Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg fogja tagadni a pap az...

Meg fogja tagadni a pap az esküvőt, ha én agnosztikus vagyok?

Figyelt kérdés

A párom hívő, miatta végigcsinálnám a templomi esküvőt, mert tudom, hogy neki fontos.

En álságosnak, képmutatónak látom az egészet, de a kedvéért benyelem.

Viszont nem fogok hazudni a papnak a jegyesoktatáson hogy hiszek és üdvösség és szentlélek szálljlerám. Ha szóba kerül én megmondom, hogy nem vagyok hívő.

Ezért megtagadhatja a pap az esketést?

2018. aug. 30. 11:19
1 2 3
 1/30 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
83%

ezeket a parod vallasa irja elo

en nem tudok rola hogy nem-hivovel titljak a legtobb nagy kereszteny felekezet, de ha melyhivo akkor ez problemakat okozhat koztetek kesobb ha te pedig vallasellenese is valsz ha meg most nem is

2018. aug. 30. 11:33
 2/30 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
2018. aug. 30. 11:37
 3/30 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
2018. aug. 30. 11:41
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
Mint írod, a párod hívő, így nem fogja megtagadni az esküvőt a pap. Viszont a születendő gyermekeket az Egyház hitében kell nevelnetek, vagy is a párodnak.
2018. aug. 30. 11:42
 5/30 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
23%

[link]

ez?

parod csak kepmutato hivo?

mert akkor nincs jelentosege

de erdekes hogy hazasodtok es igazabol nem is ismeritek egymast

ez meg vilagi szempontbol is elege ... gaz...

2018. aug. 30. 11:43
 6/30 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

hogy kotelezo lenne e ez azt is ketlem, de ez is parod hitetol es a vallasatol (eloirasaitol) fugg

es az o es a te dontesedtol (mar ha hitetlenul is "dontokepesnek" itel a vallasa)

2018. aug. 30. 11:45
 7/30 anonim ***** válasza:
81%

Nem tagadja meg, ha az egyik fél hívő, akkor az ő jogán lehet egyházi házasságkötés. Sőt, katolikus-nem katolikus esketés esetén nem is kell mindent végigmondani, ahogy a katolikus fél, pl. nem kell feszületre esküszni.

Ne érezd képmutatásnak, akkor lenne az, hogyha a párod sem lenne hívő és csak a "szép díszlet" (azaz a templom) miatt lenne egyházi esküvőtök. Ez a másik elfogadása, szeretetből fogod elvenni/vagy hozzámenni, nem?

2018. aug. 30. 11:54
 8/30 anonim ***** válasza:
78%
Nem tagad meg semmit, neked nem kell hitvallást tenni sehol. Isten áldását kapjátok a közös útra, amelyen ezentúl járni fogtok, tudod Istenét - azét, akit egy agnosztikus megismerhetetlennek tart. Sok boldogságot az ifjú párnak! [link]
2018. aug. 30. 12:35
 9/30 anonim ***** válasza:
71%

Öszead titeket a pap így is, ezzel nincsen gond.

Viszon az, hogy ennyire nem tiszteled a párod hitét, a későbbiekben komoly konfliktusokhoz fog vezetni a kapcsolatotokban. Érdemes lenne elgondolkodnotok, hogy tényleg érdemes-e összeházasodnotok? Oké, most nagy szerelem van meg minden, de a későbbiekben át fogjátok tudni hidalni ezt a világnézeti különbségeket?

Félre ne érts, nem lebeszélni akarlak, csak gondoljátok át, fontoljátok meg jól.

2018. aug. 30. 13:32
 10/30 A kérdező kommentje:
5.: már ne is haragudj, de honnan szűrted azt le, hogy nem ismerjük egymást a párommal? :D mindketten tökéletesen tisztában vagyunk a másik hitével (illetve hiányával).
2018. aug. 30. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!