Pokolra kerül az aki félreért valamit a Bibliából?
Ha igen akkor miért, és ha nem akkor miért?
Sajnos ez nekem nem teljesen egyértelmű hogy Isten hogy ítélkezik egy olyan ember felett, akinek azért van bűne mert félreért valamit a Bibliából. (Példát nem szeretnék írni).
Előre is kérem hogy egymás véleményét ne szidjuk.
A segítséget előre is köszönöm!
Jel.20,14.A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
Jel.20,15.És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.
Jel.14;
9.És harmadik angyal is követé azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, és bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére,
10.Az is iszik az Isten haragjának borából, a mely elegyítetlenül töltetett az ő haragjának poharába: és kínoztatik tűzzel és kénkővel a szent angyalok előtt és a Bárány előtt;
11.És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, a kik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az ő nevének bélyegét felveszi.
Lesz örök szenvedésük és örök kínjuk a gonoszoknak.
Mát.25;
41.Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.
42.Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;
43.Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.
44.Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?
45.Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.
46.És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!