Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért erőltetik ennyire egyes...

Miért erőltetik ennyire egyes hívők hogy Isten csak jót teremtett volna?

Figyelt kérdés

Monoteista istenképből egyértelműen következik hogy ha valami létezik, ha jó, ha rossz, azt csak ugyanaz az egy isten teremthette.

Arról nem is beszélve hogy a Bibliában Isten maga jelenti ki hogy a sötétséget, a gonoszt is ő teremti. (Ézsaiás 45:7)

2018. nov. 27. 14:01
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

"Erőltetik"

Egyáltalán nem erőltetem. Nemes egyszerűséggel elmondom, hogy ez van, és ezt lehet elfogadni, avagy sem.

Egyébként az általad említett Biblia verset félre értelmezed, talán mert szó szerint veszed annak jelentés tartalmát.

Az Ézsaiás általad említett vers a következőket jelenti:

Pl:

Ádámra joggal hozott bajt, más néven rosszat Ádámra, és a követőire, amiért helytelenül cselekedtek.

Amikor Jehova érvényt szerzett a bűnért járó büntetésnek, amely a halál volt, az az emberiség számára rossznak, vagyis bajnak bizonyult. Tehát a rossz nem mindig szinonimája a helytelenségnek.

Csak azoknak rossz, akik learatnak valamilyen következményt, Isten vezetése ellen.

2018. nov. 27. 16:43
 12/31 A kérdező kommentje:

"Egyáltalán nem erőltetem. Nemes egyszerűséggel elmondom, hogy ez van, és ezt lehet elfogadni, avagy sem"

Na de attól hogy te ezt mondod, bármilyen nemes egyszerűséggel is, még nem lesz igaz.

Mégis miből gondolod, hogy így lenne?

"Egyébként az általad említett Biblia verset félre értelmezed, talán mert szó szerint veszed annak jelentés tartalmát."

Az ige, illetve a teljes szövegkörnyezet teremtésről beszél. Ha te a teremtést önkényesen kitörlöd a szövegből, és "bajhozásról" beszélsz helyette, akkor itt nálad van szó félreértelmezésről.

2018. nov. 27. 17:15
 13/31 anonim ***** válasza:

Nem töröltem ki kedves Kérdező a teremtés kifejezést, mert azt nem lehet, nem is tehetem.

Ezért írtam, hogy nem érted, milyen értelemben teremti a rosszat, pedig leírtam, hogy az ember megkapja az érdemeiért járó "jutalmat"

Vagy is Az embernek rossz lesz az, amit Isten "Teremt" számára, vagy is büntetést kap.

2018. nov. 27. 17:29
 14/31 A kérdező kommentje:

"Nem töröltem ki kedves Kérdező a teremtés kifejezést, mert azt nem lehet, nem is tehetem."

Ha semmibe veszed a teremtés szót, hogy más értelmet adhass az igének, a lényeg ugyanaz.

Arra pedig nem is válaszoltál, hogy eleve mi alapján feltételezed hogy Isten csak jót alkotott volna?

2018. nov. 27. 17:58
 15/31 KZitus ***** válasza:

Szia

Nem szeretnék semmit rád erőltetni, bár mélyen Istenben hívő ember vagyok - talán éppen ezért

De!

Amikor Isten megteremtette hat nap alatt a földet és mindent amitől élvezni tudjuk az életet, ezt íratta le:"Isten ezek után megnézett mindent, amit alkotott, és mindaz nagyon jó volt."1Mózes 1:31

Megkérdezhetem te miért nem hiszed ezt el NEKI?

2018. nov. 27. 20:47
 16/31 anonim ***** válasza:
57%

Kedves Zitus!

Sokminden létezik a világon, amik közel sem annyira jók. Sőt... A mi szempontunkból egyenesen rosszak is lehetnek. Mondjuk a halál. Vagy a gyűlölet érzése. Azt vajon ki teremtette?

2018. nov. 27. 22:08
 17/31 anonim ***** válasza:

Mivel Isten csak a rosszat gyűlöli, nem teremthetett rosszat senkibe, és semmibe.

A halál pedig egy következménye a lázadók magatartásának, amit előre meg is mondott.

Vagy is a lázadók tudták, hogy meghalhatnak. Ezért maguknak és az utódaiknak okoztak ezzel kárt, és nem Isten.

De hát GAebrol barátunknak semmi sem elfogadható.

Sajnos:(

2018. nov. 27. 22:36
 18/31 anonim ***** válasza:
A gyűlölet érzése akkor csak úgy önhatalmúlag megteremtette saját magát?
2018. nov. 27. 22:48
 19/31 anonim ***** válasza:

Az érzések magában az élőlényben fejlődnek, különböző külső ingerek hatására. S nem már eleve bennük van.

Mert akkor nincs tapasztalat.

Valamit csak tudni, vagy meg is megtapasztalni, nem ugyan az.

Ádámék tudták hogy az rossz, mert fellettek világosítva.

De nem tapasztalták, mit jelent az hogy rossz.

Tehát nem volt bennük hajlam erre. Ellenben nem várakoznak, hanem a hajlam azonnal kimutatkozott volna náluk is.

2018. nov. 27. 23:27
 20/31 anonim ***** válasza:
Persze hogy az élőlényben fejlődnek ki az érzelmek. De talán azt állítod hogy új, sosem létezett érzelmek csak úgy maguktól megteremtődhetnek és kialakulhatnak Isten akarata ellenére?
2018. nov. 27. 23:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!