Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Sri Lanka-i áldozatok hitük...

A Sri Lanka-i áldozatok hitük vértanui?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 24. 11:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem, mert nem önszántukból történt.
2019. ápr. 24. 12:31
 2/6 anonim ***** válasza:
41%
Igen. És van egy olyan bajsejtelmem, hogy lesznek még a kereszténységnek mártírjai...
2019. ápr. 24. 12:35
 3/6 KZitus ***** válasza:
9%

Szia

Nem. Ha csak a három gyermek halálát vesszük, akik nem igen lehettek(???vagy igen? nem tudhatjuk) "hívők", csak rosszkor voltak rossz helyen - sajnos.

Másrészt az öngyilkos merőnylő a hite vértanúja? Nem lehet, hiszen "öngyilkos"!

2019. ápr. 24. 13:18
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezt ki kell vizsgálni.

„A vértanúság dogmatikai-fundamentális teológiai fogalmáról akkor van szó, ha valaki Krisztus hitéért – egészében vagy néhány tanára vonatkozóan (ezeket mindig a hit egészében nézve) –, vagy valamely krisztusi erényért türelmesen, szabad akaratból szenvedi el az erőszakkal okozott halált.” Tehát szabad akaratból kell ezt elviselnie, és a döntő, hogy a szeretet legyen látható a tettével. "Szétoszthatom mindenemet a nélkülözők közt, odaadhatom a testemet is égőáldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem."

Tehát önmagában ha egy keresztényellenes támadás véletlen áldozata vagyok, mert épp arra jártam, az még nem vértanúság.

2019. ápr. 24. 13:44
 5/6 lilla64 ***** válasza:
A vértanú önszántából hal meg a hitéért
2019. ápr. 24. 14:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Pontosan, ők nem önszántukból haltak meg. Pl nem szorítottak kést a torkukhoz hogy tagadják meg a hitüket. Tehát nem vértanúk/ mártírok.
2019. ápr. 25. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!