Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor fogok kenetet kapni?

Mikor fogok kenetet kapni?

Figyelt kérdés

A gyüliben azt mondták a kezdő hívők,még nem kapnak kenetet ,hogy nyelveken szóljanak.Majd eljön az ideje,mondták ,de azt nem mondták ,hogy mikor.Nem mindíg megyek gyülibe,de olvasom a bibliát szinte minden nap.Félév ,egy év múlva?

Honnan fogom tudni?

2018. okt. 7. 17:46
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
46%

"Jezabel szellemiségű, masszív ezoterikus egyed"

Nem nálunk rendeznek imakommandós szeánszokat :)

Jobb ha inkább meg sem szólalsz ilyen okkult és bizniszszektás háttérrel.

2018. okt. 12. 10:22
 32/38 anonim ***** válasza:
46%

Egyébként nem értem ezt a konstantinozást.

Már Konstantin előtt is hitt olyan dolgokban az egyház, mint például a szentek közbenjárása, volt liturgikus emléknapjuk is a szenteknek, már előtte is voltak freskók a falakon, tehát már a bevett, majd államvallássá nyilvánítás előtt is voltak olyan dolgok a katolikus egyházban, amit ti botrányosnak, pogánynak, mit tudom én minek tartotok.

2018. okt. 12. 10:41
 33/38 anonim ***** válasza:
71%
Nem szeretnék belefolyni a vitába, de mennyire keresztényi tett folyamatosan támadni és provokálni a katolikus híveket? Egy idő után lehet én is hasonlóan visszaszólnék, ha engem támadnának világnézetem miatt.
2018. okt. 12. 10:41
 34/38 anonim ***** válasza:

Szegény Konstantin. Pedig csak annyi bűne volt, hogy az Egyházat már nem üldözte elődeivel ellentétben. Bizonyára ez fáj nekik annyira. Gondolják, ha ő is véres üldözéseket folytatja, akkor kevesebb lenne a katolikus. Arra mondjuk már nem gondolnak, hogy lényegében ők is az Egyházból szakadtak ki.

Egyébként én már feladtam, hogy történelemből valaha is szalonképesek lesznek. Nekik a jehovásokkal együtt alternatív történelmük van. Majd mindjárt mondják, hogy a Szentháromság is Konstantin találmánya, és semmi köze a Bibliához.

2018. okt. 12. 10:50
 35/38 anonim ***** válasza:
0%
Kedves harminchatodik, én sem szeretnék belefolyni a vitába, de azt azért megjegyzem, hogy szegény katolikus hívek sem járnak el túlságosan keresztényien, amikor lebizniszszektásozzák a vitapartnereiket. Szerintem méltó válaszokat kapnak ahhoz képest, amilyen hangnemet megengednek maguknak. Igyekszem nem belefolyni, mert valójában fáraszt, csak a történelmi hitelesség kedvéért jegyzem meg, hogy a kardot a katolikusok rántották ki, nem a bizniszszektások. Nem a bizniszszekta vitte ki a vitát a nyilvánosságra, és indított szektakampányt a katolikusok ellen. A bizniszszekta azt is megtehetné most már, hogy lejáratókampányba kezd a katolikusok ellen, de a bizniszszektát nem teszi boldoggá, ha mocskolódhat, ezt meghagyja a kritikusainak.
2018. okt. 12. 21:35
 36/38 anonim ***** válasza:
83%

Azt írod, hogy a kardot a katolikusok rántották ki. Az első hozzászóló gondolom egy katolikus. Nem találtam a hozzászólásába semmi kivetnivalót, lehet majd azt mondod elfogult vagyok mellette. A 3. hozzászólásban egyből betámadta őt a másik fél elég lekezelő stílusban, bizonyára azért látom így, mert elfogult vagyok a 3. hozzászólóval szemben.

Ha valakit sok kérdésnél betámadnak ilyen hangnemben, akkor lehet elkezd használni olyan kifejezéseket, amiket nem lenne helyes, mint például a bizniszszekta.

2018. okt. 12. 21:46
 37/38 anonim ***** válasza:
0%

"Szerintem már unalmas ez a pedofilozás, még te sem hiszed el amit írsz. Isten szolgáit szeretik rágalmazni"-véled.

Én elhiszem azt a vizsgálatot, amelyet a német katolikus egyház indított annak felderítésére, hogy mennyi pedofil ügy van a papok füle mögött. Az eredmény:

[link]

"

Az áldozatok többsége fiú, több mint felük még nem töltötte be a 13. életévét, amikor bántalmazták. Minden hatodik eset feltételezhetően nemi erőszak volt.

A független jelentés – amelyet a Spiegel és a Zeit hozott nyilvánosságra – szerint 1946 és 2014 között 1670 pap 3677 gyermeket bántalmazott. Az áldozatok többsége fiú, több mint felük még nem töltötte be a 13. életévét, amikor bántalmazták.

A jelentés rávilágít arra is, hogy a feltételezett elkövetők mindössze 38 százaléka ellen emeltek vádat, legtöbbjük ellen azonban csak kisebb fegyelmi eljárás indult. Minden hatodik eset feltételezhetően nemi erőszak volt.

A jelentés összeállításában három német egyetem közreműködött, 27 német egyházmegye 38 ezer dokumentumát használták fel.

A jelentés készítői szerint a bántalmazottak valós száma vélhetően magasabb a dokumentumban szereplőnél, mivel nem volt hozzáférésük a teljes egyházi archívumhoz. "Bizonyos esetekben világos jel utalt arra, hogy egyes dokumentumokat manipuláltak" – idézte a vizsgálat készítőit a Zeit. Hozzátették: legalább két egyházmegyében iratokat semmisítettek meg.

A vizsgálatot a katolikus egyház rendelte el, és a szeptember 25-i német püspöki konferencián hozták volna nyilvánosságra.

Stephan Ackermann, a nyugat-németországi Trier püspöke, a püspöki konferencia szóvivője közölte:

Tudatában vagyunk a jelentésben demonstrált szexuális bántalmazások mértékének, megdöbbentünk, és szégyelljük magunkat".

Közölte: a jelentés célja fényt vetni az egyház sötét oldalára, egyrészt az érintettek miatt, másrészt pedig hogy ez a jövőben ne ismétlődhessen meg.

Ugyanakkor hozzátette: "sajnálatos", hogy a jelentést idejekorán nyilvánosságra hozták, mivel a teljes dokumentumot még nem látták a püspöki konferencia tagjai. Az egyház – magyarázta – azt tervezte, hogy a jelentés publikálására időzítve segélyvonalat hoz létre a bántalmazottak támogatására.

"

cikk vége.

3677 gyermek 68 év alatt, az egy évre 54 újabb gyermek áldozatot jelent, tekintve hogy egy év 52 hét, ez azt jelenti, hogy a Római Katolikus Egyház felszentelt papjai csak Németországban átlagosan minden héten egy újabb kisfiút rontottak meg! A háború óta folyamatosan! Ha a német római katolikus papok 3677 áldozat sorban állna, 1 m (kb kinyújtott kar) távolságra, a sor több mint 3.5 km lenne (3677 méter)!

A bűncselekményeket elkövető papok száma 1670, azaz két hetente egy új gyermek-vadász felszentelt római katolikus pap jelent meg a német templomokban, iskolákban. Ha ez nem rendszer szintű probléma, akkor mi az? Ha sorban állnának, egyik kezükben föstölővel (Hofi szerint: ég a retikülöd, bébi!), másik kezükben ostyával, a sor több mint másfél kilométeres lenne. Ezek csak a felderített esetek! Nem rágalmazók, nem újságírók, hanem a belső egyházi iratok alapján. Itt az ördögöt nem a jelentés készítőiben kell keresni, hanem társadalomellenes, destruktív bűncselekményeket elkövető papok szívében! Ezek a papok az igazán családellenesek, a gyermekek megrontói. Ezek nem Isten szolgái, hanem a Sátán rabszolgái! Nem rágalmazás az esetek feltárása, hanem az igazság felderítése.

Ferenc pápa egyik fő tanácsadója McCarrick bíboros meleg, pedofil botrány miatt mondott le Agusztusban, mert kiderült, hogy a papnövendék fiúkra vadászott. Ferenc pápa tudta hogy meleg, Benedek pápa korábban eltiltotta a fiataloktól, de a Ferenc nevű, magát Krisztus földi helytartójának tartó személy visszahelyezte olyan pozícióba, ahol újra vadászhatott a papnövendékekre. Több, mint 100 áldozata volt. Ha ez nem rendszer szintű probléma, akkor mi az?

"van néhány valós eset, de nem rendszerszintű"-írod.

Nem tudom mennyi az IQ-d, vagy mennyire vagy magyar anyanyelvű, de a 3677 az nekem nem "néhány". Csak Németországban, csak a háború óta.

A meleg lobbi jelen van Vatikánban, ezt a pápa elismerte. Nem a "rágalmazó" újságírók, nem a "gonosz" protestánsok, nem a "konteósok", hanem a római pápa.

Ha ez nem rendszerszintű probléma, akkor mi az?

Csak a vak nem látja, hogy az.

A német papok nem pedofil része legalább sejtette, hogy probléma van, most már tudják is (a megrontásokat elkövető pedofil római katolikus papok persze végig tudták), azt is felismerték szerintem, hogy rendszerszintű a probléma, a kérdés az, hogy meg tudják-e oldani, szüntetni ezt az egész vallási rendszert rohasztó, bomlasztó erkölcsi fertőt?

1500 körül, Luther korában ugyanez volt a helyzet, velejéig romlott és korrupt szervezet a 7 dombon...

Jézus Krisztus nem ilyen egyházat alapított. Ez a 7 dombos alakulat még paródiának is rossz.

2018. okt. 12. 23:53
 38/38 anonim ***** válasza:
0%
Kedves harminckilencedik, amit látsz, egy folyamat folyománya, nem itt, nem ennél a kérdésnél kezdődött, hanem évtizedes, mint az Észak-Ír konfliktus a protestánsok és katolikusok között. A Bibliával alátámasztott kommenteket rendszeresen azzal igyekeznek ignorálni, hogy nem kell komolyan venni, mert te csak egy hit gyülis vagy. Éppen eleget vitáztam katolikusokkal, hogy tudjam, fárasztó és hiábavaló, mintha egy jehovistával vitáznék. Az egyik szerint a szent hagyományok a Bibliával azonos súlyúak, nem ritkán felül is írják a Bibliát, a másik szerint, pedig csak az Őrtorony Társaság szemüvegén keresztül értelmezendő a Biblia. Az embernek az az érzése, hogy egyik esetében már réges-régen elhunyt szentekkel vitázik, a másik esetében pedig egy háttérszervezettel, de nem a Biblia van a fő helyen az érvelésben, hanem valami más. Én pedig egyedül a Bibliát tartom a keresztény hit alapjának, és szeretek magam utánanézni a dolgoknak, nem elégszem meg azzal, hogy valaki már utána nézett helyettem. Nem hiszek az apostoli jogfolytonosságban sem, ugyanis a bibliai hit nem apáról fiúra száll, hanem hitből hitbe, szívből szívbe, ez pedig sem vérségi, sem felekezeti státuszt nem igényel. A hit mindig Krisztus Beszédéből származik, aminek hordozója a Biblia, amit a Szent Szellem tesz élővé, nem valaha élt szentek, és nem is egy háttércsoport.
2018. okt. 13. 04:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!