Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy néz ki Isten, mik a...

Quatermain kérdése:

Hogy néz ki Isten, mik a külső ismertető jelei?

Figyelt kérdés
2018. szept. 11. 12:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nézz Jézus Krisztusra és meglátod Istent!

Fülöp így szólt hozzá: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk!” 9Jézus erre ezt mondta: „Annyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. Hogyan mondhatod te: Mutasd meg nekünk az Atyát? 10Talán nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? Azokat a beszédeket, amelyeket én mondok nektek, nem önmagamtól mondom; az Atya pedig bennem lakozva viszi végbe az ő cselekedeteit. 11Higgyetek nekem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van; ha pedig másért nem, magukért a cselekedetekért higgyetek.

Ő szabadított meg minket a sötétség hatalmából, és ő vitt át minket szeretett Fiának országába, 14akiben van megváltásunk és bűneink bocsánata. 15Ő a láthatatlan Isten képe, az elsőszülött minden teremtmény közül. 16Mert benne teremtetett minden a mennyen és a földön, a láthatók és a láthatatlanok, akár trónusok, akár uralmak, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok: minden általa és reá nézve teremtetett. 17Ő előbb volt mindennél, és minden őbenne áll fenn. 18Ő a feje a testnek, az egyháznak is, ő a kezdet, az elsőszülött a halottak közül, hogy minden tekintetben ő legyen az első. 19Mert tetszett az egész Teljességnek, hogy benne lakjék, 20és hogy általa békéltessen meg önmagával mindent, a földön és a mennyben, úgy, hogy békességet szerzett a keresztfán kiontott vére által.

Lehet a tanúk kötekedni fognak,de Isten szava a perdöntő,minden kérdésben!

2018. szept. 13. 10:04
 12/18 anonim ***** válasza:
Isten pl. lehet a matematika. Létezik, nem megfogható. Pl. a platóni testek alapján épül föl az Univerzum, mely Isten része, tehát a matematika teljesen áthatja a világmindenséget, örök érvényű, mindig létezett és létezni fog, időtlen. Ilyen az Isten is mint a matematika, vagy a matematika maga az Isten???
2018. szept. 13. 10:15
 13/18 lassze54 válasza:
18%
AMikor tükörbe nézek, mindig látom... :)
2018. szept. 16. 06:17
 14/18 anonim válasza:
ISTEN A TEREMTŐ. Saját tulajdonságával gyúrta össze az embert. (porból lettünk porá leszünk)A . ISTEN MEGFOGHATATLAN, LÁTHATATLAN. Belső tulajdonsága AZ IGAZSÁG, SZERETET. ÉS EZ BENED IS MEG VAN.
2018. szept. 17. 22:17
 15/18 Anonime AJ válasza:
Istent nem látta egyetlen ember sem ahogy írja az 1Mózes 33:17 de viszont ismerjük a belső tulajdonsagait a teremtééböl. (Róma1:20)
2018. szept. 18. 06:47
 16/18 Skywinner ***** válasza:

- Erre a kérdésre. másoktól soha nem fogsz egzakt választ kapni!

- Egyszerűen, mert senki nem tudja és nem is tudhatja. Tehát minden kategórikus kijelentés ebben a témában vagy képzelődés vagy szimpla hazugság.

- Az "isten" szót a saját vágyaikkal vagy képzelődéseikkel azonosítják be az emberek. Az itt adott válaszok is mutatják, hogy csak a képzeleted szabhatja meg az istenképed kialakításának a határait.

- Kinek a szeretet, kinek a pénz, kinek a villanyvasaló. Van akinek az a szúrósszemű, testes, szakállas, morcos bácsi, aki a freskókról bűntudatkeltően mered ránk.

- Ha manapság megkérsz valakit, hogy írja le, hogyan nézett ki Jézus, szinte mindenki egy jóképű, aszkéta alkatú, hosszúhajú, szakállas fazont képzel el magának a glória alá.

Pedig lehet hogy, tésztaképű és duci volt.

- A tonnányi róla szóló értekezés ellenére, semmit nem tudunk a "valódi" Jézusról, akinek még a létezése sem bizonyított. De létezett vagy sem, az egyházi propaganda és az emberi vágyak és hiszékenység megteremtették a mai jézusimázst.

- És itt szeretném kijelenteni, (még mielőtt a gondolkodásra képtelen bigott hívők, puszta kersztényi szeretetből megfojtanának a rózsafüzérükkel) hogy nem azt állítom, hogy Jézus nem létezett, hanem azt, hogy sokak szerint ez nincs kellően alátámasztva objektív bizonyítékokkal.

És tudom, hogy egy hívőnek ez abszolút nem számít.

- Hogy néz ki Isten?..... Hát hogy is nézhetne ki egy valami... egy olyan entitás ami létrehívta, létrehozta a világunkat, a megismertet, a megismehetőt és a számunkra megismerhetetlent egyaránt...?

- Hát nézz a tükörbe! (De emlékezz, amit ott látsz az nem a valóság! Csak tükörkép)

- Tojd le, hogy mások mit "nyilatkoztatnak ki" Istenről. Hozd létre a sajátodat, hiszen te is "teremtő" vagy.

- Ami fontos, hogy tedd őt a barátoddá és ne hagyd, hogy az egyház vagy bármilyen guru közétek álljon és körmönfont teóriákkal adót követeljen azért, ami már a tied, mindig is a tied volt és örökké a tied lehet. Csak rajtad múlik.

- A lényeg, (függetlenül attól, hogy az univerzum valami által teremtett vagy öröktől fogva létező) hogy a világ és benne Isten, a számodra olyan, amilyennek te "elképzeled" magadnak.

2018. szept. 18. 11:04
 17/18 anonim ***** válasza:
Vakitó fényesség,nem fizikai emberi test.
2018. szept. 18. 15:27
 18/18 anonim ***** válasza:
Isten tudat és nem anyag. Az anyag alacsonyabb rendű a tudatnál ezért felesleges lenne hozzá kötni. Pont ezért se fix formája nincs, se kora, se neme, se szakálla, és folytathatnánk. Metamorf, pontosan olyan formában mutatja meg majd magát mint amilyen formában a számodra a legjobb, lehet egy idős ember, férfi, nő vagy éppen csecsemő de akár egy fénylő gömb is. Hiba lenne őt egyetlen formához kötni, hisz lételeme a változás. Az egyetlen dolog a világon ami minden pillanatban túlszárnyalja önmagát.
2018. szept. 18. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!