Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateisták csalódott és...

Az ateisták csalódott és megtévesztett hívők?

Figyelt kérdés

Úgy veszem észre hogy itt a legtöbb ateista a vallásokból a tudományokhoz menekülnek,vagy teljesen más jellegű vallásokba, amihez nem kell Istenhit és nyitottabb jellegű.

De ez mennyire igaz a való életben?

Ateisták válaszát is várom!

2018. okt. 8. 13:17
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vallásosként úgy látom, hogy a kereszténység egy-két generáció alatt átalakul teljesen kultúrális hagyománnyá. Benedek pápa kiírta a kereszténységből pár éve a tisztítótüzet, idén pedig Ferenc pápa a pokolt is. Nem sokára eltűnik belőle minden vallási sallang, csak marad az erkölcsi útmutatás. Igazából a mostani kereszténység már egészen normális, pár hete néztem hétvégen reggel TV-ben pápa beszédét, teljesen olyan volt, mint egy hiteles motivációs tréner.

Persze arra figyelni kell, hogy az egyháznak nem szabad hatalmat adni. Anyám emlékszik rá, hogy 1956 októberben milyen undorítóan foglalta vissza a pap a falujukban az iskolát. Kitetette a tantermekbe a keresztet, mindenkit az iskolában térdelve imádkozásra kényszerített, a tanárokat is.

2018. okt. 9. 17:15
 22/25 anonim ***** válasza:
55%
A hívők csalódott, és megtévesztett ateisták?
2018. okt. 9. 19:29
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Sosem voltam vallásos, semmilyen természetfeletti hatalomban nem hiszek. Az iskolaéveim alatt tanultam kicsit a kereszténységről, annyi elég is volt belőle, egyetlen percig sem vonzott. Ha nagyon muszáj lenne választanom, inkább hinnék a régi skandiáv mitológia isteneiben vagy Buddhában, de ezeket a vallásokat sem tudnám soha egy az egyben követni, mert nem úgy vagyok húrozva.
2018. okt. 9. 20:36
 24/25 anonim ***** válasza:

Azért nem igazán tudom értelmezni a "miben hinnél" kérdést, mert erre az a válasz, hogy SEMMIBEN.

Rögtön azt kérdezném meg, hogy melyik az igaz?

Mivel pedig sok 100000 isten van, és a vallások kialakulását még látjuk is, hogyan történik, nagyon nagy valószínűséggel egyik SEM igaz.

2018. okt. 10. 16:33
 25/25 anonim ***** válasza:

Sem csalódott nem vagyok, sem hívő nem voltam sosem, így megtévesztve sem érzem magam.

A kezdetektől ateista vagyok.

2018. okt. 15. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!