Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért történik ez velem?

Miért történik ez velem?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Sok vívódás van bennem már régóta, sok fajta utat megjártam már, és egy folyamatos feszültség van bennem hastájéki részen, egy lelki ürességnek, egy lelki hullámzásnak írnám le ezt az érzést. A minap rátaláltam egy zenére, amit meg is osztok, és ez a zene, azt éreztem, és érzem akárhányszor meghallgatom, hogy nyugodtságot, és az üresség helyére kellemes érzést ad. Szerintetek miért van, és miért nem igazán érzem ezt más zenék esetében?

https://www.youtube.com/watch?v=4x8TZiwPGa0&fbclid=IwAR37MVj..

2018. nov. 28. 22:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Valóban kellemes kis zene, köszi:)

El is ment a kedvem attól, hogy másikat linkeljek.

Miért vagy feszült amúgy?

2018. nov. 28. 22:48
 2/13 A kérdező kommentje:

#1 Üdvözöllek. A belső vívódásom azt gondolom abból adódik, hogy nem értem a hovatartozásom, nem értem, hogy ki vagyok, és mit kellene tennem. Az életem emiatt hullámvölgy. Ez egzisztenciális kérdésekben, de az élet legegyszerűbb döntéseiben is érződik. Sokszor a legkisebb dolgokban sem érzem, mi a jó nekem, mi a jó döntés, mit kellene tennem. Ha például cipőt vásárolok, képes vagyok megbánni szinte azonnal, mert nem hiszek a döntéseim eredményességében, abban, hogy jó döntést tudok hozni. Így aztán az életben csak ide és oda sodródok keresvén, hogy mit tegyek.

Nem szeretnék panaszkodni, bár amit leírtam, pontosan megfelel annak, viszont a kérdésedre, szerettem volna őszintén válaszolni.

2018. nov. 28. 22:56
 3/13 anonim ***** válasza:

Ezeket a keresztény dalokat ismered?

Nekem még ezek is nagyon bejönnek ;P

https://www.youtube.com/watch?v=zyltLSCFZjo

https://www.youtube.com/watch?v=U5yiOurQxo4

Visszatérve rád. Miért baj, ha hibázol?

Biztos van valami amire vágysz és örülsz, ha teljesül.

Ha pedig lényegtelen, nem éri meg rágódni rajta.

(persze mondani könnyű, én már menthetetlen vagyok, de azért neked szorítok!).

A lényeg, hogy ha már gondolkosz azon, hogy döntöttél, akkor fogadd el, hogy miért döntöttél úgy.

2018. nov. 28. 23:05
 4/13 A kérdező kommentje:
Szerintem senki sem menthetetlen, bár elismerem, hogy az ember érezheti úgy, hogy ez így van. Nem szabad lemondásokkal lennünk embertársaink felé, és értékekkel felruházni az embereket, mint ha egy tv-t vásárolnánk. Így nem értek egyet azzal, hogy "én már menthetetlen" vagyok, mert az úgy hangzik, mintha azt mondaná az ember, hogy 100 televízióból én már tönkre mentem, és jobb nem foglalkozni velem. Mindenkivel foglalkozni kell, mert éppen amiatt kerül egy ember a mélységbe, mert nem kap törődést. Tehát bár én az állapotomat tekintve, nem vagyok olyan helyzetben, hogy tanácsokat osszak, mert ha olyan jól menne, akkor tudnám én magam mit tegyek, de azért annyit talán mondhatok, hogy te legalább annyira fontos vagy Isten szemében, mint bárki más.
2018. nov. 28. 23:17
 5/13 anonim ***** válasza:

A legjobb, ha nem a lemondás vezeti az életed, hanem a megosztás. Ne lemondani akarj az örömről, hanem megosztani másokkal. Ne a saját örömödtől akarad megfosztani magadat, hanem ne vedd el másokét.

Én néhány mondatból meg tudom állapítani, hogy ki értékes ember. És szerintem te nagyon az vagy. Próbálj meg olyan tevékenységet keresni, ami kikapcsol, amiben jól érzed magad, ami nem tesz tönkre!

Van valami okod, hogy aggódj? Vagy csak üresnek érzed magad?

2018. nov. 28. 23:30
 6/13 A kérdező kommentje:

Az igazságról alkotott véleményem, legfeljebb egy szubjektív igazságot közölhet, csakis a saját elképzeléseim igazságát. De ez az igazság arra mutat rá, hogy rossz döntéseket hozhattam, amiben megbánthattam másokat, akarva vagy akaratlanul, elfordulhattam embertől, hittől akkor, amikor nem lett volna szabad, ezért most ezek következményeit érezhetem, ami lecke formájában úgy jelenik meg, hogy magányosan, belül üresen, és lelki fájdalmak állandó nyomása alatt kell élnem, nyilván nem kell de nem ismerem a megoldást. Amíg fiatalabb voltam, és pályakezdő nem foglalkoztam igazából semmivel, és senkivel, így például a szakma választás, vagy annak teljesítése nem volt gond, hiszen nem érdekelt, hogy kedves legyek e másokkal, vagy gátlástalanul ha kell átgázoljak rajtuk, a saját előrehaladásom érdekében. Amíg tudatlanul cselekedtem a saját erkölcstelen mértékeim szerint, addig ez nem okozott gondot, és nem zavart. Aztán történt egy változás az életemben, amikor rá jöttem, hogy nem egészen úgy élem az életem, ahogy kellene, és a hit felé fordultam. Akkor egy másik életet kezdtem élni, a régi életemtől elfordulván, és éreztem, hogy jobban vagyok. De minél inkább igyekeztem a hitemből táplálkozni, annál inkább észre kellett vennem, hogy ez nem olyan egyszerű, mert az emberek többsége olyan, mint amilyen én voltam korábban, így a szakmai, és az életem egyéb területein, például a társasági életemben is kudarcokat vallottam, mert vívódások között éltem, hogy kikhez is tartozom igazán.

Sajnos munkanélkülivé lettem, felszámoltam rengeteg kapcsolatomat, és olyan egyedüli, magányba kerültem, ami a mai napig tart, és sem az egzisztenciális kérdésekben, sem az átlag döntéshozatalban nem tudok dűlőre jutni. Nem tudom, ki vagyok, sem azt, hogy mi volna a jó döntés, hogyan haladhatnék előre.

2018. nov. 28. 23:45
 7/13 anonim ***** válasza:

Ez a probléma tipikusan a HIT hiánya, valamint a téves gondolkodási mód következménye!

Azt akit az érzései vezeti, (még ha jó érzések is), és nem a helyes gondolkodása, az tulajdonképpen az önzését akarja kiélni, mivel nem jót akar másoknak és önmagának, hanem jól akarja érezni magát. Ennek egyik szélsőséges megnyilvánulási formája a drogozás, mivel itt még nem tartasz, ezért amennyiben változtatsz a gondolkodási módodon, akkor boldog lehetsz még! :)

"A földi élet poklát nem az teszi pokollá, amit csináltok, hanem az, ahogy fogadjátok. A „MEGVÁLTÁS” másik neve: POZITÍV GONDOLKODÁS!” Így is mondhatnám: pozitív látás. Így is mondhatnám: Ez miért jó nekem?, mivel azt istenszeretőknek minden a javára válik!

Ahhoz, hogy valaki boldog legyen, semmi másra nincs szüksége, csak Istenre! Ez pedig mindenkinél adott! Tehát, ha valaki mégsem boldog, akkor ez csupán a látásán múlik. Nekem, Jézusnak, aki istállóban születtem, bitófán végeztem, s közbe nem volt hely, ahol fejem lehajthattam volna (Máté 8:20), egész földi életem boldogító alapja ez volt! Eledelem volt Isten akaratának teljesítése (János 4:34)! Ezt nektek is felajánlottam, mikor elétek állva, bejelentkeztem nálatok (Márk 1:15)!

Minden azon múlik, hogy vállaljátok-e a gondolkodás-átalakítást, vagy sem?! Tehát nem azt kértem tőletek, hogy igyekezzetek mások gondolkodását átalakítani, hanem azt, hogy saját gondolkodásotokat próbáljátok hozzáigazítani az Én gondolkodásomhoz.

Nem akkor lesztek boldogok, ha mások másképpen gondolkodnak, mint eddig, hanem akkor, ha ti kezdtek el másképpen gondolkodni, mint eddig! Ez egyáltalán nem komplikált dolog. Valójában nem is nehéz. Csak annyit kell tennetek, hogy rendszeresen foglalkozzatok Velem, Jézussal.

Engem könnyű megismerni a négy evangéliumban"

"Számodra most elsősorban nem az a fontos, hogy Én mit gondolok rólad, hanem az, hogy te mit gondolsz Rólam. Igen. Mit gondolsz Rólam, a világ Teremtőjéről, az emberi életek útnak indítójáról, számon-tartójáról, saját elgondolásom szerint szolgáló Istenről.

Azt tapasztalod, hogy csődtömeg vesz körül, s te egyre jobban, és egyre nagyobb borzalommal látod, hogy mennyire értelmetlen és céltalan körülötted minden. Úgy tűnik számodra, hogy mindent föláldoztál semmiért. Becsapott más is, becsaptad te is magadat.

Hát drága gyermekem, ezt elviselni, ebbe belenyugodni bizony nem lehet. – Számomra itt veled kapcsolatban egy furcsa probléma keletkezik.

Általában minden adományomat értéknek szokták elismerni. Ez nyilvánvaló. Az is nyilvánvaló, hogy ha valaki LÁT, az csak azért láthat, mert Tőlem kapta ezt az adományt.

Számomra a problémát az jelenti, hogy te ezt az adományt nem értékeled, de le sem mondanál róla semmi pénzért.

Most látsz, és jól látsz! Az, hogy nem jót látsz, ennek nem a látásod az oka. A rossz attól még rossz marad, ha jól látjuk is. Látásod szerintem jó. Jól látod, hogy csődtömegbe kerültél. Jól látod, hogy e téren nincs megoldás. Éppen azért mondtam mindjárt az elején, hogy nálad az a fontos, ahogyan te gondolkodsz Rólam, mert jó a látásod. Ha ezzel foglalkoznál, gondolom éppen a jó látásod hatására hamarosan látnád, milyen óriási különbség, ha azt látod, hogy boldogságra teremtettelek, tehát Önmagamra, vagy ha azt látod, hogy boldogtalan vagy

Te, aki valóban Tőlem kaptál szemeket a látásra, először is köszönd meg, hogy jól látsz. Az aztán a második lépés, hogy jó szemekkel saját érdeked azt nézni, amire teremtettelek, vagyis Engem, és nem amiatt keseregni, hogy jó szemekkel nézed azt, ami rossz.

Szemed éppen azért jó, mert nem tudod a rosszat nem rossznak látni. Arra pedig még Én, az Isten sem vagyok képes, hogy a rosszat jónak lássam. Ha erre az Isten nem képes, akkor talán nem megalázó egy teremtmény számára sem ezt belátni. Zúgolódni ez ellen éppenséggel lehet, csak nincs semmi értelme. Úgy látni, ahogy Én látok, az inkább kitüntetés.

- Ha valaki azt látja, hogy ronda a világ, az fordítsa le róla tekintetét. Ezt mindenki megteheti. Mindenki megváltoztathatja gondolkodását. A rossztól mindig el lehet fordulni. Aki nem akar elfordulni, az nézze. Legfeljebb egyszer belefásul, s rájön, hogy milyen ostoba volt. "

Jézus; A HANG - könyv 52

2018. nov. 29. 07:32
 8/13 anonim válasza:
Homoszexualitásból ki lehet gyógyulni?
2018. nov. 29. 07:39
 9/13 anonim ***** válasza:

"Homoszexualitásból ki lehet gyógyulni?"

Eddig sokaknak sikerült, és azóta nem változott semmi. Szóval igen

2018. nov. 29. 10:30
 10/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, tipikus lelki, érzelmi vívódások, amit a hívők nagy részénél sajnos jelentkezik. Főleg, akik előtte nem éltek valami gyönyörű Istennek tetsző életet. Nálam is voltak gondolatok, fogadjunk te is szoktál ezeken rágódni: Vajon elég jó vagyok? A múltam hibái vannak rám kihatással? Tényleg Isten megbocsát nekem? Miért vagyok bűnös, miért esek kísértésbe? Azért vagyok magányos, mert rossz vagyok? Ez Isten büntetése, amit megérdemlek?

Én, és szerintem rengetegen belekerültek ilyen érzelmi körforgásba. Amolyan mókuskerék szerűen, minél jobban hajtod, annál gyorsabban forog, de előre egy centit sem mész. Ki kell belőle szállni, de csak is Isten segítségével tudod megtenni. Ő nem hagyott el téged, nem büntet, saját magadat marcangolod, nem vagy rosszabb senkinél, főleg nem Isten szemében.

Hit felé fordultál, hogy változtass magadon nagyon helyesen, de a múlt bűneit nem fogja eltűntetni, csak felerősíteni a szemedben. Megbánás az egyik legfontosabb tétel egy kereszténynek, te megbántad a múltad, de magadon hurcolod a terhet. Jézus feloldja azokat a láncokat, szóval engedd ela múltad, jelened koloncait, és tiszta lélekkel élheted az életed, ahol "magány, üresség,lelki hullámzás" stb nem lesz rád befolyással.

2018. nov. 29. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!