Jézus miért nem nemzett utódokat?
Mert a Bibliából arra lehet következtetni, hogy nőtlen volt. Igen, tudom, hogy egyesek szerint Mária Magdolna volt a felesége, de én nem hiszem és ennél mélyebben erről most nem is írnék. A bárány menyegzője kép és az, hogy az egyház folyton a menyasszonyaként van megjelenítve, vagy mikor Péter a házasságról beszél és szintén Jézus és az egyház kapcsolatát hozza fel példaként a férj-feleség viszonyára, szerintem ezek eléggé arra utalnak, hogy nem volt nős. Neki a hívők a családja. Ráadásul még azt is mondja, hogy a feltámadás után az emberek már nem fognak házasodni, valamint Jézus és Pál is beszél róla, hogy vannak akik megházasodnak és vannak akik nem, ezek közül egyikkel sincs baj, csak akkor aszerint kell viselkedni. A házasság az egyik legszentebb dolog a Bibliában, igazából egy szövetségkötés és szerintem ha rendesen átolvassuk a szövegeket, az fog körvonalazódni, hogy Jézus nem volt nős. Ha pedig nem volt felesége, akkor gyereke sem, mert a Biblia szerint ő bűntelen volt, tehát nyilván nem voltak törvénytelen kapcsolatai nőkkel, se törtvénytelen gyerekei.
Nos, én most nem idézgettem ki neked a szövegeket, de még ha kissé elnagyolva is fogalmaztam meg a mondandóm, remélem a lényeg átjött.
Ezt egy hívő szemszögéből írtam. Ha valaki mesének tartja az egész Bibliát, akkor nyilván értelmetlennek és nevetségesnek tartja, amit leírtam.
...Ez az örökös; jertek, öljük meg őt, és a miénk lesz az örökség. Márk. 12,7
Mert akkor nem Jézus lenne az örökös, hanem a gyermeke és ezért soha nem lenne megváltás, s a teremtett világ örökké a bűnben és a halálban maradna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!