedekkel ezelőtt már lefordította egyszer - lásd itt
és amikor érett fejjel, bebarangolta Kelet számos országát, jobban megismerte a nyelvet lefordította mégegyszer. itt
Beszélgettem az illetővel, bizonyos vonatkozásokban ő is elfogult, mint meggyőzédéses muszlim.
Érdekességnek elmegy a Korán. A reális gondolkodást a Biblia adja meg. Amiről azt kell tudni, hogy mér mához (2019) képest 1900 valahány éve rosszul tanítják a Bibliát. A különféle csoportok (katolicizmus, Jehova Tanui, mind más-más hozzáállásból tanítják, ere a XI-XV. századi ferences, domonkos és bencés szerzetesek egy rész is rájött, ezért más pld. a magyar reformáció, mint a német, ahol Luther mint ágoston rendi szerzetes adta át gondolatait.
Tehát tanulmányozd a Koránt, de maradj meg a Biblia olvasásánál is.
Érdekes korabeli látást kapsz, és sok mindent megismert az iszlám világról, illetve a VI-XIII. századi gondolkodásból, ha megszerzed Prileszky Csilla: Ezeregyéjszaka meséi hét kötetben.
Varázslatos világ tárul eléd, és még a Biblia világa is érthetőbbé válik a tevék, sivatagok, szultánok és kereskedők világában. Azonkívül rálátást nyersz arra is, hogy Keleten a férfi nő kapcsolata furcsa módon van értelmezve: értékes menyasszonyt a piacon vesznek a kereskedőtől. (ezt a szokást eleveníti fel olykor az ISIS, a nő lehet okos, művelt, de a döntés és irányítás 80-90 %-ban a férfi hatáskörébe van utalva.
Más éghajlat, más földrész, más kultúra, még akkor is, ha az Ezeregyéjszaka meséinek hőseinek története Kína, India, Perzsia országaiban zajlik, miközben Bizánc nem a legjobb színekben van feltüntetve.
Fekete Bárány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!