Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Kereszténység mely formái...

A Kereszténység mely formái nem hisznek a "lélek halhatatlanságában?

Figyelt kérdés
Pl. Hedednapi Adventisták, Jehowa tanúi stb.
2018. dec. 11. 19:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

Nem. Nem lesz.

Isten, egyszer és mindenkorra lezárja ezt a kérdést, ezért is van, hogy már most begyűjti azokat, akik itt, ebben az Istentől elidegenedett világban is alkalmazzák azokat a feltételeket, imádati formát, amiket az új rendben folytatnak.

Ha valaki netán még is elkezdene lázadni, és vagy rossz hatással lenni a békés rendezett életben, azonnal megszűnik létezni, és csak azt fogják látni az életben maradók, hogy egy homokbucka van az emberke helyén.

2018. dec. 12. 01:11
 12/15 anonim ***** válasza:
83%

1vagyok.

Kedves 5-ös. Ha a kereszténység Jézus tanításaira alapszik akkor Jézus szerinted miért halt kreszthalált, azért hogy meszabadítson minket a bűneinktől és az örökélet részesei lehessünk.. Hány példabeszédében mesél Jézus a Mennyi Királyságáról ahova mindenki kerül és örökké részese lehet.

11.

Ne keverd össze a halhatalanságot a lélek halhatatlanságával...

2018. dec. 12. 07:54
 13/15 anonim ***** válasza:
Előző vagyok azt 11 helyett a kilencesnek akartam címezni.
2018. dec. 12. 07:55
 14/15 jdfGabrella ***** válasza:
A Jehova tanúi.
2018. dec. 12. 19:01
 15/15 Molnár Sándorné ***** válasza:
0%

Szervusz!

Nem a magam véleményét irom le, hanem azt, amit a Biblia ad válaszként erre a kérdésre.

A Prédikátor 3:19-21-ig tartó versek ezt irják:

"Az emberek fiainak vége hasonló a oktalan állatnak végéhez, és egyenlő végük van azoknak. Amint meghal az egyik, ugy meghal a másik is, és UGYANAZON EGY LÉLEK VAN MINDENIKBEN, és az embernek nagyobb méltósága nincs az oktalan állatoknál, mert minden hiábavalóság.

MINDENIK UGYANAZON EGY HELYRE MEGY, MINDENIK A PORBÓL VALÓ, ÉS MINDENIK PORRÁ LESZ. Vajjon kicsoda vette eszébe az ember lelkét, hogy felmegy-e, és az oktalan állatnak lelkét, hogy a föld alá megy-e?"

Mikor Isten figyelmeztette Ádámot, hogy ha eszik a fa gyümölcséből, 'meghal', akkor szó sem esett arról, hogy a lelke majd valahová is menne a halála után. Az Ezékiel 18:4 ezt irja: "Ime minden lélek enyém, ugy az atyának lelke, mint a fiunak lelke enyém, amely lélek vétkezik annak kell meghalni."

Isten soha nem tett olyan igéretet, hogy a halálunk után lehetőségünk lenne a mennybe menni. Vagy ha rosszak voltunk, akkor a pokolba.

Inkább azt mondta: 'visszatérsz a porba, ahonnan vétettél'.

Különben a 'lélek halhatatlanságának eredete pogány'. A Görög Platóntól terjedt el ez a nézet.

Még válaszolnék arra, hogy a halál majd megszünik. Hiszen Jézus azért jött, hogy 'megváltson minket a büntől és a haláltól'. Amikor a föld megtisztul a gonoszságtól, akkor megszünnek a betegségek, az öregség, és végül a halál is. Erről viszont olvashatunk az Ésaiás könyvében, és a Jelenések könyvében is. Meg lehet nézni, és el lehet olvasni. Én a Károli Bibliát használtam, hogy elkerüljem a vádakat. Üdvözlettel: Judit!

U.i.: Ha esetleg van ellenvetésed vagy kérdésed, ijál privátba.

2018. dec. 13. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!