Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért különbözik annyira az...

Miért különbözik annyira az Ó- és az Újszövetség Istene?

Figyelt kérdés
Miért változott meg?
2019. márc. 14. 21:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem különbözik annyira, sőt semennyire sem.

Javaslom az alábbi cikket elolvasni, benne hazánk egyik legnagyobb Biblia-tudósa beszél a felvetett kérdésről.

[link]

2019. márc. 15. 17:51
 12/15 KZitus ***** válasza:

Szia

Nem értem, hogyan vetődhetett fel benned az, hogy Isten megváltozott? Erről hol olvastál a Bibliában?

Azt mondja az Ó-szövetségben a népének: „én vagyok Jehova, én meg nem változom” Malakiás 3:6. Ez igaz akkor is, amikor Krisztus a földön volt, hiszen a zsidó nép Istene továbbra is Jehova volt. Ráadásul az Újszövetségben ez van írna Róla:

2Timóteusz 3:16

"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos." Ha az egész Bibliát egy Isten ihlette, akkor nem különbözhet, legfeljeb másat vár el tőlünk, mint az Ó-szövetségi népétől.

Te miben látod a különbséget?

2019. márc. 15. 20:01
 13/15 anonim ***** válasza:
Azért az elég baj ha nem változott meg mert amit az ószövetség szerint csinált az übergáz.
2019. márc. 15. 21:32
 14/15 anonim ***** válasza:

#11-es jó a cikk

"Akár a prófétákat nézzük, akár magát a Tórát – tehát Mózes öt könyvét –, a nép nagyon sokszor elbukik, bűnös, de Isten mégis megbocsát, és ott van az újrakezdés lehetősége. Mindenképpen meg kell itt említeni, hogy az Újszövetségben elsősorban az van kihangsúlyozva, hogy Isten a megtestesült Jézus Krisztusban mutatja ki irgalmát az emberiség iránt."

2019. márc. 16. 19:47
 15/15 anonim ***** válasza:
Az Ó a marx-engels, az új lenin stílusában szemezgetés belőle :)
2019. márc. 31. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!