Az öngyilkos embereket miért ítélik el, hogyha haláluk után úgysem kerülnek a pokolba, szimplán a föld alá?
Istennek köszönhetjük, hogy lehetőséget adott nekünk, hogy részt vehetünk ebben a világban. Továbbá a többi lélek fejlődése szempontjából sem közömbös, hogy hogyan terveztük ezt az életet. Nem tudhatjuk, hogy mi az igazi célja szenvedésünknek. Lehet hogy születésünk előtt ezt mi terveztük így, mert így születik bennünk, vagy másokban megértés, ami a lelki fejlődésben tovább visz.
Ha öngyilkosságot követünk el, azzal a saját és mások lelki fejlődését akadályozzuk. Isten büntetése abban áll, hogy kevesebb lehetőséget ad a játékban való részvételre.
Én ma 10 percenként gondoltam arra, hogy ha öngyilkos lennék, akkor a családom kapna 8 milliót az életbiztosításom miatt és 20 milliót a hitelbiztosítás miatt és a CSOK-ot sem kéne visszafizetni és a tavaly elvett kafetériából is megmaradna 2 millió a családnak.
Ellenben, ha tovább élek, akkor gyakorlatilag 30 millióval lesz kevesebb a pénze a leszármazottaimnak, amit én a jelenleg fizetéssel nem tudnék csak kb 20 év munkával összehozni a jelenlegi "irdatlan nagy" fizetés emelések mellett, amiből semmit nem látok.
Szóval jah.
Ló*aszt nem ér az életem, de a halálom sokkal értékesebb lenne.
Előbb utóbb tudna. De megérezné. Ketten vagyunk összesen, akik jók erre a feladatkörre és még takarítót se tudtak szerezni fél éve, nem hogy erre az állásra... :D úgyhogy de. Nekik hiányoznék. XD nem tudnának a semmiből előrántani a helyemre senkit.
Ha mást nem is, a tudásnak még van valami értéke és hatalma még manapság is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!