Szeretnék visszatérni a Keresztény hitre. Hogyan tudnék megfelelnem a tíz parancsolatnak?
Sziasztok! Mindig is keresztény voltam, de kb. 1-2 éve teljesen elfordultam ettől az egésztől. Most elég nehéz lenne visszatérni.
Most például elkezdtem olvasni a Bibliát. Hamar meguntam.
Egy pár hónapja elkezdtem gyakorolni a Sátánista hitet. Azzal is hamar felhagytam. Nem nekem vsló.
Sokszor szídom Isten nevét.
Óvodában jártam hittanórára + hatodik osztályig olyan keresztény iskolákba jártam, ahol kötelező volt a hittanóra. Hatodik osztályban a hittanórákat csak lazításra használtam, nem figyeltem szinte soha. A mostani keresztény iskolába, ahova járok, nem kötelező a hittanóra, ezért nem is járok, mert ha járnék, másfél órával később jöhetnék haza.
Ötödik osztályban a hittantanárunk egy elég szigorú, de nagyon jószívű pap volt, sokat motivált.
Sok mindent tudok a kereszténységről. Szetetném, de viszont nem vagyok képes felvállalni.
Hirtelen haragú vagyok, és mikor felhúzom magam, akkor bizony nagyon cifra szavakat mondok.
Valamennyire hiszek Istenben, de én megint úgy akarok hinni benne, mint régebben.
Hogyan tudnám ezt elérni?
(Félreértés ne essék, nagyjából tudom mit kell tennem, csak kíváncsi vagyok, hogy ti mit tanácsoltok.)
Köszönöm, hogy elolvastátok! Kérlek, csak normális válaszokat írjatok! :)
A legtöbb "keresztény" nem tartja a tízparancsolatot, mert gondjuk van az első paranccsal, miszerint az Isten egy, és nem három, illetve a negyedik parancsolattal, ami a hat napi munkavégzés és a szombati istentisztelet, mondván, hogy ez rájuk nem vonatkozik.
Mindenesetre ha vágyódás van benned az igaz életre, alázd meg magad Isten előtt, amennyire csak tudod magad, kérj bocsánatot a Felkent áldozata által, amennyire csak tőled telik, és keresd Istent minden nap. Ha becsületes vagy, kapni fogsz választ és útmutatást. Óvakodj viszont az emberi tanításoktól, mert félrevisznek. Inkább az Örökkévalótól, az egyedül igaz Istentől, a Felkent Atyjától és Istenétől kérj világosságot, akkor jó kézben lesz a megmenekülésed.
Hagyd a tízparancsot, Krisztus új parancsot adott, ami ennél sokkal fontosabb.
"Egy írástudó is hallgatta a vitát. Amikor látta, milyen találóan megfelelt nekik, megkérdezte tőle: „Melyik az első a parancsok közül?” Jézus így válaszolt: „Ez az első: Halld, Izrael! Az Úr, a mi Istenünk az egyetlen Úr. Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! A második így szól: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat! Ezeknél nincs nagyobb parancs.”"
"Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást."
Ez pedig sokkal több, mint a tízparancs, így nehezebb is lesz majd ennek megfelelned. De ez legyen a legfőbb cél előtted.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek :)
Ment a zöld kéz :)
Kedves Fiatal, a legjobb módszer, hogy jobban megismerd Istent, első körben, a Biblia olvasása. De ne az Ószövetséget, mert az nehéz olvasmány, háttérirodalom ismerete nélkül félre lehet érteni. Az Újszövetséget olvasd, mondjuk Máté és János evangéliumát, utána Apostolok Cselekedetei, Pál levelei, stb.
Vegyél egy jó Bibliát, én ezt ajánlom:
Újszövetség Zsoltárok könyve (Kálvin Kiadó)
Jó benne, hogy vastagbetűvel vannak szedve a legfontosabb igerészek, megőrizte a hivatkotásokat is az Ó és Újszövetség más igerészeire (ezt a modern változatokban elhagyják!) pedig sok összefüggést találhasz segítségükkel.
Nagyon elgondolkodtató alábbi írás is, megéri rászánni 10 percet az elolvasására:
A vak hiten túl
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!