Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nektek segített már Isten valaha?

Nektek segített már Isten valaha?

Figyelt kérdés

Akár közvetetten, akár közvetlenül Ő maga.

Akinek nem segített,pedig számított rá,az is válaszolhat,de kultúrált "hangnemben", ha lehet.

2018. okt. 8. 23:48
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
nekem sokszor segített már! :)
2018. okt. 9. 07:23
 12/32 anonim ***** válasza:
19%
10 A kérdés: van/volt élő kapcsolata az illetőknek Istennel? mert ha nincs, akkor ki vannak szolgáltatva a pusztítónak, ha van, akkor van lehetőségük a pusztító fejére taposni, és változtatni a körülményeiket, amihez Isten adja az erejét.
2018. okt. 9. 07:36
 13/32 anonim ***** válasza:

12-es

Hallottál már Job történetéről?

És igen nekem is pl abban hogy megismerjem őt.

2018. okt. 9. 08:34
 14/32 anonim ***** válasza:
34%
13 Igen. Csak erre nem igazán áll, mert Jób, Igaz és Istenfélő volt, akikről meg írtak és gondoltak, illetve hivatkoztak: azok meg világiak voltak, akik ki vannak szolgáltatva sátánnak. Jézus nem véletlenül váltott meg minket.
2018. okt. 9. 08:39
 15/32 anonim ***** válasza:

14+

Jób 1,1

Vala Úz földén egy ember, a kinek Jób vala a neve. Ez az ember feddhetetlen, igaz, istenfélő vala és bűn-gyűlölő.

2018. okt. 9. 08:40
 16/32 Mansour ***** válasza:
59%

"Közben sokezer ember hal meg évente csak rákban Magyarországon. Mások más betegségben. Ők biztos elfelejtettek imádkozni."

Ha még így lenne... De sokakon az ima sem segít. Hiába imádkoznak buzgón, vagy hiába imádkoznak mások értük...

Nekem az a bajom ezzel az egésszel, hogy ha valaki azt állítja, hogy Isten segített rajta, azzal azt állítja, hogy valakin segít, akár kisebb probléma esetén is, valakinek meg nem, akár sokkal nagyobb baj esetén sem. Olvassátok el ezt: [link]

2018. okt. 9. 09:56
 17/32 anonim ***** válasza:
39%

Egyszer, amikor épp Istenhez imadkoztam, egy gyertyát gyújtottam, ami egy olyan mécsestartón volt, ami nem fedett, szóval a láng szabadon volt.

Utána elaludtam, de a gyertyát elfelejtettem elfújni. Alvás közben valahogy ráesett a diszpárna az égő gyertyara, ami kigyulladt.

Én erre nem keltem fel, és mivel egyedül élek, senki nem keltett fel, a láng elkezdett terjedni, ugyanis a párna olcsó vacak gyúlékony szivaccsal volt kibélelve.

Az meg, rafolyt a matracra, ami kigyulladt,takarolóval együtt.

Ekkor éreztem azt a parancsot, ami felkeltett, és elkezdtem oltani a tüzet.

Nagy nehezen sikerült, kicsit lenyugodtam, és ott a hatalmas füstben ablaknyitás előtt elkezdtem imádkozni, megköszönni imában, hogy felébresztett. Ekkor realizáltam igazából mi is történt. A matrac, takaró, párna ruhák teljesen leégtek, nagy gomolygó füst, még a szememet is csípte, a fal tiszta korom volt. Akkor láttam, ha egy percel is később kelek, sose tudom eloltani azt a tüzet, az egész ház odaveszett volna. Hatalmas szerencsém volt.

A füst biztos mérgező volt, és meg is sérühettem volna a lángokban.

Hogy miert tulajdonítom ezt Isteni segítségnek?

Mert ugye nem keltem fel magamtól. De éreztem egy amolyan parancsot, hogy "ébredj!" aminek nem tudtam ellenállni, és felpattantam, de nem úgy ahogy az emberek felkelnek egy mélyalvási szakaszból, hanem tele voltam adrenalinnal, azonnal tudtam mit csináljak, hogy tűz van oltanom kell, na és az az érzés hogy "ébredj" az leírhatatlan, meg mindig bele borzongok ha rágondolok, hiszem, hogy ott Isten szólt hozzám. Nem hallottam, nem vagyok bolond, nem hallok hangokat a felyemben, sokkal inkább egy érzés volt, egy parancs, nem tudom jobban megfogalmazni.

Szóval ez az én történetem, azóta is szoktam imához gyertyát gyújtani, de már csak zárt mécsestartóban 😇

2018. okt. 9. 10:17
 18/32 anonim ***** válasza:
42%

Nyilvánvaló, ha működne ez az istenesdi, akkor mindenki hinne benne, hisz miért akarna bárki is kibaxni magával? Számomra amúgy mindig röhej volt ez a "meggyógyított isten" dolog. Miért, ki betegített meg? :)

De nézzük csak meg hol van jólét! Nem, nem a vallásos helyeken, mint Latin-Amerika, vagy Fekete Afrika. Hanem Skandináviában például, ahol alig vannak már vallásos, hívő emberek.

2018. okt. 9. 10:19
 19/32 Mansour ***** válasza:
0%

"De éreztem egy amolyan parancsot, hogy "ébredj!" aminek nem tudtam ellenállni"

Ez az életösztön. Végül is - áttételesen - tényleg Isten.

2018. okt. 9. 10:24
 20/32 anonim ***** válasza:
#10 Tudod te, hogy akik meghalnak rákban, azok hívők-e?
2018. okt. 9. 12:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!