Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért engedi meg a Jó Isten?

Miért engedi meg a Jó Isten?

Figyelt kérdés
Férjem el akar válni és már folyamatban is van a dolog. Mióta gondolkodási időt kért egyfolytában imádkozom, hogy gondolja meg magát, de sajnos hiába. Több, mint fél évig, ebből két hónapot intenzíven, majdnem egész napokat imádkoztam, búcsút nyertem stb. Keresztény család felbomlását miért engedi meg az Isten? Miért nem hallgatott meg?
2018. okt. 8. 17:42
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
Aki ártatlan gyerekekt kínoz BÁRMILYEN okkal, az maga a sátán és bűnöző. Aki szerint ez így rendben van, hogy ezt teszi, az elmebeteg.
2018. okt. 8. 18:29
 22/48 anonim ***** válasza:
0%
17 Homokra épült a házuk. Nincs védelmük a házasságukban . Látszik a kérdező írásából.
2018. okt. 8. 18:30
 23/48 anonim ***** válasza:
0%
Aki ártatlan gyerekekt kínoz BÁRMILYEN okkal, az maga a sátán és bűnöző. Aki szerint ez így rendben van, hogy ezt teszi, az elmebeteg.
2018. okt. 8. 18:31
 24/48 anonim ***** válasza:
0%

23

János 8-

34.

Felele nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek, hogy mindaz, a ki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek.

35.

A szolga pedig nem marad mindörökké a házban: a Fiú marad ott mindörökké.

36.

Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.

37.

Tudom, hogy Ábrahám magva vagytok; de meg akartok engem ölni, mert az én beszédemnek nincs helye nálatok.

38.

Én azt beszélem, a mit az én Atyámnál láttam; ti is azt cselekszitek azért, a mit a ti atyátoknál láttatok.

39.

Felelének és mondának néki: A mi atyánk Ábrahám. Monda nékik Jézus: Ha Ábrahám gyermekei volnátok, az Ábrahám dolgait cselekednétek.

40.

Ámde meg akartok engem ölni, olyan embert, a ki az igazságot beszéltem néktek, a melyet az Istentől hallottam. Ábrahám ezt nem cselekedte.

41.

Ti a ti atyátok dolgait cselekszitek. Mondának azért néki: Mi nem paráznaságból születtünk; egy atyánk van, az Isten.

42.

Monda azért nékik Jézus: Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem; mert nem is magamtól jöttem, hanem ő küldött engem.

43.

Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.

44.

Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

45.

Mivelhogy pedig én igazságot szólok, nem hisztek nékem.

46.

Ki vádol engem közületek bűnnel? Ha pedig igazságot szólok: miért nem hisztek ti nékem?

47.

A ki az Istentől van, hallgatja az Isten beszédeit; azért nem hallgatjátok ti, mert nem vagytok az Istentől valók.

2018. okt. 8. 18:33
 25/48 anonim ***** válasza:
0%
2018. okt. 8. 18:33
 26/48 A kérdező kommentje:
3 év házasság, gyerek, munkahely. Hívő volt, most, hogy mennyire az, nem tudom, mivel mióta nem él velünk igencsak megváltozott, ateistákra hallgat, Szabó Péter motivációs videóin akar megboldogulni. Úgy érzi, hogy lehet ettől jobb, és a földi boldogságot üldözi. Meghatódik minden családdal, házasságal kapcsolatos tanítás, de nem harcol ezekért, a szerintem, értékes dolgokért. Annyi biztos, hogy magát hívőnek vallja...
2018. okt. 8. 18:47
 27/48 A kérdező kommentje:
Ja, és én hiába szeretnék még jobban a kedvében járni, azt mondja, hogy az képmutatás lenne részemről...mert azzal édesgetném vissza.
2018. okt. 8. 18:50
 28/48 anonim ***** válasza:

26 A férjed esetében, be is igazolódik ez az Ige:

1Kor 15,33

Ne tévelyegjetek. Jó erkölcsöt megrontanak gonosz társaságok.

2018. okt. 8. 18:52
 29/48 A kérdező kommentje:
Csakhogy én ezzel nem vigasztalódok... Különben nagyon védi őket, egy rossz szavam se lehet rájuk. Persze ők adták a tanácsot is, hogy váljon el. Mert majd biztos talál szebbet, fiatalabbat,jobbat.
2018. okt. 8. 18:54
 30/48 anonim ***** válasza:
36%

*Annyi biztos, hogy magát hívőnek vallja..

A cselekedetei viszont nem azt mutatják, hogy egyáltalán tudná ki Isten.

2018. okt. 8. 19:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!