Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Volt olyan, hogy Úrvacsora...

Volt olyan, hogy Úrvacsora vétel helyett csak áldást kértél?

Figyelt kérdés
Ezt azokra értem, akik konfirmálkodtak, tehát vehettek volna Úrvacsorát, de valamilyen lelkiismereti okból nem élt egy Istentiszteleten a Szentséggel.

2019. márc. 17. 14:45
 1/2 anonim ***** válasza:
Velem olyan voltam, hogy gyóntam, de aztán még sem mentem ki érte. (nem azért, mert megteltem, hanem volt 1-2 hét, amikor nagyon komolyan vettem, szélsőségesen). Valamiért nem tudtam kiverni a csúnya szavakat a fejemből és inkább ezért nem mentem ki.
2019. márc. 17. 15:11
 2/2 anonim ***** válasza:
Katolikusként olyan volt hogy azt sem. Ez baj? Illetlenség vagy sérthet valakit? Nem vagyok kibékülve a gyónással az a baj... Viszont ha nem gyónok, a katolikus hit szerint nem elég tiszta a lelkem. Igazság szerint valóban nem elég tiszta a lelkem, de nem gondolom hogy ez rendeződne a gyónással. A másik amit olvastam, hogy csak mostanában van ez a minden alkalommal áldozás, pedig inkább egyetértenék azokkal akik szerint ez nem egy ilyen "rutinesemény" nagyobb felkészülést igényelne, és ritkábban vehetné magához egy ember Krisztus testét. Nem tudom az Úrvacsora mennyiben más, azt hiszem ott csak jelképes az ostya, úgy meg végkép nem értem a dolgot. :) Bocs ha összekevertem valamit.
2019. márc. 17. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!