2/32 anonim válasza:
Nem, és később megjöhet a szerelem is
3/32 Mansour válasza:
Az emberiség története során az emberek legalább 99%-a nem szerelemből házasodott. Igaz, hogy amúgy is mind bűnösök vagyunk, akkor már mindegy, hogy eggyel több vagy kevesebb.
4/32 anonim válasza:
Hát, ha pl. esküt teszel, hogy szeretetből teszed és mégsem, akkor eléggé... A többi meg csak papíron házasság.
5/32 anonim válasza:
Nem, de akkor egy korrekt házassági szerződést kell kötnöd.
6/32 A kérdező kommentje:
Hogy érted,hogy korrekt?
2019. febr. 28. 16:01
7/32 anonim válasza:
Kicsit részletesebben...
miért is házasodhatsz?
- szerelemből. Azt mondtad, nem.
- bűnös szándékkal (pl. pedofil, szadista, stb., vagy pedig pl. kényszerből). Azt mondtad, ez sem.
Akkor már csak egy marad:
- gazdasági érdekből.
Akkor pedig kell egy korrekt szerződés, ami leírja, hogy mit vállal a nejed, mit vállalsz te, és egyáltalán mi a célja ennek az egész házasságnak, és hogyan fog működni.
8/32 TR75 válasza:
Csak szerelemből, bűnös szándékból (???) vagy érdekből lehet házasodni?
Kölcsönös szeretetből és tiszteletből nem lehet? A szerelem egy muszáj dolog?
9/32 anonim válasza:
Ha jól tudom nem mindig volt ebben közmegegyezés, hogy a szeretet, tisztelet, szerelem, mettől melyiknek nevezendő, na meg van mikor az ember maga is összekeveri az érzeseit. A házasság egy szándéknyilatkozat, egy ígéret, ha hazugságon alapul semmi értelme, ezen belül szerintem nincs meghatározva hogy pontosan hogyan kell érezni a másik iránt.
10/32 A kérdező kommentje:
Csak nemrég ismertem meg és úgy érzem csak szeretet lesz ebből.
De tökéletesen őszinte vagyok hozzá,másképpen nem is tudnék létezni.
2019. febr. 28. 17:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!