Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Te mit tennél ha rájönnél,...

Te mit tennél ha rájönnél, hogy te vagy a megváltó?

Figyelt kérdés
2018. nov. 11. 12:45
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
91%
A bort változtatnám vízzé. Ez miatt nem lennék valami kedvelt figura
2018. nov. 11. 14:45
 12/27 anonim ***** válasza:
37%

1. Először megvizsgálnám, hogy bűntelen vagyok-e. Ugyanis, aki maga is emberrablók fogságában van, az ne gondolkodjon azon, hogy vajon ő-e az, aki ki tudja fizetni valaki másért a váltságdíjat ("megvált" másokat).

2. Aztán, ha esetleg az első pontot teljesíteném, megvizsgálnám, hogy képes lennék-e teljesíteni az emberrabló feltételeit, bármit is szab feltételül. Nehogy meglepődjek, amikor az emberrabló azt a feltételt szabja, hogy kínhalállal haljak meg a túszai helyett...

Jézus ezeknek megfelelt, de én biztos vagyok benne, hogy egy ponton neki is fel kellett ismernie az életében, Isten elhívásából, hogy ő a megváltó, nem tudhatta ezt élete elejétől fogva. Ugyanis csecsemőként jött jött e világba, még beszélni sem tudott, amikor megszületett, nemhogy tudta volna magáról, hogy ő kicsoda.

Akit Isten elhívott tegnap, elhív ma és elhív holnap, annak is fel kell ismernie valamit önmagáról. Nem azt, hogy ő a megváltó, de azt igen, hogy van szerepe Isten megváltó tervében.

Jézus egy aranyos fiú, majd egy kedves férfi volt a faluban 30 éves koráig. Addig sem vétkezett soha. De ha akkor nem hallgat Isten elhívására, akkor ma senkinek semmi esélye nem lenne, hogy üdvözüljön. Az ő életének és halálának hatása minden emberre kiterjedt, de a te életed hatása is kiterjed az emberek bizonyos körére.

Isten azt szeretné, ha először te válnál megváltottá, aztán megtanulnád a "lélekmentést", azaz a nagy szabadító, Jézus tanítványa lennél, majd szolgálnál neki (munkatársa lennél Neki) abban a csapatban (aka az ő egyházában), akik másokat is ki szeretnének kiszabadítani az "emberrabló" fogságából. Ez izgalmas, kalandos és kedves Isten előtt, aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön.

Te mit szeretnél kezdeni az életeddel, hogy a végén azt mondhasd: Csak ennek volt értelme!

üdv

Stefán

2018. nov. 11. 16:50
 13/27 anonim ***** válasza:
65%

"Jézus egy aranyos fiú, majd egy kedves férfi volt a faluban 30 éves koráig."

Mint egy estimese.

2018. nov. 11. 16:57
 14/27 anonim ***** válasza:
40%

Úgy értettem, hogy külső szemlélő számára volt csak egy kedves fiú. 30 éves koráig a Biblia semmi rendkívülit nem ír Jézusról azon kívül, hogy már 12 éves korában meglepően értelmesen társalgott a bölcsekkel és törvénytudókkal, és hogy vágyott Isten közelségére ("nem tudtátok, hogy az én Atyám házában kell lennem?"). Persze az is igencsak rendkívüli, hogy valaki 30 éves koráig nem követ el bűnt. Biztos vagyok benne, hogy ezt senki más nem tudta eddig utána csinálni, és ezután sem fogja tudni.

üdv

Stefán

2018. nov. 11. 17:58
 15/27 szp72 ***** válasza:
40%
Embereket meggyőzendő elkezdenék csodákat tenni. Ha nem sikerülne, akkor újból átgondolnám a kérdést.
2018. nov. 11. 20:56
 16/27 KZitus ***** válasza:
68%

Szia

Az elképzelésed több mint 2 ezer évet késett. Nézd mit tettek akkoriban néhányan, és mire jöttek rá:

János 1:34–42

"Én pedig ezt láttam, és tanúskodtam róla, hogy ő az Isten Fia.”

Másnap ismét ott állt János, és a tanítványai közül kettő, és amikor meglátta az arra jövő Jézust, ezt mondta: „Nézzétek, az Isten báránya!” 37 Mikor a két tanítvány ezt hallotta, Jézus után ment. Jézus ekkor megfordult, és meglátva, hogy követik, így szólt hozzájuk: „Mit szeretnétek?” Azok megkérdezték tőle: „Rabbi (ami lefordítva azt jelenti, hogy ’tanító’), hol szálltál meg?” Ő így felelt nekik: „Gyertek, és majd meglátjátok.” El is mentek, és látták, hol van a szállása, és aznap nála maradtak. Ekkor a tizedik óra körül járt az idő. András, Simon Péter testvére volt az egyik a kettő közül, aki hallotta, amit János mondott, és követte Jézust. Ő először a testvérével, Simonnal találkozott, és ezt mondta neki: „Megtaláltuk a Messiást” (ami lefordítva azt jelenti, hogy ’Krisztus’). Elvitte őt Jézushoz. Amikor Jézus ránézett, ezt mondta: „Te Simon vagy, János fia. Kéfásnak fognak hívni” (ami lefordítva: ’Péter’).

Amire az akkori emberek rájöttek, én is rájöttem, megtaláltam a Messiást! Nincsen szükség másik megváltóra! Isten egyet küldött, a többiről ezt mondta maga a megváltó: "Mert hamis krisztusok és hamis próféták jönnek, és nagy jeleket meg csodákat tesznek, hogy ha lehet, félrevezessék még a választottakat is." Máté 24:24

2018. nov. 12. 09:01
 17/27 anonim ***** válasza:
Valószinüleg ugyan azt amit Jézus tett. Jézus amikor felismerte a küldetését, a tettek mezejére lépett, és arra koncentrált, hogy mindent amit tanult, és vállalt, maradéktalanul elvégezzen. Nagy felelősség volt a vállán, ember életekről van szó.
2020. máj. 19. 16:37
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Szakembert keresnék fel.
2020. máj. 19. 17:08
 19/27 anonim ***** válasza:
34%
Öngyilkos lennék...
2020. máj. 19. 19:15
 20/27 1112 ***** válasza:
73%
Elkezdenék megváltani. :) Mi mást? (mi mást tennék?:))
2020. máj. 19. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!