Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent a tiszta imádat?

Mit jelent a tiszta imádat?

Figyelt kérdés

Nem először találkozom ezzel a jehovista kifejezéssel és azzal, hogy márpedig Isten ezt megköveteli (hanyagoljuk a kitalált műszó mantrázását, mert förtelmes ahogy egy nőnemű szóval nevezik Istent, aki sosem állította, hogy neki ez a neve) :

Még pedig a felállított erkölsi elveinek megtartásából, és a tiszta imádat bemutatásából. Nincs alkú.

Sosem olvastam a Bibliában olyat, hogy van tiszta imádat. Se azt, hogy követeli. Se azt, hogy nincs alku. Honnan veszik ezeket?

Nem, nem kell hosszú értelmetlen őrtorony cikk bemásolás, aminek se eleje, se vége, se értelme, aki érzi a késztetést a válaszolásra, az próbálja meg röviden, tömören vagy a megfelelő bibliai igékkel. Mondom röviden.

2018. nov. 13. 06:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ha megfigyelted volna, akkor oda írtam, hogy a biblia versek a másolások. Ebből is látszik, hogy mennyire elferdíted a gondolataimat sazvaimat, mert nem látsz a szavak mögé. Mivel a Biblia versek idézve vennak, amit közöltem is, nem Én vagyok azoknak írója.
2018. nov. 13. 16:02
 12/17 anonim ***** válasza:
44%
Épp, hogy nincsenek gondolataid, hisz mások általikat írsz le.
2018. nov. 13. 16:26
 13/17 A kérdező kommentje:

Egyrészt csak nem bírtad ki, hogy a nőnemű kitalált szóval másold ezzel az ocsmány ferdítéssel a bibliai igéket. Másrészt pedig a Jakab így szól normálisan: Jakab 1:27 Tiszta és szeplőtlen kegyesség az Isten és Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és az özvegyeket nyomorúságukban, és tisztán megőrizni az embernek önmagát a világtól.

Semmi köze a kitalált parancsaidhoz, amikre állandóan hivatkozol. De egyik sem. Márha olyan fordítást olvasunk, amit valóban hozzáértő fordított és nem az önmagukat kikiáltott kamuvezetők minden ismeret és tudás nélkül írt ferdítést, aminek már semmi köze a Bibliához. De nem lepődök meg. Még ezt sem tudtad alátámasztani, nem hogy a többit.

2018. nov. 13. 20:14
 14/17 anonim ***** válasza:
Tiszta imádat az, amit nem szennyeznek be hamis imádathoz köthető dolgok. Pál apostol azt írta, hogy Krisztusnak semmi közössége nincsen a Baállal, sem Isten templomának a bálványokkal, sem igazságnak a hamissággal. (II. Kor. 6: 14-17). Ezen kívül a tiszta imádat magában foglalja, hogy úgy imádjuk Istent, ahogyan Ő elvárja tőlünk.
2018. nov. 15. 09:53
 15/17 Mansour ***** válasza:
Szerinted egy tiszességes ugariti polgár, aki Krisztus előtt ezer évvel élt, és Baált tartotta urának, istenének, aki a legőszintébb imádattal fordult ura felé, annak az imádata nem lehetett tiszta? Ez személyválogatás lenne Isten részéről, mivel Ő a szíveket vizsgálja, hogy ítélhetne egy szívében ugyanolyan őszinte és alázatos embert, csak azért mert rossz korba és rossz helyre született?
2018. nov. 15. 10:24
 16/17 anonim ***** válasza:
#15 Nem lehetett tiszta az imádata, mert eleve nem az élő Istent imádta és nem azon a módon, ahogy Ő elvárja. Az már más kérdés, hogyan fog ítélni Jézus az illetőről. Mert az ítélet nem a mi dolgunk, ugye?
2018. nov. 15. 15:00
 17/17 anonim ***** válasza:

A kérdésben "tiszta imádatról" beszélünk, és nem "Isten tiszta imádatáról". Érzed a kettő közti különbséget?

2018. nov. 15. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!