Jehova Tanúi! Milyen érdekes, vicces vagy épp kellemetlen élményeitek voltak eddig házról házra prédikálás közben? Vagy éppen a bemutatótábla mellett állva (forgalmasabb közlekedési pontokon, pl. :Örs, Deák, stb.
Az átlag ember hogyan fogadja a prédikálásotokat?
Akik nem tanúk, csak abban az esetben válaszoljanak, hogyha a saját tapasztalatukat írják le, milyen élmény volt számukra, és mit tettek, amikor becsöngettek a Tanúk.
Kérem, akik cinikusak, gúnyolódók, ne válaszoljanak erre a kérdésre. Ha a kérés ellenére mégis megteszik, csak magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt.
Több is van, csak egy pár közülük:
-Hál Istennek ateista vagyok.
-Mondják bármelyik ige helyet, fejből idézem!
-Apostolok cselekedetei 24:15
-Az melyik?
-Isten bűnt teremtett, mert a gyümölcs megrohad, abból pálinkát lehet csinálni, attól meg lerészegednek.
-Keresztény vagyok, de nem hiszek Istenben.
Nemrég felszállt kb. 5-6 Jehova Tanú, mindannyian nők a városi buszra, ahol erélyesen rászóltak a buszon ülő iskoláslányokra, hogy vegyék le az ülésekről a táskákat és adják át az ülőhelyeket a számukra! (Onnét lehetett tudni hogy tanúk, hogy a kezükben szórólap volt és húzták magukkal az állványos kocsit valamint hangosan "beszélgettek" egymással.
Ők így "tanúskodtak".
Amikor még tanú voltam, egy igen "prűd" testvérnővel voltam szolgálatban.
Nyár volt, nagy meleg, amikor is a csengetésre egy igencsak "alul öltözött" férfi jelent meg az ajtóban, félig letolt alsógatyában, nyitott sliccel, félmeztelenül, nem éppen józanul.
A férfi meglátta a zavarodottságunkat és "beszélgetni akart velünk", sőt be is invitált bennünket a lakásba.
Az volt a "szerencsénk", hogy éppen kongresszusi meghívókat vittünk, így gyorsan el tudtunk tőle búcsúzni.
A másik esetem már nem volt ilyen vidám, egy soklépcsős , magasföldszintes lakóházból rontott ki egy férfi, megragadta a karom, és le akart hajítani a lépcsőn, de szerencsére meggondolta magát, és csak ordított, ahogy a száján kifért, hogy takarodjunk a házából.
Amúgy igaza volt, mert bementünk az udvarába, fel a ház bejárati ajtajáig, ami, ugye már magánterület.
Nekem az a kedvenc emlékem mikor buszmegállóban vártam és odajött hozzám egy idős testvérnő prédikálni
Mondtam egyből hogy én is Jehova tanúja vagyok
Olyan jót nevettünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!