Anyukám három hónapja halt meg. Isten miért nem mentette meg? Pedig csak 62 éves volt. Apukámmal éjjel-nappal imádkoztunk érte amikor intenízv osztályra került.
Részvétem, nemrég éltem át én is, tudom hogy milyen érzés.
A vallásról viszont rosszak az elképzeléseid, ezzel sajnos sokan vannak így. Az isten nem egy három kívánságot teljesítő dzsinn.
Szia
Őszinte részvétem.
Átérzem a fájdalmadat, mert hasonló történt velem nemrégen. Mindegy hány éves akit nagyon szerettünk, és elveszítettünk, a kérdés mindig adódik ILYENKOR: Isten miért engedte meg? A válasz egyszerű: az öröklött bűn miatt. Mi, ma élő emberek nem tehetünk arról, hogy Ádáméktól mit örököltünk, ahogyan te is kénytelen vagy elviselni a szüleidtől örökölt jót és rosszat is. De látja Isten, mennyi szenvedést jelent ez nekünk embereknek. Éppen ezért küldte a földre a Fiát, hogy megszabadítson a bűntől, amit ősszüleinktől örököltünk, ahogyan arról a János 1:29 és a Róma 10:4 ír.
"Ha lehetne kérni egy kívánságot akkor azt kérném, hogy Isten hozza vissza őt az életbe. Vajon visszatudná hozni?" - nem kell kérni Tőle, mert ezt a kívánságát minden embernek teljesíteni fogja. Már az előtt megígérte, mielőtt megszülettünk. Jób több ezer évvel ezelőtt élt, és teljes mértékben hitt Isten azon ígéretének, hogy fel fogja támasztani a halottakat.
Jób erről a hitről tett tanúbizonyságot, amikor ezt mondta a szenvedései közepette: „Ó, bárcsak elrejtenél a seolban. . . időt szabnál nekem, és megemlékeznél rólam! Ha meghal az életerős férfi, vajon élhet-e újra? . . . Szólítani fogsz, és én válaszolok neked. Vágyakozol majd kezed műve után” Jób 14:13–15.
Ahogyan Jób szavaiból(időt szabnál nekem) is kiderül nem ma fogja visszaadni. De biztos a feltámadás, ahogyan azt Krisztus is megígérte a János 5:28,29-ben leírtak szerint.
Te el tudod ezt neki hinni? Ha igen, akkor könnyebb elviselni a gyászt.
Nekem sokat segített a gyász legnehezebb pillanataiban ez a néhány soros ídézet, elküldöm, hátha neked is segít:
Zsoltárok 10:14
De te látod a bajt és a nyomorúságot.
Figyelsz, és kezedbe veszed az ügyeket.
Hozzád fordul a szerencsétlen áldozat,
te segítesz az árvának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!