Hívőként ateista környezetben? Más is van ebben a helyzetben?
Még mindig sokkal kellemesebb, mint fordítva.
Viszont tudom, hogy a hívőnek kell a sok másik hívő, különben gyengül a hite, ezért keress közösséget.
Nálunk a családból egyedül nagymamám hívő.
Nem zavartatja magát, jár templomba meg minden. Nem úgy néz ki, mintha gyengülne a hite. Néha zsörtölődik, hogy mi mért nem vagyunk keresztények, de ennyi. Udvariasan meghallgatjuk, ha valami istenes témáról szeretne beszélni, aztán megyünk tovább dolgunkra.
Igen. Bizonyos szempontból (nagyon) magányosnak érzem magam világi környezetben.
De (!) ilyen kihívásokkal teli helyzetben, mikor az emberek lelkileg, életmódilag és gondolkodásban távol vannak tőlem, Istent sokkal közelebb érzem magamhoz, és a Hozzá való fordulással (mer'hogy kihez máshoz?!?) a kapcsolatom is javul, erősödik vele. Sőt, beszélek Róla az embereknek, vagy bizonyságot teszek az, még a hitem is nő!!! :)
Ha pedig a hitem miatt üldözés alatt állok, szó szerint Isten dicsősége szokott fényleni rajtam! ;)
"a hitem miatt üldözés alatt állok"
Kedves Karena - pontosan mikor voltál életveszélyben a hited miatt?
Mesélj!
Elismerem, hogy fordítva is kellemetlen lehet...
Én úgy érzem, nem tudom így rendesen megélni a hitem. Kicsit bennem van az is, hogy mások mit szólnak hozzá, bár igyekszem, hogy ez ne zavarjon.
Ami zavar: néha szóba kerülnek vallásos témák (ők hozzák fel, nem én!!), és akkora baromságokat képesek mondani, hogy elképesztő. Pl. a keresztények mindent elhisznek, szerintük lapos a föld stb.
"Pl. a keresztények mindent elhisznek"
Hát... sok mindent, de nem ez a legnagyobb gond.
Nézd meg a pontozást.
ROSSZINDULATÚAK!
EZT mondta nekik Jézus?
Miféle keresztények ezek?
És sajnos ebből van a több itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!