Keresztények, szerintetetek igazságos az, hogy pár év cselekedeteiért örök szenvedésre vagy boldogságra ítéltessetek?
Itt élünk a földön kb. 50-80 évet. Ez alatt cselekszünk jót és rosszat is, majd aztán meghalunk, és eldöntik, hogy a pokolba vagy a mennyországba kerüljünk mindörökre. Nem tudom, hogy a mindörökre hány évet takar, de sok-sok milliárdnál is többet. Ehhez képest ez a pár évtized csupán egy röpke pillanat. Mégis ezen rövid időszak alatt megítéltetünk, és csupán az ezen időszak alatt véghezvitt cselekedeteink szerint kerülünk pokolra vagy a mennyországba.
Szerintetek ez igazságos? (Mert ugye elvileg Isten igazságos.)
Ez egy elég komoly filozófiai kérdés, de a választ nem tudjuk. Hogy mit jelent pontosan a kárhozat, és mi alapján ítéli meg Isten azokat, akik például nem is hallhattak Jézusról, mint Megváltóról.
Jézus azt tanította, az Atya igazságos és jó, én hiszek Neki. De tanította a kárhozatot is, és hogy egyedül Ő az út az Atyához. Jézus elég hiteles személy volt ahhoz, hogy higgyünk neki a természetfeletti kérdésekben.
A Bibliában is van állítólag reinkarnáció.
Tehát ott lehetőség van aztán helyrehozni, vagy hát legalábbis kiegyenlíteni a mérleget. Állítólag van valami ilyen sztori, hogy egy vak kisfiúval találkoznak, és kérdezik Jézust a tanítványai, hogy "Ki vétkezett, ő , vagy a szülei, hogy vakon született." Szal ha pl a Mennyben , ahol Isten mondjuk pl lakik (Amúgy nem lakozik kézzel csinált templomokban , hanem bennünk van állítólag); na szal pl tehát a Mennyben ha pl nem lehet vétkezni, meg az anyaméhben se sűrűn, akkor hol tehetett volna valamit, ami kihatással lehetett az életére? Hát , egy korábbi életében. (Amúgy én nem értek ezekhez, és a többi komit nem olvastam még.)
Semmi ilyesmi nincs a Bibliában, az a vakon született kisfiú sehol sem vétkezett. Jézus arra mutatott rá, hogy Isten nem veri a gyerekeket szülei vétkei miatt. A Szentírás igen erősen elutasítja a reinkarnációt.
Kedves kérdező, Legyen annyira erős Istenben vetett hited, hogy tudd és ne kérdőjelezd meg Isten igazságosságát.
Az evangéliumok egyértelműen leirják mi fog történni. Úgy tűnik Isten laboratóriuma a földi élet, ahol ő a lelket nézi, bár sokan túlzásba esve csak testükre gondolnak.
A földi élet épp elég ahhoz, hogy megtaláljuk a hozzá vezető utat az élet Labirintusában. Ha valaki csak utolsó pillanatban fogadja el Krisztust, akkor részesül a vágykeresztségben, azaz olyan mintha megkeresztelkedett volna. És aki megkeresztelkedik, az üdvözül, azaz egy kis gyenge tisztító tűz után jöhet az örök élet. Mert a kereszteléssel veszed fel az Isten Fiának egyházi testét, és ugye Isten nem fogja elpusztitani saját Fiát Krisztust.
Kedves kérdező ki fogjuk bírni, majd csináljuk úgy, hogy egymás mellett legyünk a tisztitótűzben és vigasztaljuk egymást, hogy birdd ki, mindjárt szabadulunk! D:)
Szerintem a pokol nem létezik, Isten nem teremtett megtorló intézményt. És
a saját képére teremtett embert nem engedné elveszni.Jézus kereszhalálával minden bününk megbocsájtást nyert.
Egyetlen bűnös lélek sem mehet az Atyához. Ha nem vallod meg Krisztust sem, akkor hozzá sem mehetsz, nem ismer meg az Atya téged, nem az ő nyájábol vagy.
De az ellentmondó megismer téged és sajátjának tekint.
De te megvallod Krisztust és Istent is, ezért megment az Ellentmondótól. Ez így igazságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!