Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért segíti jobban az Isten...

Miért segíti jobban az Isten azokat akik nem is hisznek benne?

Figyelt kérdés
Miért boldogulnak jobban azok akik nem hisznek,miért könnyebb az életük?Engem úgy neveltek hogy higgyek Istenbe, próbáljak úgy is élni hogy neki tetsző legyen.Ha valamit próbálok tőle kérni hogy segítsen soha nem úgy sikerül.Miért?Ha valami jól alakul azt meg szoktam köszöni.Állandóan bajok vannak,romokba az életem,ezt miért nem látja.Próba tétel? De mindig?

2018. dec. 1. 05:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Talán ez az igerész segít!

Zsoltárok könyve 73. rész

1.

Aszáf zsoltára.

Bizony jó Izráelhez az Isten, azokhoz, a kik tiszta szívűek.

2.

De én?! Már-már meghanyatlottak lábaim; és kis híjja, hogy lépteim el nem iszamodtak.

3.

Mert irígykedtem a kevélyekre, látván a gonoszok jó szerencséjét.

4.

Mert halálukig nincsenek kínjaik, és az ő erejök állandó.

5.

A halandók nyomorúságában nincs részök, és az emberekkel nem ostoroztatnak.

6.

Ezért nyakuknak ékessége kevélység, ruha gyanánt erőszak borítja őket.

7.

A kövérség miatt kinn ülnek az ő szemeik, elméjök gondolatjai csaponganak.

8.

Gúnyolódnak és gonoszságot szólnak; elnyomásról beszélnek fennhéjázással.

9.

Az égre tátogatják szájokat, és nyelvök eljárja a földet.

10.

Azért fordul az ő népe ide, hogy tele pohár vizet szürcsölnek;

11.

És mondják: Mint tudhatná ezt az Isten, s van-é a Magasságosban értelem?

12.

Ímé, ezek gonoszok, és örök biztonságban vagyont gyűjtenek!

13.

Bizony hiába tartottam én tisztán szívemet, és mostam ártatlanságban kezeimet;

14.

Mert nyomorgattatom minden napon, és ostoroztatom minden reggel!

15.

Ha azt mondom: Ilyen módon szólok: Ímé, a te fiaid nemzedékét árulom el.

16.

Gondolkodom, hogy ezt megérthessem; de nehéz dolog ez szemeimben.

17.

Mígnem bemenék az Isten szent helyébe: megértém azoknak sorsát.

18.

Bizony síkos földön helyezted el őket; pusztaságokra vetetted ki őket.

19.

Mind elpusztulnak egy szempillantásban! Elvesznek, elenyésznek a rettegéstől.

20.

Mint álmot, ha felserkenünk: te Uram, ha felserkensz, úgy veted meg képöket.

21.

Hogyha keseregne szívem, és háborognának veséim:

22.

Akkor balgatag és tudatlan volnék én, oktalan állat volnék te irántad.

23.

De én mindenkor veled vagyok, te fogod az én jobb kezemet.

24.

Tanácsoddal igazgatsz engem, és azután dicsőségbe fogadsz be engem.

25.

Kicsodám van az egekben? Náladnál egyébben nem gyönyörködöm e földön!

26.

Ha elfogyatkozik is testem és szívem: szívemnek kősziklája és az én örökségem te vagy, oh Isten, mindörökké!

27.

Mert ímé, a kik eltávoznak tőled, elvesznek; mind kiirtod azokat, a kik elhajolnak tőled.

28.

De én? Isten közelsége oly igen jó nékem. Az Úr Istenben vetem reménységemet, hogy hirdessem minden te cselekedetedet.

2018. dec. 1. 21:24
 12/17 anonim ***** válasza:
Mondj egy példát a hitetlen ismerőseid közül, akinek belelátsz az életébe, és szerinted Isten segíti!
2018. dec. 1. 21:28
 13/17 anonim ***** válasza:
Mert a vallásos gondolkodásmód nem igazán segíti elő ezt, pont hogy inkább megnehezíti. Nem kell teológusnak lenni hogy ezt észrevedd, elég ha megnézed hogy a mintaszerű keresztények mind szelíd, kevéssel is beérő, gátlásokkal teli, defenzív emberek, nem olyan vadállatok akik tűzön-vízen át kitapossák a saját érdekeiket, akik ráadásul telibesz*rnak egy csomó olyan problémát amin a másik emberfajta hosszasan gyötrődik.
2018. dec. 1. 21:58
 14/17 nagybotos ***** válasza:

olvasd el "JÓB KÖNYVÉT" /Biblia/

Mostanában - 5 éve- jelent meg : BOLYKI LÁSZLÓ: Kegyelem és kalmárszellem c. könyvét. Mai "fiatal" a szerző. A Bolyki Brothers tagja.

2018. dec. 2. 17:20
 15/17 anonim ***** válasza:
54%
Azért mert a vallásosok várják a sültgalambot, hogy majd isten megsegíti őket, a nem vallásosok meg tesznek is azért, hogy könnyebb legyen az életük. Ha például a templomban eltöltött idő helyett valami hasznossal foglalkoznál, netán olyannal amivel pénzt is kereshetsz, vagy csak szimplán rendben tartanád a kerted, akkor te is többre vihetnéd.
2018. dec. 3. 19:52
 16/17 anonim ***** válasza:

Sok keresztény tévedésben van, mert azt hiszi könnyebb élet jár neki. Jézus senkinek nem ígérte, hogy általa kevesebb terhet kell cipelnünk, mint másoknak.

Azt viszont megígérte, hogy a terhek cipelése közben velünk lesz.

2018. dec. 4. 09:41
 17/17 KZitus ***** válasza:

Szia

Honnan tudod, hogy "jobban segíti" Isten azokat, akik nem hisznek benne? beszéltél erről Istennel? Mondott valamit erről neked? Honnan ez a következtetés?

Már idézték itt Asáfot, aki szintén föltette ezt a kérdést, bár egy kicsit másként, és miután jobban megfigyelte a dolgokat rájött egyedül a MIÉRTre, sőt helyes következtetést vont le abból, amit tapasztalt.

Van egy másik helyen is leírva a válasz a kérdésedre: "„Fordítván magamat látám a nap alatt, hogy nem a gyorsaké a futás, és nem az erőseké a viadal, és nem a bölcseké a kenyér, és nem az okosoké a gazdagság, és nem a tudósoké a kedvesség; hanem idő és előre nem látott események érik mindannyiukat,....”Prédikátor 9:13

Sokszor a körülmények, a helyzetek, vagy roszkor vagyunk rossz helyen, befolyásolják azt ami velünk történik. Persze plykor mi magunk is okozói lehetünk a szerencsétlenségünknek.

2018. dec. 29. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!