Hogy néz ki Isten, mik a külső ismertető jelei?
Nézz Jézus Krisztusra és meglátod Istent!
Fülöp így szólt hozzá: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk!” 9Jézus erre ezt mondta: „Annyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. Hogyan mondhatod te: Mutasd meg nekünk az Atyát? 10Talán nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? Azokat a beszédeket, amelyeket én mondok nektek, nem önmagamtól mondom; az Atya pedig bennem lakozva viszi végbe az ő cselekedeteit. 11Higgyetek nekem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van; ha pedig másért nem, magukért a cselekedetekért higgyetek.
Ő szabadított meg minket a sötétség hatalmából, és ő vitt át minket szeretett Fiának országába, 14akiben van megváltásunk és bűneink bocsánata. 15Ő a láthatatlan Isten képe, az elsőszülött minden teremtmény közül. 16Mert benne teremtetett minden a mennyen és a földön, a láthatók és a láthatatlanok, akár trónusok, akár uralmak, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok: minden általa és reá nézve teremtetett. 17Ő előbb volt mindennél, és minden őbenne áll fenn. 18Ő a feje a testnek, az egyháznak is, ő a kezdet, az elsőszülött a halottak közül, hogy minden tekintetben ő legyen az első. 19Mert tetszett az egész Teljességnek, hogy benne lakjék, 20és hogy általa békéltessen meg önmagával mindent, a földön és a mennyben, úgy, hogy békességet szerzett a keresztfán kiontott vére által.
Lehet a tanúk kötekedni fognak,de Isten szava a perdöntő,minden kérdésben!
- Erre a kérdésre. másoktól soha nem fogsz egzakt választ kapni!
- Egyszerűen, mert senki nem tudja és nem is tudhatja. Tehát minden kategórikus kijelentés ebben a témában vagy képzelődés vagy szimpla hazugság.
- Az "isten" szót a saját vágyaikkal vagy képzelődéseikkel azonosítják be az emberek. Az itt adott válaszok is mutatják, hogy csak a képzeleted szabhatja meg az istenképed kialakításának a határait.
- Kinek a szeretet, kinek a pénz, kinek a villanyvasaló. Van akinek az a szúrósszemű, testes, szakállas, morcos bácsi, aki a freskókról bűntudatkeltően mered ránk.
- Ha manapság megkérsz valakit, hogy írja le, hogyan nézett ki Jézus, szinte mindenki egy jóképű, aszkéta alkatú, hosszúhajú, szakállas fazont képzel el magának a glória alá.
Pedig lehet hogy, tésztaképű és duci volt.
- A tonnányi róla szóló értekezés ellenére, semmit nem tudunk a "valódi" Jézusról, akinek még a létezése sem bizonyított. De létezett vagy sem, az egyházi propaganda és az emberi vágyak és hiszékenység megteremtették a mai jézusimázst.
- És itt szeretném kijelenteni, (még mielőtt a gondolkodásra képtelen bigott hívők, puszta kersztényi szeretetből megfojtanának a rózsafüzérükkel) hogy nem azt állítom, hogy Jézus nem létezett, hanem azt, hogy sokak szerint ez nincs kellően alátámasztva objektív bizonyítékokkal.
És tudom, hogy egy hívőnek ez abszolút nem számít.
- Hogy néz ki Isten?..... Hát hogy is nézhetne ki egy valami... egy olyan entitás ami létrehívta, létrehozta a világunkat, a megismertet, a megismehetőt és a számunkra megismerhetetlent egyaránt...?
- Hát nézz a tükörbe! (De emlékezz, amit ott látsz az nem a valóság! Csak tükörkép)
- Tojd le, hogy mások mit "nyilatkoztatnak ki" Istenről. Hozd létre a sajátodat, hiszen te is "teremtő" vagy.
- Ami fontos, hogy tedd őt a barátoddá és ne hagyd, hogy az egyház vagy bármilyen guru közétek álljon és körmönfont teóriákkal adót követeljen azért, ami már a tied, mindig is a tied volt és örökké a tied lehet. Csak rajtad múlik.
- A lényeg, (függetlenül attól, hogy az univerzum valami által teremtett vagy öröktől fogva létező) hogy a világ és benne Isten, a számodra olyan, amilyennek te "elképzeled" magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!