Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szex? Érdemes varni hazassagig?

Szex? Érdemes varni hazassagig?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat gondolkodom ezen es mar elegem van, hogy nem jovok ra a megoldasra. Mindenki jon mindenfele ervvel. A keresztenyek is meg a "vilagi" emberek. Lehet mondani minden szepet a keresztenyeknek, hogy miert lesz igy jobb a hazassagom? Na es? Mi van ha nem? Mi van ha tenyleg nem illek a parommal es massal jobb lenne a szex? Igy nem lehet leelni egy eletet, hogy viszonyitasi alapom sem volt. Azt se tudom milyen lehet mashogy a szex. Most ezt tényleg igy kepzelte el Isten? Tenyleg nem ertem... Mar kinoz ez az egesz tema.. Aki szerint tenyleg jo varni hazassagig az legyszi erveljen mar nekem azzal hogy miert.

2019. febr. 24. 15:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
42%

" Mi van ha tenyleg nem illek a parommal es massal jobb lenne a szex?"

A mai emberek gondolkodása a házasság lényegét tekintve van kicsavarodva. A házasság nem társadalmi fejlődés terméke, nem is az evolúció terméke mert akkor elég lenne párzásnak és szaporodásnak nevezni, hanem Istentől származó kötelék. Ha keresztény vagy és szellemi életet élsz akkor meg fogod találni azt aki hozzád illik. Ugyanis ebben Isten fog segiteni. (I.Mózes 2:18) Be is másolom hogy ne kelljen kikeresni:

1Móz 2:18 És monda az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek neki segítő társat, hozzá illőt.

Aki testi módon akar gondolkodni a házasságról az feküdjön le 20 emberrel és válassza ki azt akivel bomba jó volt a szex, és máris teljesült a kivánsága csak ezt a Biblia paráznaságnak nevezi. Vagy Isten igéje szerint gondolkodik és cselekszik valaki, vagy ezeket félretéve a saját belátása szerint, de akkor nem keresztény még akkor sem ha tetszik neki ez a cimke. Éppen mivel nehéz az embernek megtalálni azt akivel boldog lesz az élete, sokat segit ha hivő az illető és segitséget kér attól aki megigérte, hogy minden gondunkkal törődni fog.

2019. febr. 25. 11:34
 12/13 anonim ***** válasza:

Nézd, ezt Neked kell tudnod, érezned, szerintem ez mindenkinek magánügye.

Párom családja például nagyon vallásos, teljesen tabu a téma úgy képzeld el, mi mégsem vártunk házasságig, de kb. egy év után döntöttünk így. Nem hamarkodtuk el.

Én azt javaslom: szívedre hallgass és csak akkor tegyétek meg ha közös a megegyezés, valamint ha tényleg komoly alapokon fekszik a kapcsolat. Mi például együtt is szeretnénk már maradni és ezt már akkor tudtuk. (:

Én (!) úgy vélem, ma inkább az a kevésbé elfogadott, ha valaki fűvel-fával teszi esküvője előtt, de ha szerelemből teszed komoly kapcsolatban és Te nem bánod, nem érzed rossznak akkor nem jelent nagy gondot. (: Ezért is mondtam, hogy szerintem mindenkinek saját lelkén szárad Neked kell tudnod!

2019. ápr. 25. 22:51
 13/13 anonim ***** válasza:
72%
Természetesen! Manapság divat a "lyukas-menyasszony" kultusz, alig van ma érintetlen nő házasság előtt. Ezért van a sok meg nem értettség többek között, mert egy férfi, ha igényes, magára valamit is adó, akkor nem fog elvenni olyat, akin átment a János meg a város. Ilyeneket csak igénytelen férfiak vesznek el, meg olyanok, akiknek minden mindegy. Nem a szexualitásban kell magukat kipróbálni egy párnak, hanem abban, mennyire tudnak közös nevezőre jutni nézeteltérés, probléma esetén. Ez a kulcsa annak, hogy együtt tudnak-e maradni. Nem szállni virágról virágra! Ez nem kunszt. A mai szexcentrikus világban elvesztek az erkölcsi értékek, amin ugye a tisztelet, megbecsülés, szeretet alapszik. Isten úgy képzelte el, hogy a szex csak házastársak privilégiuma legyen. Ő gyűlöli a házasságon kívüli nemi életet, ahogy a házasságtörést és paráznaságot is. Nem mellesleg sokkal jobban tiszteli majd egymást a pár, ha tudják, hogy csak egymáséi lettek a házasságban, előttük nem voltak senkivel. Nem lesz mit egymás szemére vetni. Én biztos, hogy nem fogadtam volna el olyan férfit, aki előttem fűvel-fával volt, és én sem voltam ilyen. Az eredmény? Egy szilárd, szereteten alapuló házasság, immár 8 éve. Tehát tapasztalatból beszélek, nemcsak a levegőbe. Mindig számíthatunk egymásra, és minden jól működik. Ha vannak néha vitáink, meg tudjuk beszélni és oldani őket, nem a váláson törjük a fejünket. Másnak is ilyen házasságot kívánok, mint a miénk.
2019. júl. 24. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!