Keresztény hitét gyakorlónak nem szabad boldog karácsonyt, csak áldottat kívánni?
Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy akik igazi keresztények, azok nem kívánnak boldog karácsonyt, csak áldottat. Vagy áldott békéset, semmiképp nem ejtik ki, hogy boldog.2018. dec. 23. 15:11
2/11 anonim válasza:
Szerintem biztos szabad nekik is;
csak nem fognak megsértődni rajta, ha ezt mondod nekik
Lehet, hogy ők pl pont akár egymás között így szokták meg
3/11 anonim válasza:
Nyugodtan lehet boldog karácsonyt kívánni.
4/11 anonim válasza:
Ezt szoktuk meg. De semmi gond a boldog karácsonnyal sem.
5/11 anonim válasza:
Lehet áldott, lehet boldog is, mind a kettő teljesen helyes. Általában a kellemest mondják helytelennek, hiszen kellemes a lábvíz, nem pedig az ünnep.
6/11 anonim válasza:
Én mindig boldog karácsonyt szoktam mondani.
7/11 anonim válasza:
"Keresztény hitét gyakorlónak"
Melyik keresztény vallási irányvonalra gondolsz?
Keresztény és keresztény között is lehet nagy különbség hitének gyakorlásában.
8/11 anonim válasza:
Keresztény vagyok, tökmindegy mit mondasz.
9/11 anonim válasza:
Latinul pápa ezt mondja:
Felix (boldog) dies (napját) Nativitatis (születésnek)!
10/11 anonim válasza:
A kettő pontosan ugyanazt jelenti, csak a magyar nyelvben mára a "boldog" szó világias, az "áldott" pedig szakrális színezetet kapott. Ha felismerjük, hogy a két szó ugyanazt jelenti, egy csomó dolog helyére kerül amúgy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!