Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért zárják ki a hívők, hogy...

Miért zárják ki a hívők, hogy több isten is lehet? (Amelyek például más világokat teremtettek. )

Figyelt kérdés
Miért ne lehetne több isten, amelyek más-más világokat teremtettek. Mindegyiknek van egy sajátja, amit felügyel, így a többiről mi nem tudhatunk. Kizárja ezt a teóriát valami?
2019. márc. 12. 11:38
 1/5 anonim ***** válasza:
46%

Lehetni bármi lehet, de szerintem alapvetően két dolog zárja ki ennek lehetőségét.

Egyrészt nincs semmi arra utaló jel, hogy több univerzum létezne. Persze vannak mindig különböző elméletek ilyesmiről, de ezek megmaradtak eddig többnyire a "mi lenne ha" feltevések szintjén.

Másrészt Szent Anzelm, vagy Aquinói Szent Tamás óta Istenre használt definíciók kizárják a feltevésedet. Tehát először istent, mint fogalmat kéne újra definiálnod.

A klasszikus politeizmus egyszerűen meghaladott lett. Érdekes, hogy az egyetlen fennmaradt jelentősebb politeista vallásnak tekinthető hinduizmus se tisztán politeista már, inkább panteista jellemvonásokat hordoz.

2019. márc. 12. 12:58
 2/5 jdfGabrella ***** válasza:
0%
Mert a biblia azt írja hogy 1 igaz isten van.
2019. márc. 12. 13:37
 3/5 anonim ***** válasza:
52%

"Miért zárják ki a hívők, hogy több isten is lehet? "

A több száz éves filozófiai tudás zárja ki. Hogy lehet "az egyből, akinél nagyobbat nem lehet elképzelni" több?

De ezt minden héten kétszer megkérdezitek

2019. márc. 12. 14:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Hívők alatt a keresztényekre gondolsz? A keresztény és a zsidó vallásnak is az az alapja, egyik legfontosabb állítása, hogy csak EGY Isten létezik. Erről szól a Biblia. Ez a Tízparancsolat legelső parancsolata, megállapítása. Aki ezt nem vallja az nem egyistenhívő, az nem nevezhető kereszténynek.

A nagy hatalmú lények létezése nincs kizárva, de csak egy örökkévaló, nem teremtett lény, a világot megteremtő, valóban Istenként tisztelhető lény létezik, akitől minden más származik. Ez minden monoteista vallás alapja.

A Bibliában maga Isten jelenti ki, hogy nincs más Isten rajta kívül. pl. "Én vagyok az ÚR, nincs más, nincs isten rajtam kívül!" Ézsaiás 45:5 Tehát, akik hisznek abban hogy a Biblia Isten szava, azoknak más istenek létezése ki van zárva.

2019. márc. 12. 15:17
 5/5 KZitus ***** válasza:

Szia

Én elhiszem azt, amit a Teremtőm közöl velem a kérdéseddel kapcsolatosan:1Korintusz 8:5, 6

" Mert még ha vannak is úgynevezett istenek, akár az égben, akár a földön, mint ahogy van sok „isten” és sok „úr”, számunkra valójában egy Isten van, az Atya, akitől van minden, mi pedig őérte vagyunk, és egy Úr van, Jézus Krisztus, aki által van minden, mi pedig őáltala vagyunk."

Látod aBiblia is elismeri, hogy az ember rengeteg istent talált ki magának a történelmünk során, és sokféle történetet találtak ki velük kapcsolatosan. Hasonlóan, amit írtál a kérdésed alatt, neked is van elképzelésed.....de ez azon a szinten marad.

2019. márc. 12. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!