Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért olyan fontos megtéríteni...

Miért olyan fontos megtéríteni a pogányokat, meg más felekezetűeket?

Figyelt kérdés

Volt múlt héten protestáns fiataloknak szóló gyülekezetben egy felhívás, hogy mindenki hozzon el vasárnap minimum egy olyan barátot, aki nem keresztény, vagy más felekezetű, de nem jár templomba.

Hívtam is egyet, nem jött szerencsére, pedig kérleltem de nem jött, mentem egyedül.

Ma viszont voltak ott egypáran, ráadásul tök megjátszott volt az egész, a pásztor ilyen szájbarágósan beszélt olyan alap dolgokról, amit hittan első óráján vesznek a 6 évesek... 20-30 éves emberekről beszélünk.

A padsorokban meg szenvedő arckifejezések, láttam az embereken, hogy szivességet tesznek. Miért jó ez? Én ha találkozom valakivel, max megkérdezem hisz-e Istenben, ha nem, legközelebb akkor kerül szóba, ha felhozza, mert én nem fogom. Nem értem hívőknél miért fontos ez a térítés, főleg amikor süket füleknek téped a szádat. Szerintem mindenki oda kerül a halála után, ahova való, én nem akarok terelgetni senkit....

2019. jan. 28. 00:39
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Nem a térités a fontos hanem, h9gy hirdessék.

Ha nem hirdetik és nem hallja senki akkor Te sem hallottad volna és nem lennél hívő.

2019. jan. 28. 03:23
 2/7 anonim ***** válasza:
68%

Az anyagi okokat most figyelmen kívül hagyva, azért tartják fontosnak, mert az emberek tudatlanságukban és mérhetetlen hiúságukban azt képzelik, hogy ők és csak egyedül ők a színtiszta igazság birtokosai.

A prédikátor, pap, lelkész, pásztor, vagy legyen bárhogy szólított, annál nagyobb embernek képzeli magát, minél több hívője, hallgatója van.

.

A keresztyén vallások követöi ráadásul halálos bűnt követnek el azzal, ha kijelentik: egyedül én tudom az igazságot, hiszen ezzel a hét főbűn 'kevélység'-ben meghatározottját követik el.

2019. jan. 28. 06:26
 3/7 anonim ***** válasza:
11%

Kedves Kérdező.

A "megtérni" kifejezés valódi jelentés tartalma a lényeg.

Ami nem csak egy kifejezés, de az életmód váltással és gondolkodás változásával járó, életformát jelent.

Hogy miért kérte Jézus ezt a feladaot a tanítványaitól, illetve a későbbi követőitől?

Ennek két oka van. Egyrészt, mert ahogy olvasod is, igazság egy van, nem lehet kettő, vagy több. Ahhoz, hogy Isten népe egységes, egyféle gondolkodásban és keresztény életben élők legyenek, minden nemzetben vagy népcsoportban élőket egyesíteni kell, ehhez viszont meg kell keresni azokat, akik helyesen viszonyulnak ehhez az Isteni elrendezéshez, és az örök élethez.

Akik nem az igaz imádatot gyakorolják, azok, "megtérnek", vagy is csatlakoznak a Isten népéhez, akik egységesek, békében és Isten által felállított erkölcsi elvek alapján élnek mindenhol egymással, és az embertársaikkal.

Másrész, védelem azoknak ez a munka, mert amíg ezt végzik, addig, nem érnek rá azonosulni a világgal, annak gondolkodás módjával, és a példájukkal azonosítják magukat, hogy Ők Isten népe.

"süket fülek"

Jézus idejében, Sőt maga Jézus tettei és szavai is sokaknak süket fülekre talált. De Jézust ez cseppet sem érdekelte. Ő azokat jött megkeresni és hívni, akik helyesen vélekednek Istenről, és a szándékáról. S ha csak egy embert is képes ezáltal "megmenteni" akkor azért az egy emberért teszi.

2019. jan. 28. 08:13
 4/7 anonim ***** válasza:
92%

Ez már inkább valami erőszakosabb, szektás térítési forma és sokakban visszatetszést kelthet, pont az ellenkező hatást fogja elérni vele. Ráadásul különösen visszatetsző, hogy más felekezetűeket is el akar téríteni egy szektába.

Szerinted az apostolok elrángattak embereket összejöveteleikre? Nem. Hanem hirdették a megváltás Örömhírét, aki akarta meghallotta és megtért, aki nem akarta, nem tért meg.

Szerintem hagyd el ezt a gyülekezetet (szektát) és keress valami rendes felekezetet.

2019. jan. 28. 09:13
 5/7 anonim ***** válasza:
67%

"Én kaptam minden hatalmat égen és földön. Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére, és tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek." (Mt 28, 18-20)

Vagy ugyanez Márknál: „Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik." (Mk 16, 15-16)

Jézus tanítása elég világos, és az ok is meg van nevezve: ugyanis, aki nem hisz, az elkárhozik. Életünk csak Krisztus tanításában lehet igazán teljes.

Az más kérdés, hogy ez a felekezet nem egészen egy jó eszközt választ az evangélium hirdetésére. A megtérés nem úgy működik, hogy valaki, aki nem hisz, hall egy jó kis prédikációt, és hopp: megtért. A hit az egyén személyes döntése, mi csak esetleg kísérhetjük ők azon az úton, hogy ezt a döntést meg tudja hozni.

2019. jan. 28. 09:35
 6/7 Kiss Éva Judit ***** válasza:
33%

Igazad van!

A hit nem mindenkié. A szabad akarat arra van, hogy eldönthessük magunk, hogy Istennel, vagy Sátánnal. (Jézus két útról beszélt, ráadásul az 1János 5:19 ki is mondja, hogy ennek a világnak Sátán az uralkodója).

Sajnos azonban Sátán az orruknál fogva vezeti az embereket, legyenek azok hívők, vagy ateisták, vagy döntésképtelenek. Nagyon nagy erő, Isten szelleme is kell ahhoz, hogy ebben a világban tudjunk ellene harcolni. De Isten segít!

Úgy gondolom ez az amit mi tehetünk, akik tidjuk, hogy az utolsó időkben élünk. Másoknak elmondjuk azt, amit Jézus kért. De unszolni, akarata ellenére, vagy színenlésért elhívni senkit nem érdemes. Mert a hit nem mindenkié! 2 Tesszalonika 3,2

2019. jan. 28. 09:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Így, ebben a formában, ahogy leírtad, ami történt, így tényleg nincs értelme.

Bár pontosan nem tudjuk, miről beszélt a pásztor, ami állítólag hittanórán is ugyanúgy hangzik el.

"Szerintem mindenki oda kerül a halála után, ahova való"

Ha így gondolod, akkor vagy nem figyeltél hittanórán, vagy a pásztor se tudja azt az egészet, amiről szólnia kéne a dolognak. Még Te sem tértél meg. De lehet, hogy a pásztor sem. Ha pedig nem tértetek meg, nincs bibliai értelemben vett hitetek. Ha nincs hitetek, halálotok után nem üdvözülhettek. Ezt elkerülendő mondják el az embereknek az evangéliumot, hogy dönthessenek szabadon, megtérnek-e vagy nem.

2019. ápr. 28. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!