Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hisznek egyre kevesebben...

Miért hisznek egyre kevesebben Istenben?

Figyelt kérdés
2010. júl. 4. 17:00
 1/10 anonim ***** válasza:
50%
Mert talán mégsem olyan jó ahogy reklámozzák és az embereknek már van szabadabb akarata? Ha olyan jó lenne ahogy mondják akkor miért nem hisz ma is mindenki? Szerinted ki akar egész életében abban a hitben élni hogy ő egy senki, egy nagy sz*r és mindent csak az isten tud és neki köszönhet? Mert én kb fél óra rádión hallgaott istentisztelrtből ezt szűröm le. Hát kösz nem, én nem vagyok egy senki. Ha elérek valamit akkor az az én érdemem.
2010. júl. 4. 17:06
 2/10 anonim ***** válasza:
44%

Ezekre tippelek:

1.) Egyre többen csalódnak az intézményesített vallásban, látják, hogy "vizet prédikál, port iszik".

2.) Sokan rájönnek, hogy mennyire logikátlan dolog is ilyesmikben hinni.

Egyébként nem hinném, hogy ez baj.

2010. júl. 4. 17:35
 3/10 anonim ***** válasza:

szellemi evolúció is van, nem csak anyagi.

és azon egyén, aki megfelelő mentális érettséggel rendelkezik képes felismerni a valóságot, vagyis felfogni.

Az első válaszolót javítanám ki.

Isten nem olyan, mint amilyennek reklámozzák. A "jó" szócskára nincs szükség. És pontosan ez adja meg a választ a kiírt kérdésre. :)

üdv

25/F

2010. júl. 4. 18:09
 4/10 anonim ***** válasza:
milyen fajta istenben? ha a keresztény istenre gondolsz abban gondolom azért hisznek egyre kevesebben mert hiteltelennek tartják az egyházat.
2010. júl. 4. 19:46
 5/10 anonim ***** válasza:
49%
A neoliberalizmus miatt.Nincs rend sehol sem a fejekben.
2010. júl. 4. 20:18
 6/10 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem nem hisznek sokkal kevesebben Istenben, mint például a középkorban, csak akkor több volt a "formai" keresztény.

Azért még most is elég sokan vagyunk, igaz, lehetnénk többen is.

Amúgy azt, hogy az ember egy senki főleg a reformátusok tartják.

2010. júl. 5. 11:15
 7/10 anonim válasza:
88%

Talán azért hisznek egyre kevesebben, mert egyrészt az egyház, mint "kapocs" Istenhez minden napra tartogat egy-egy újabb botrányt (gondolok itt pedofil-ügyekre, pénzügyi visszaélésekre, most a napokban ugye gyilkosságra), másrészt a média, az internet és a különböző telekommunikációs eszközök, dokumentumfilmek még az egyszerű, "egyisten hívő" embereknek is bemutatja azt, hogy -most kicsit túlzó leszek, de igaz- ahány ország( és ahány kúltúra), annyi vallás( és annyi Isten).

Harmadrészt a városi modern embereknek szó szerint nincs ideje, energiája a vallása gyakorlásához, és a gyermekét sem neveli így.

Negyedrészt: az orvostudomány fejlődése, a biológiai, a fizikai és kémiai, földtani kutatások bebizonyították, hogy a teremtéselméletek, a csodák,Isten és Jézus tettei, Noé bárkája és még sorolhatnám ide a különböző isteni csodákat.....ezek olyan történetek, amelyeket a modern tudomány réges rég megdöntött.

2010. júl. 5. 13:22
 8/10 anonim ***** válasza:
49%

Sziasztok!

Érdekes volt végigolvasni, kinek mi a véleménye erről a kérdésről. Ugyanakkor én nem gondolom azt, hogy a tudomány fejlődése bármilyen bibliai kérdést megoldott volna, sőt!

Az ember alaptermészete az önzés. A mai világkép ezt még csak erősíti az emberben, mert a világ vezetőinek érdeke az, hogy az emberek minél többet fogyasszanak és minél kevesebbet kérdezzenek. Ha valaki természet közelben él, ha valaki komolyabban kezdi feszegetni a tudomány határait az érdekes és megdöbbentő dolgokat fedezhet fel. Egy múlt században élt tudós: Prof. dr. dr. dr. A. E. Wilder Smith így fogalmazta meg: "Aki gondolkodik, annak hinnie kell."

Nos nem a tudomány fogja megváltani ezt a világot. Minél többet tudunk, annál inkább rá kell döbbennünk arra, hogy még mennyi minden kérdésre nem tudunk választ adni, és a teremtett világ igenis magán hordozza a teremtőjének a kéznyomait. Az ember tragédiája az, hogy közönbössé válik az igazán nagy kérdések iránt, elgogad mindent amit aranytányéron (TV) nyújtanak neki, és nem meggyőződésből él, hanem megelékszik a kész válaszokkal...Úgy gondolom ez a valódi magyarázata annak, hogy egyre kevesebben hisznek Istenben.

Üdv. Péter

2010. júl. 5. 18:06
 9/10 anonim ***** válasza:
2010. júl. 6. 14:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el a válaszokat, de régen is voltak nem hívők, akiknek születtek gyerekeik, és azok se kaptak olyan nevelést és majd az ő gyerekeik se fognak, szóval így is nő a szám.
2010. júl. 6. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!