Kedves hívők! Mi az oka, amiért azt gondoljátok hogy isten létezik és nem csak egy mítosz?
Sziasztok!
15 évesen tértem meg. Előtte közepes tanuló voltam majd rövid idő alatt osztályelső lettem. Előtte nem voltak barátaim, hirtelen nagyon sok barátom lett. Előtte bátortalan voltam utána simán besétáltam egy öregotthonba és órákat beszélgettem vadidegen emberekkel....stb, most nem fogom leírni az egész életemet ezek csak példák, az Isten bámulatos módon képes az ember életét megváltoztatni, de erről szól a Biblia is...
"A Világegyetemet természeti törvények irányítják, amik változatlanok..." - akik a Bibliát írták azok is így gondolták, amíg Isten természetfeletti módon be nem lépett az életükbe. Persze mondhatod, hogy ez belemagyarázás, ezek legendák, de hidd el, aki megtapasztalja Istent annak te magyarázhatsz természeti törvényeket... :-)
Kereszténység előtti zsidó kommentárok nem nagyon maradtak fent, így kénytelenek vagyon a fennmaradt kortárs iratokra hagyatkozni melyekből már idéztem. Az apostolok korában élt Tacitus, római történetíró (4-117) azt mondja: "Sokaknak meggyőződése volt, hogy a papok régi iratai szerint épp ez időtájt a Kelet fog felülkerekedni és Judeából származók fognak uralomra jutni." (Histor. V. 1.3.) Hasonlóan ír kortársa, Suetonius (140-ben): "Az egész Keleten el volt terjedve, hogy a végzet szerint épp ez időtájt Judeából származók fognak uralomra jutni." (Vita Vespasiani 4.)
Üdv. Péter
Péternek:
Nos, ha lehetőségem lesz rá, akkor talán át fogom nézni személyesen más népek kommentárjait az eljövendő Megváltóról. Azt mindenesetre tudom, hogy a Jézus halálát követő néhány évizedben már senki sem tekintett úgy rá a keresztényeken kívül mint Megváltóra. Mara Bar Serapion emlékeim szerint "bölcs királynak" nevezi, ellenben Tacitis 2 mondat után kb. annyit ír, hogy ez az egész babonaság.
Teljesen mindegy, mert Jézusnak ma semmiféle befolyása nincs a világra. Ha valóban volt itt feladata, akkor visszament a mennybe és itt lezárult minden, nem avatkozik a világ dolgaiba. Az istenélmények nem bizonyítékok. A szektás pünkösdisták nyelveken szólása is közönséges halandzsa, amit még a Biblia is cáfol, ha helyesen értelmezzük. Hazugság, hogy ezeken a szeánszokon Isten nyilatkozik meg. A személyes istenélmények (pl. megtaláltam a kulcsom, lett munkahelyem) egyszerűen Isten belemagyarázása a dolgokba. A természettudomány alapján semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy a természeti törvényeket valaha is megszegné egy természetfeletti lény. Nem is igazán nevezhetőek törvényeknek azok, amiket valaki kénye-kedve szerint meg tud szegni. Bár elég érdekes ez az Isten, mert a Biblia alapján mintha néha kivételt tenne, pl. szombati kalásztépes esetében, ami egyértelműen szombatrontás volt.
Egyébként ha megnézed ezeket a dánieli jövendöléseket, ezek is ezt tamasztják alá nèzetem szerint. A 2. fejezetben lévő szobor négy nagybirodalom négy fémmel van jelezve, amelyek emberi birodalmak. Az ettől eltérő kőszikla értelemszerűen más anyag (ami a transzcendest jelképezi a látomásban). Nekem ez azt mutatja, hogy amennyiben a kezdetek mögött Isten van, akkor maximum a végén avatkozik be a történelembe. Addig a fém-birodalmak (vagyis emberi befolyás érvényesül), vagyis Isten maga sem avatkozik bele a Világegyetem sorsába.
Sajnálom, de nem hiszek az isteni gondviselésbe.
"Mert maga az élet nem mítosz, hanem a szín tiszta igazság"
Én istenről kérdeztem...
Kedves Kérdező.
A kérdésed:"Mi az oka, amiért azt gondoljátok hogy isten létezik és nem csak egy mítosz
Én erre írtam, hogy azért mert az élet sem mítosz.
Az életet Ő hozta létre.
Kérdező: nem fogsz itt soha értelmes választ kapni a hívőktől.
A bibliai próféciákról pedig jó tudni, hogy VÁLOGATTÁK azokat a Bibliába. Az került bele, ami addigra már beteljesedett (vagy még mára sem).
"Az életet Ő hozta létre"
Mondod te, de mi bizonyítja hogy ez nem csak egy mítosz?
O MY GOD...
Nos akkor TE egy mítosz vagy?Meg a világegyetem is, és tulajdon képen, mi nem is írogatunk egymásnak, mert csak kitalált személyek vagyunk. ezért most Te nem is vagy itt, és nem olvasod azt amit írok.Mivel Én sem létezem, csak egy mítosz vagyok....
"Nos akkor TE egy mítosz vagy?"
Még mindig isten a kérdés, nem az hogy létezik-e élet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!