Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit Gyülekezet tagok, mesélnét...

Hit Gyülekezet tagok, mesélnétek nekem a bűnvallásról? Miként megy ez és, hogy az ember mikor menjen? A bűnvallás az amikor más emberek előtt részletesen elmondom, hogy milyen bűnt követtem el és hogy hogyan?

Figyelt kérdés
Korábban azt hittem, hogy Isten megbocsátja a bűneinket akkor is ha csak neki mondjuk el és őszinte bűnbánattal. Nem tudtam, hogy ehhez kell közvetítő személy. Vagy tévedek? Nem nagyon tudom ezt a dolgot. Ha valaki nem megy bűnvallásra, hanem csak otthon, de azt szívéből megbánja és elmondja Istennek majd megszakad a bűntől, akkor az az ember nem kap bűnbocsánatot? Vagy tulajdonképpen hogy van ez?
2018. aug. 27. 15:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%

Szervusz kedves testverem! :)

Ha a hivo megbanja, megvallja es el is szakad a buntol (elhagyja), akkor nincs szukseg nagyobb forumra, mert a ver az engedelmessegre jon:

1Pét 1:2 Akik ki vannak választva az Atya Isten eleve rendelése szerint, a Lélek megszentelésében, engedelmességre és Jézus Krisztus vérével való meghintésre: kegyelem és békesség adassék nektek bőségesen.

Valamint az ujszovetsegben egyetlen kozbenjaronk van, a protestantizmus tobbek kozott a gyonas teologiaja kiatt is protestalt, mivel nem fugg emberi kozbenjarastol a bun bocsanata:

Zsid 12:24 És az újszövetség közbenjárójához Jézushoz, és a meghintésnek véréhez, mely jobbat beszél, mint az Ábel vére.

A nyilvanos bunvallas nem udvossegi kerdes, csupan akkor hasznos ha a bun terhe nyomaszt valakit annak ellenere, hogy megbanta, megvallotta es elhagyta, akkor ez a bibliai cselekedet segithet. Izrael is gyakorolta ezt es az egyhaznak a Jakab level is irja.

Nagyobb nyilvanossag ele akkor kell csak menni, ha visszaeso vagy, vagy a lelkiismerereted tovabbra sem nyugodt mert a bun terheli tovabbra is. De a hangsulyt a Biblia nem a nyilvanos bunvallasra helyezi, hanem a hitbol valo engedelmessegre, mert arra jon a kegyelem. Jezus Krisztus engesztelo vere amely megtisztitja az ember lelkiismeretet ellentetben az oszovetseggel ahol az allatok vere csak elfedezte a bunt. Tehat abban higgyel, hogy ha otthon Istennek megvallod a bunt es megbanod oszinte szivbol, es meg is tersz belole, akkor Jezus vere megtisztit. Nem kell ehhez emberi kozbenjaro, csak akkor ha olyan sulyos a dolog, hogy nem tudod elhagyni vagy mar elhagytad de tovabbra is nyomaszt.

2018. aug. 27. 23:38
 12/15 anonim ***** válasza:

Még a pünkösdi-karizmatikus egyházon belül sem egységes a kérdésre a válasz. Kérdés, hogy a bűnnek milyen következményei, és aspektusai vannak az ember életében a Biblia szerint. A bűn elválaszt Istentől, másrészt a bűn által megsértjük az igazságot. Harmadrészt a bűnös ember kiszolgáltatja magát Isten ellenségének. A bűnbánat és bűnvallás során az ember szívéből kiszakad a bűn, és Jézus Vére tisztára mossa, mintha soha nem vétkezett volna. Isten nem tulajdonítja már a bűnt annak az embernek, hiszen ez a lényege az engesztelésnek: Isten nem haragszik az emberre, hanem széttépte az adóslevelet. Ám ne felejtsük el, hogy azt a bizonyos adóslevelet nem csupán a Mennyben jegyezték le, hanem a a második égben is, a Sátán főhadiszállásán. Olyan személyről beszélünk, akit bökdösni kell ahhoz, hogy megtegye azt, amit kötelessége lenne egyébként, de mégsem áll szándékában. A megváltás lényege az, hogy Jézus Krisztus Vére az ő - azaz Sátán - rabságából is szabadulást hozott, de nem azért, mert akarta, hanem azért, mert Isten kicselezte, ezért úgy érzi becsapták, és úgy viselkedik, mint egy konok, megátalkodott gyerek, csak annál sokkal nagyobb hatalma és ereje van. Senkit nem enged el önként, csupán azon az alapon, hogy jog szerint el kellene engednie. A Sátán nem jogtisztelő, és nem is jogkövető. Ő minden esetben arra használta és használja a jogosságot, hogy akármilyen címszóval megakassza Isten munkáját, ha módja van rá.

Az Újszövetség egyrészt a hit szövetsége, másrészt a szellem szövetsége. Semmi nem működik, ami nem szellemi, és semmi nem működik hit nélkül. Hány olyan bűnbánó ember van, akinek nincs kijelentése arról, hogy Jézus Krisztus megváltotta a bűnei következményeitől? Nagyságrendileg annyi, ahány embernek nincs kijelentése arról, hogy Jézus Krisztus megváltotta a betegségeitől. Ezek az emberek hiába próbálnak a nem létező hitük által bűnbocsánatot, vagy gyógyulást venni Istentől, ugyanis nem töltik be a feltételeket. Ám Maga Jézus sem olyan embereket gyógyított többségében, akik hit által gyógyultak meg, csupán annyi hitük volt, hogy itt van Isten embere, akin gyógyító kenet működik, és ha rám teszi a kezét, akkor meggyógyulok, ahogy a vérfolyásos asszony, vagy azok, akik rárohantak Jézusra, hogy meggyógyuljanak. Az Egyház feladata, hogy a bűnbocsánatot közvetítse. Az is az Egyház feladata, hogy Jézus Vére által a Sátánra kényszerítse a jogot. Ha valaki Egyház nélkül akarja megoldani a problémáját, az egyrészt nem tölti be Isten Igéjét, másrészt, ha van is annyi hite, hogy Jézus Krisztus nevében átvegye a bűnei bocsánatát Istentől, az már igen valószínűtlen, hogy bármire is rá tudná kényszeríteni a Sötétség Hercegét, ő ugyanis tudja, hogy annak, aki nagy ívben kerüli az Egyház képviselőjét, annak nem tiszta a jogállása.

2018. aug. 28. 05:28
 13/15 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Én nem tudom neked százszázalékosra biztosítani, hogy helyesen mondom, amit mondok, mert még fiatal vagyok, de én úgy tudom, hogy sokkal jobb, ha más emberek előtt vallod meg a bűneidet, mert így ők tudnak neked közvetítést, és segítséget nyújtani. A Hit Gyülekezetében van erre lehetőséged, én ajánlanám, hogy gyere el, ha még nem voltál. Azok, amiket a közösségről állítanak, általában légből kapott vádak, mert nem találnak nagyon hibákat rajta.

2018. aug. 29. 18:44
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem elèg nagy szellemi károm származott a hitgyüliben tett bűnvallásból.
2020. jan. 24. 23:05
 15/15 anonim ***** válasza:
Nagy erejű a buzgó(ember) Igaz imádsága-valljátok ezért egymásnak bűneitek hogy meggyógyuljatok bajaitokból-(nem szószerinti ige de tartalmilag igen)-lehet erre gondolsz kedves kérdező?!
2020. máj. 19. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!