Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy nézne ki a modern Tízpara...

Hogy nézne ki a modern Tízparancsolat ha lenne?

Figyelt kérdés

Vagyis ti Tízparancsolatotok hogyan nézne ki?

Fontossági sorrendben...

2018. szept. 19. 21:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%

"Hogy nézne ki a modern Tízparancsolat ha lenne?"

A modern tízparancsolat egy parancsolattá alakult, és így szól:

"Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok."

Bár ez az újjászületetteknek szól. A bűn emberének jogos a tiltó parancsolat(ok)

2018. szept. 20. 09:07
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem imádat, életforma! :D 

Kétféle okból is szükségét érzem az első két pont mellé. Az egyik, hogy ne görcsösen ragaszkodjunk ezekhez, ne szabályrendszert kövessünk, hanem magunkat formáljuk lelkileg olyanná, hogy a jóra legyünk hajlamosak a rossz helyett. Ehhez szerintem kell egy lazaság. 

A másik, hogy van akinek elég, ha el tud jutni addig, hogy békében éljen magával, egyensúlyban az őt körülvevő világgal, de én nem ilyen vagyok. Nem tudok szó nélkül hagyni olyan dolgokat amik szerintem nagyon nincsenek rendben. Erre lehet eszköz a harmadik pont. Egy nem romboló, hanem egy épitő formája a lázadásnak. 

Nem tudom Isten mondott-e olyat, hogy nem elég törekedni a jóra de a rossz ellen is tenni kell. Mert lehet ez egy rossz szemlélet részemről. A legtőbb vallásban az egyéni megvilagosodáson van a hangsúly, és az igaz, hogy ha minden ember erre törekedne, akkor nem lenne szükség másra csak a szeretetre. Lehet csak én nem értem még el azt a szintet, amikor elfogadom, hogy nem dolgom változtatni azon amit helytelennek látok. 

2018. szept. 20. 09:53
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem szükséges új tízparancsolatot írni , a régi is jó, sőt tökéletes, mert Isten tökéletes.

Szóval ma is időszerű, nem szorul kiegészítésre, modernizálásra.

2018. szept. 20. 11:34
 14/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

nem vettem eszre hogy irtak volna de mar van vilagi atesita tizparancsolat meghozza tobb is gondolom

vallasi szempontbol ertelmetlenseg hiszen ismerjuk az Isten altal adottat es Jezus altal tokeletesebben megismertuk

igy ember nem irhat ujat, modernebb megfogalmazas pedig a regit takarja ha nem akkor helytelen

2018. szept. 20. 12:03
 15/15 anonim válasza:

Ime egy modern Tízparancsolat:

[link]

Kapcsold be a feliratot!

2018. szept. 20. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!